Emma Stone: povestea de succes a fetei care a făcut din Hollywood un proiect la 15 ani

Emma Stone a fost desemnată cea mai bună actriță în rol principal și a părut șocată odată ce și-a auzit numele.
Aceasta a avut cel mai emoționant discurs din cadrul ceremoniei de premiere. După ce și-a complimentat colegele nominalizate, i s-a adresat lui Lily Gladstone, actrița nominalizată pentru rolul din Killers of the Flower Moon, cu care s-a aflat într-o cursă strânsă pentru premiu, spunându-i că îl împarte cu ea. Urcând pe scenă, Stone a declarat că "rochia mea este ruptă. Cred că s-a întâmplat în timpul melodiei «I'm Just Ken»". Aceasta a încheiat discursul, declarând că "nu este despre mine, ci este despre o echipă care s-a unit pentru a face ceva mai important decât suma părților sale și acesta este lucrul minunat când faci filme. Sunt atât de onorată să împart acest premiu cu fiecare actor și actriță și fiecare membru al echipei de filmare. Yorgos, îți mulțumesc pentru un dar care ți se dă o dată în viață prin Bella Baxter." Emma Stone câștigase înainte Oscarul pentru rolul lui Mia din musicalul La La Land.

Copilăria


Născută pe 6 noiembrie 1988, în Scottsdale, Arizona, Emily Jean "Emma" Stone a crescut într-o familie care a susținut-o și a încurajat-o în aspirațiile sale artistice.
Fiica lui Jeffrey Charles Stone, un antreprenor de succes și a Kristei Jean Stone (născută Yeager), o gospodină care mai târziu a devenit și ea antreprenoare, Emma a moștenit spiritul luptător și creativitatea din familia sa. Încă de mică, a fost atrasă de magia lumii artistice, manifestând un interes deosebit pentru actoria de teatru.

Nu a fost singurul copil al familiei; are un frate mai mic, Spencer Stone, cu care a împărtășit multe dintre experiențele și jocurile copilăriei, care adesea implicau scenete improvizate și spectacole în sufragerie.

Crescând în Scottsdale, Emma a participat la numeroase producții teatrale locale, începând de la vârsta de patru ani. A fost implicată în producții ale teatrelor comunitare și în taberele de vară de teatru, unde a avut ocazia să își îmbunătățească abilitățile în arta dramatică. Unul dintre momentele definitorii ale copilăriei sale a fost rolul într-o producție de teatru a piesei "The Wind in the Willows", unde a jucat rolul lui Otter, o experiență care a consolidat și mai mult dorința ei de a urma o carieră în actorie.

În ciuda acestui parcurs aparent fără griji, Emma a avut de înfruntat și provocările personale, una dintre cele mai semnificative fiind lupta cu anxietatea în copilărie.
Această luptă a îndemnat-o să găsească în actoria de teatru un refugiu și o formă de exprimare liberă.

"Project Hollywood"


La vârsta de doar 15 ani, Emma Stone a făcut un pas decisiv care avea să îi modeleze întreaga carieră. Într-o perioadă în care majoritatea adolescenților își concentrează atenția asupra școlii și prietenilor, Emma a avut viziunea și determinarea de a urmări ceva mai mare: visul său de a deveni actriță în inima industriei cinematografice, Hollywood. Cu o idee îndrăzneață și o prezentare PowerPoint în mână, intitulată "Project Hollywood", Emma a reușit să își convingă părinții de seriozitatea și pasiunea ei pentru actorie.

Înarmată cu determinare și susținută de mama sa, Krista, Emma a plecat spre Los Angeles, lăsând în urmă viața confortabilă din Scottsdale, Arizona.
Primele luni în Los Angeles au fost pline de audiții și de provocări. A fost o perioadă de adaptare, în care Emma a învățat rapid realitățile industriei și a început să își construiască drumul într-un domeniu extrem de competitiv.
Determinarea ei de a reuși a fost curând răsplătită atunci când a primit oportunitatea de a participa la reality-show-ul In Search of the New Partridge Family (2004), un proiect care intenționa să reînvie populara serie din anii '70 pentru o nouă generație de telespectatori.

Deși In Search of the New Partridge Family"nu a avut succesul pe care producătorii și participanții l-au preconizat, pentru Emma a fost o experiență valoroasă și un pas important în cariera sa.

Începutul unei ere noi


Debutul său remarcabil în Superbad (2007), un film care a devenit rapid un clasic al genului de comedie, a marcat începutul unei ere noi pentru Emma Stone. Interpretarea sa memorabilă a personajului Jules, interesul amoros al personajului interpretat de Jonah Hill, a demonstrat abilități actoricești impresionante. Această performanță a proiectat-o pe Emma în atenția publicului și a criticii, devenind o stea în ascensiune în industria de film.

Următorii pași în cariera sa au consolidat rapid această imagine. Zombieland (2009), o combinație între comedie și film de acțiune cu zombi, i-a oferit Emmei ocazia de a-și demonstra versatilitatea.

Interpretând rolul Wichitei, o supraviețuitoare dură într-o lume post-apocaliptică, Emma a arătat că poate gestiona cu ușurință roluri complexe și diverse.

Totuși, filmul care i-a cimentat statutul de A-lister la Hollywood a fost Easy A (2010). În această comedie modernă, Emma a interpretat rolul lui Olive Penderghast, o elevă de liceu care devine subiectul unui scandal după ce o minciună inofensivă escaladează rapid. Interpretarea sa plină de carismă și umor a captivat atât audiența, cât și criticii, aducându-i o nominalizare la Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-o comedie sau musical.

Citește continuarea pe cinemagia.ro

11 Martie 2024
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Irich Photography pe 12 Mar 2024, 14:09
    Reg

    Thanks for the sharing he blog

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod