Exclusiv Dana Nălbaru: "Trebuie să mă iubesc pe mine, înainte de toate"

Dana Nălbaru, fosta, actuala şi viitoarea componentă a trupei Hi-Q, pare să le aibă pe toate. Este o mămică extrem de fericită, o soţie împlinită şi po artistă mai mult decât respectată. În urmă cu 5 ani, Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur au primit cel mai mare cadou de la viaţă: pe fiica lor Sofia. De atunci tot universul lor a fost construit în jurul micuţei, iar astăzi Dana Nălbaru s-a implicat într-un proiect foarte important dedicat, evident, copiilor.
Dana Nălbaru, fosta, actuala şi viitoarea componentă a trupei Hi-Q, pare să le aibă pe toate. Este o mămică extrem de fericită, o soţie împlinită şi po artistă mai mult decât respectată. În urmă cu 5 ani, Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur au primit cel mai mare cadou de la viaţă: pe fiica lor Sofia. De atunci tot universul lor a fost construit în jurul micuţei, iar astăzi Dana Nălbaru s-a implicat într-un proiect foarte important dedicat, evident, copiilor. Artista a lansat, împreună cu cei de la Miulpa 3 CD, o colecţie de trei CD-uri cu muzică pentru bebeluşi, interpretată de Dana Nălbaru – "Cântecele de păpat, de dansat şi de somnic".
 
"În primii ani de viaţă, copiii au nevoie de toată dragostea şi atenţia noastră pentru a creşte frumos. Din experienţa mea de mămică ştiu că aceasta perioadă este esenţială în dezvoltarea ulterioară a unui copil. De aceea mă bucur că împreună cu Milupa vom reuşi să le împărtăşim mămicilor cele mai frumoase cântecele pentru copii şi sunt sigură că micuţii vor păpa cu şi mai multă poftă, vor adormi mai liniştiţi şi vor învăţa să danseze cu entuziasm", a declarat Dana Nălbaru.

Artista a vorbit, în exclusivitate, pentru Eva.ro, despre acest proiect, dar şi despre bucuria de a fi mamă.

De când s-a născut Sofia, viaţa Danei Nălbaru s-a schimbat clar. Observ interesul din ce în ce mai mare pe care-l ai vizavi de cei mici, interes care zilele acestea s-a concretizat într-o colecţie de trei CD-uri cu muzică pentru bebeluşi, Cântecele de păpat, de dansat şi de somnic.
Ce ne poţi spune despre acest proiect?


Cred că interesul oricărei femei creşte pentru copii şi pentru tot ceea ce ţine de subiectul copil atunci când devine mamă. Îţi schimbi priorităţile şi copilul tău trece pe planul întâi aşa că te informezi, ajuţi, socializezi cu alte mămici şi încerci să bucuri şi alţi copii... De când am devenit mamă m-am implicat în tot felul de activităţi dedicate copiilor şi proaspetelor mămici şi, de data aceasta, am acceptat invitaţia de a cânta câteva cântecele pentru cei mici. Pachetele promoţionale de cereale Milupa şi formula de lapte Milupa Milumil cu CD se găsesc în hipermarketuri şi în marile lanţuri de farmacii.

Cum este Dana Nălbaru mama?


Sofia ar trebui să răspundă la această întrebare. Eu încerc să fiu o mamă bună şi sper că reuşesc acest lucru.

Care este cel mai importat lucru pe care l-ai învăţat de la micuţa ta?


Sofia m-a întrebat într-o zi: "mama, tu te iubeşti pe tine ?". Eu i-am spus că nu întotdeauna şi ea a continuat: "eu mereu mă iubesc pe mine. Cel mai mult". După ce am felicitat-o şi i-am spus că face un lucru foarte bun am întrebat iar: "Dar cine te-a învăţat asta?" şi ea a răspuns: "Doamne - Doamne.
Mereu vorbesc cu el şi-mi spune să mă iubesc pe mine".
Acesta este cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la fetiţa mea: că trebuie să mă iubesc pe mine, înainte de toate.

Care sunt reperele după care te ghidezi în educaţia copilului tau?


Cred că experienţa mea de viaţă este ghidul pentru educaţia copilului meu.

Care sunt activităţile pe care le faci împreună cu micuţa ta?


Facem tot felul de lucruri. De la învăţat poezii, cântecele, litere, matematică, gătit, până la balet şi jocuri inventate de noi.

Ce este cel mai important pentru un copil, un lucru, un cuvânt, o acţiune, pe care să o primească de la mamă?


Eu consider AFECŢIUNEA ca fiind cel mai important lucru pe care un copil trebuie să îl primească de la mama sa. Aceasta induce sentimentul de siguranţă şi încredere în propriile forţe dacă este oferită cu blândeţe şi în mod constant.

Eşti o persoană extrem de ocupată. Cum reuşeşti să împarţi şi statul de mamă şi cel de personă publică?


Din pacate, timpul pe care îl petrec cu Sofia este mult mai scurt decât inainte, însă ea a crescut şi înţelege altfel lucrurile decât atunci când era mică. Acum ştie că aceasta este meseria mamei ei şi că distanţa dintre noi nu schimbă în niciun fel iubirea noastră şi că nimeni nu este mai important pentru mine decât ea.

Care a fost cel mai important lucru la care ai renunţat atunci când ai devenit mamă?


De curând am renunţat la un proiect foarte drag şi foarte mult aşteptat. A fost foarte greu să iau această decizie însă, aşa cum cineva mi-a spus mai demult, nu există alegeri bune sau proaste, există doar alegeri, iar eu am ales să renunţ la ceva la care ţineam foarte mult şi la care sperasem ani la rând pentru cineva care în acest moment are prioritate: Sofia.

Ce face Sofia acum? La ce etapă aţi ajuns?


Suntem în faza în care imită ce fac cei mari şi trebuie să fim foarte atenţi la ce spunem, cum ne purtăm. Conştientizează faptul ca "şi ea poate" face lucruri şi încercă diverse, unele periculoase pentru ea.
În altă ordine de idei, am încredere că ştie ce este PREA periculos şi ne consultă înainte de a face ceva de acest gen.

Ce părere ai despre activităţile extra pe care ar putea să le facă un copil? Există astfel de activităţi şi în viaţa Sofiei?


Am încercat să o îndreptăm către o activitate care să i se potrivească şi care să îi placă în mod deosebit şi am constatat că aceasta este baletul. Sigur, deocamdată, face acest lucru doar ca distracţie, pentru mişcare şi vom începe în curând cursurile de pian şi tenis. Asta şi-a dorit ea şi i-am respectat dorinţa.

Ai discutat cu Sofia despre o eventuală apariţie a încă unui copil în familia voastră? Cum a reacţionat?


Sigur că am discutat despre acest lucru şi îşi doreşte mult un fraţior sau o surioară, dar încă nu s-a întâmplat. Mai aşteptam puţin.

Să vorbim despre planurile de vacanţă. Unde plănuiţi să plecaţi în această vară?


Am aşteptat să mai crească puţin pentru a merge cu ea la Disneyland şi sigur vom face în curând acest lucru. Mergem la mare, cel mai probabil în Corfu, într-un loc special pentru noi şi... mai vedem. Nici eu şi nici Dragoş nu suntem cei care să îşi facă planuri pe termen lung...
aş zice că suntem mai degrabă genul spontan.
29 Mai 2011
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod