Divorț fără scandal: Katie Holmes nu vrea averea lui Tom Cruise

Trecut prin două mariaje eșuate, Tom Cruise a fost prevăzător și a încheiat un contract prenupțial care îi protejează averea, estimată de revista Fortune la 300 de milioane de euro. La rândul ei, Katie a acceptat această formulă pentru că s-a căsătorit din dragoste și este o persoană activă, capabilă să-și asigure veniturile.

Nu va fi niciun scandal între Katie Holmes și Tom Cruise, iar ea nu se va îmbogăți după divorț, au ținut să precizeze surse din anturajul cuplului după ce în presa internațională au apărut speculații privind modul în care cei doi actori își vor împărți averea.

Trecut prin două mariaje eșuate, Tom Cruise a fost prevăzător și a încheiat un contract prenupțial care îi protejează averea, estimată de revista Fortune la 300 de milioane de euro. La rândul ei, Katie a acceptat această formulă pentru că s-a căsătorit din dragoste și este o persoană activă, capabilă să-și asigure veniturile. Ea e conștientă de prevederile contractului prenunpțial și se consideră mulțumită, relatează site-ul american tmz.com, citând surse din anturajul celor doi actori.

Documentul semnat de Tom Cruise și Katie Holmes înainte de căsătorie este foarte lung și conține multe prevederi precise.

Deși presa a anunțat că Tom s-a angajat înainte de căsătorie ca în caz de divorț să-i plătească soţiei sale trei milioane de dolari pentru fiecare an de mariaj, lucrurile stau cu totul diferit: ideea că actrița ar putea obține 15-20 de milioane de dolari din divorț este absurdă, susțin sursele citate de TMZ, potrivit cărora Katie va primi doar ceea ce i-a aparținut înainte de a se căsători cu Tom Cruise.

"Pe ea nu o interesează banii. Nu e genul ăsta de fată. Îi place să muncească", a declarat pentru tabloidul online o sursă apropiată de Katie. Ceea ce actrița își dorește de la Tom este exact ce a specificat în cererea de divorț - custodia totală asupra fetiței lor, Suri, iar acest lucru ar putea fi un element-cheie în negocierile dintre cele două părți. E de așteptat ca Tom să pretindă custodia comună asupra fiicei lor, dar încă este prematur pentru a trage concluzii, la fel cum nu este exclus ca Tom și Katie să ajungă la un acord prin care ea să primească mai mult decât prevede contractul prenupțial, în virtutea menținerii unor relații civilizate între ei.

Din informațiile obținute de TMZ, deși contractele prenupțiale provoacă deseori scandaluri imense între vedetele care divorțează, în cazul lui Tom și Katie nu se va ajunge la așa ceva.
"Banii nu sunt importanți pentru ea. Face destui și singură", a declarat sursa citată.

Faptul că aproape tot contractul prenupțial a fost încheiat în favoarea lui Tom Cruise demonstrează că pentru Katie nu a fost un mariaj din interes și că ea nu a urmărit să obțină averea starului, au mai spus surse apropiate de TomKat, cum a fost denumit celebrul cuplu.

Relația dintre Tom Cruise și Katie Holmes a început în 2005 și a fost permanent urmărită de presa internațională. Cei doi s-au căsătorit în noiembrie 2006 și au avut o nuntă fastuoasă, organizată la un castel din Italia.
Pe atunci, Holmes era o actriţă în ascensiune la Hollywood, fiind cunoscută pentru rolul din serialul TV "Dawson's Creek", notează agenția Mediafax. Cruise, cu 16 ani mai în vârstă ca ea, era unul dintre cei mai bine plătiţi actori de la Hollywood și avea la activ numeroase superproducţii cu succes de casă, de la "Top Gun" (1986) până la filmele din seria "Misiune: Imposibilă", care a debutat în 1996.

Tom Cruise a cerut-o pe Katie în căsătorie în vârful turnului Eiffel din Paris şi apoi a avut loc faimoasa scenă din emisiunea lui Oprah Winfrey, când Tom Cruise a început să sară pe canapea şi să-şi strige dragostea pentru Holmes în faţa a milioane de telespectatori.

 

Nimic din comportamentul lor recent nu prevestea despărțirea lor.

Într-un interviu acordat în luna mai revistei Playboy, Cruise vorbea despre relaţia "foarte specială" pe care o are cu Katie: "Este o persoană extraordinară şi, dacă ai petrece cinci minute cu ea, ţi-ai da seama de asta. Tot ceea ce face o face cu o creativitate extraordinară. Este amuzantă şi fermecătoare şi, când intră în cameră, mă simt mai bine. Sunt fericit şi sunt fericit de când am cunoscut-o. Ceea ce avem este ceva foarte special".

Potrivit presei americane, Tom a fost "lăsat mască" de decizia soției sale de a divorța. "Kate a intentat divorţul, iar Tom este foarte trist şi se concentrează asupra celor trei copii ai săi. Vă rog să le respectaţi viaţa privată", se arată într-un comunicat de presă emis de purtătorul de cuvânt al starului.

Tom Cruise mai are doi copii, adoptaţi, din căsătoria cu actriţa australiană Nicole Kidman. El a fost căsătorit şi cu actriţa Mimi Rogers, între anii 1987 și 1990.

4 Iulie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod