„Fabrica“ de bani. Adele a câştigat 65.000 de euro pe zi în 2014!

Cântăreaţa britanică, în vârstă de 27 de ani, a obţinut anul trecut venituri de peste 24 de milioane de euro, deşi a avut o perioadă fără activitate.

Adele şi-a făcut o revenire în forţă pe scena muzicală, odată cu lansarea noului ei album, după o pauză de trei ani. Dar lipsa de activitate nu a costat-o nici măcar un penny, dimpotrivă, ea a continuat să câştige o sume colosală, relatează Daily Mail.

Adele a renunţat la muzică pentru a se concentra pe creşterea fiului ei, Angelo, alături de partenerul său, Simon Konecki, dar asta nu înseamnă că nu a continuat să facă bani frumoşi. Datele financiare pe ultimele 12 luni ale companiei artistei, Melted Stone, au fost date publicităţii în această săptămână de Camera britanică de comerţ.

Firma a avut anul trecut venituri de peste 16,99 milioane de lire (peste 24 de milioane de euro), ceea ce conduce la o medie de 46.566 de lire pe zi, aproximativ 65.000 de euro! Această ultimă cifră depăşeşte cu 20.000 de lire salariul mediu din 2015 din Marea Britanie, scrie Daily Mail.

25este titlul noului album lansat de Adele pe 20 noiembrie
Cea mai mare parte a veniturilor artistei provine din vânzările ultimelor sale două albume, lansate în 2008 şi 2011.

După achitarea taxelor şi a altor obligaţii, valoarea companiei a ajuns la 36 de milioane de euro, ceea ce explică de ce Adele, care a avut o copilărie săracă, şi-a putut cumpăra o casă de 7 milioane de lire în cartierul londonez Tottenham.

Bilanţul fiscal o situează pe lista celor mai tineri şi mai bogaţi muzicieni britanici, cu vârste sub 30 de ani, deşi ea nu mai lansase vreo piesă din 2011 încoace.
Mai mult, ea nu a mai avut nicio apariţie live de la apariţia din 2013 la ceremonia de acordare a premiilor Oscar. Actualmente, "afacerea Adele" este evaluată la 50 de milioane de lire sterline (71 de milioane de euro), dublu faţă de următorii clasaţi, băieţii de la One Direction, al căror venit a fost calculat pe grup.

Cele 24 de milioane de euro încasate anul trecut sunt doar vârful aibsergului, precizează Daily Mail, care menţionează că Adele deţine şi compania Melted Stone Publishing, care gestionează drepturile de autor asupra versurilor şi melodiilor artistei.

Bilanţul acestei firme nu a fost încă anunţat, dar e de aşteptat să fie mai bun ca în 2013, când a fost declarat un profit de 5,5 milioane de euro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod