Premiile Oscar 2024: Iată care sunt câștigătorii

O duminică însorită pe Hollywood Boulevard în Los Angeles, California. A 96-a ediție a premiilor Oscar.
Numeroși fani au așteptat în spatele gardurilor sosirea invitaților pe covorul roșu, care s-a deschis oficial de la ora locală 12:30PM. Întrucât bulevardul principal a fost închis odată cu debutul festivităților, oamenii care stăteau în hotelurile din apropiere au fost blocați în interior din motive de securitate până ce toți invitații au intrat în Dolby Theatre, sala de spectacol emblematică ce găzduiește prestigioasele premii Oscar încă din 2002.

Valeții îmbrăcați în roșu au primit invitații care au ieșit din limuzinele și SUV-urile negre cu geamuri fumurii și au intrat direct în interiorul cortului închis de pe Hollywood Boulevard, unde au fost intervievați de reporteri.

Câștigătorii premiilor Oscar 2024


Aflându-se la a treia nominalizare din carieră, Robert Downey Jr. câștigă primul său Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, interpretându-l pe Lewis Strauss în Oppenheimer.
Acesta a mulțumit "copilăriei sale teribile" pentru această victorie.

Premiul pentru cel mai bun documentar a fost decernat filmului 20 Days in Mariupol, o peliculă ce prezintă tragediile petrecute în orașul ucrainean Mariupol la începutul invaziei Rusiei, o echipă de jurnaliști ucrainieni blocați în oraș documentând atrocitățile războiului. Într-un discurs emoționant, regizorul documentarului, Mstyslav Chernov, a declarat că și-ar fi dorit să nu fi făcut acest film și că ar alege să dea la schimb acest premiu dacă Rusia nu ar mai ataca niciodată Ucraina, dacă Rusia ar pleca din teritoriile ocupate ilegal și dacă Rusia ar elibera toți prizonierii de război.
“Acesta este primul Oscar din istoria Ucrainei și sunt onorat", a declarat Chernov.

Billie Eilish a câștigat pentru a doua oară Oscarul, la categoria cea mai bună melodie originală pentru cândecul "What Was I Made For?" din filmul Barbie. Astfel, la vârsta de numai 22 de ani, Eilish devine cea mai tânără dublă câștigătoare de Oscaruri din istorie.

Cillian Murphy a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol principal și a declarat că este un irlandez foarte mândru și că dedică acest premiu pacificatorilor din întreaga lume. Murphy este primul irlandez ce câștigă Oscarul pentru cel mai bun actor.

Emma Stone a fost desemnată cea mai bună actriță în rol principal și a părut șocată odată ce și-a auzit numele.
Aceasta a avut cel mai emoționant discurs din cadrul ceremoniei de premiere. După ce și-a complimentat colegele nominalizate, i s-a adresat lui Lily Gladstone, actrița nominalizată pentru rolul din Killers of the Flower Moon, cu care s-a aflat într-o cursă strânsă pentru premiu, spunându-i că îl împarte cu ea. Urcând pe scenă, Stone a declarat că "rochia mea este ruptă. Cred că s-a întâmplat în timpul melodiei «I'm Just Ken»". Aceasta a încheiat discursul, declarând că "nu este despre mine, ci este despre o echipă care s-a unit pentru a face ceva mai important decât suma părților sale și acesta este lucrul minunat când faci filme. Sunt atât de onorată să împart acest premiu cu fiecare actor și actriță și fiecare membru al echipei de filmare.
Yorgos, îți mulțumesc pentru un dar care ți se dă o dată în viață prin Bella Baxter." Emma Stone câștigase înainte Oscarul pentru rolul lui Mia din musicalul La La Land.

Citește continuarea pe cinemagia.ro
11 Martie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod