David Bisbal, sangre caliente in decembrie

Explozie de lumini si muzica, un talent recunoscut de multi oameni de specialitate, trei discuri vandute intr-un numar impresionant de copii, 11 ani de cariera, toate acestea spun cate ceva despre David Bisbal.

Explozie de lumini si muzica, un talent recunoscut de multi oameni de specialitate, trei discuri vandute intr-un numar impresionant de copii, 11 ani de cariera, toate acestea spun cate ceva despre David Bisbal. Daca vrei sa afli mai multe despre David Bisbal, citeste un material complet despre viata si activitatea lui.

Conform wikipedia.org, David Bisbal s-a nascut in Almeria, pe 5 iunie 1979. Artistul este cel de-al treilea copil in familia Bisbal, David mai avand un frate, Jose Maria, si o sora, Maria del Mar. Din cauza pasiunii pentru muzica, artistul de mai tarziu a hotarat sa renunte la scoala de timpuriu, pentru a se ocupa exclusiv de aceasta.

Pentru o perioada scurta de timp, parintii l-au obligat sa-si gaseasca un serviciu pentru a se intretine.

Cariera muzicala si-a inceput-o la 18 ani, ca si cantaret, atunci fiind descoperit de Orquestra Expresiones. In 2001, a participat la show-ul tv "Operacion Trinfo" (concursul de selectie pentru Eurovision din Spania), fiind unul dintre cei sase concurenti.

La final, David s-a clasat pe locul 2, concursul fiind castigat de Rosa Lopez. Datorita acestei aparitii, a fost observat de cei de la Vale Music, care i-au oferit oportunitatea sa-si lanseze primul CD. Astfel ca debutul sau discografic s-a realizat in 2002, cu albumul "Corazon Latino". Din acel moment, David Bisbal a vandut peste 3 milioane de discuri in Spania si America, castigand 30 de discuri de platina si 15 de aur. "Corazon Latino" si "Buleria", al doilea disc al artistului, au primit premiul IFPI Platinium Award, un certificat care dovedeste ca s-au vandut peste 1 milion de copii pe teritoriul european.


In octombrie 2006, a avut loc lansarea simultana a celui de-al treilea album, "Premonicion", in Spania, America Latina si America. Pentru acest material discografic, artistul a primit trei discuri de platina in Spania si discul de aur in America, Puerto Rico si Venezuela. In tot acest timp, Bisbal a fost plecat in doua turnee mondiale, avand la activ peste 20 de concerte.

"Corazon Latino"


Acest album a fost inregistrat in Miami si de Kike Santander. Cele mai ascultate piese de pe acest album au fost "Ave Maria" si "Llorare las penas". "Corazon Latino" a reusit sa inregistreze vanzari de peste un milion de copii in numai 6 luni, iar la un an de la evenimentul de lansare, depasise un milion si jumatate.

In 2002, a primit premiul pentru cel mai bun album al anului.
Conform datelor oficiale oferite de Promusicae, albumul "Corazon Latino" a fost cel mai bine vandut album al anului.

"Corazon Latino"  a primit 10 discuri de aur si doua de platina pentru vanzari in Statele Unite ale Americii si in America Latina. In 2003, a primit premiul "Artistul - revelatia internationala a anului", in cadrul premiilor TV y Novelas din Mexic. De asemenea, in Mexic a fost considerata cea mai promitatoare lansare a anului, dupa un sondaj facut de postul Ritmoson Latino. In plus, melodia "Llorare las penas" a ajuns pe prima pozitie in topul Billboard Latin Tropical/Salsa Airplay si numarul 3 in Billboard Hot Latin Tracks.

Si anul 2003 a fost unul memorabil, datorita succesului pe care l-a avut la Premiile Grammy.
Acolo, David Bisbal a primit premiul pentru "Cel mai bun debut" si a mai fost nominalizat la categoria "Cea mai buna voce masculina", pentru albumul "Corazon Latino", conform site-ului davidbisbal.com.

La cateva luni dupa aceste succese, la Montecarlo, Bisbal a primit un alt premiu de avengura: "World Music Award", pentru cel mai bun artist latino. Turneul de promovare a albumului in America Latina a fost sustinut de o serie de concerte in Buenos Aires, Caracas, Miami, Bogota si Mexic.
28 Noiembrie 2008
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Corazon Latino pe 7 Dec 2008, 20:16
    BILETE PENTRU FANI

    Daca esti fan si nu-ti permiti un efort material major pentru un bilet la concert, contacteaza-ma la davidbisbalorama@gmail.com Besitos de Corazon

    0
    0

  • yeta1 pe 1 Dec 2008, 21:22
    felicitari

    va felicit pentru articol mie personal ma incinta muzica lui bisbal

    0
    0

  • Corazon Latino pe 1 Dec 2008, 17:52
    David Bisbal

    Multumim de articol, este unul dintre cele mai reusite si corecte.Pentru iubitori va asteptam pe forumul evenimentului : http://davidbisbal.forumgratuit.ro

    0
    0

  • Aurora pe 1 Dec 2008, 17:44
    il astept nerabdatoare pe David!

    Ma bucur pentru acest minunat articol, bine realizat! De-abia astept sa -l vad in realitate! Pana atunci sa-l vedem la tv astaseara la emisiunea Mihaelei Tatu si pe 10 decembrie la Rai da buni a lui Morar.

    0
    0

  • Manuela pe 30 Nov 2008, 17:14
    Ole!

    Multumim mult pentru articol! Foarte documentat si care anunta un show pe cinste! Ole!

    0
    0

  • Claudia pe 29 Nov 2008, 21:54
    Excelent articol!

    Multumim foarte mult pentru prezentarea artistului , pentru scoaterea in evidenta a calitatilor sale si nu numai! Un articol complet ce merita citit!

    0
    0

  • Michaela pe 29 Nov 2008, 21:32
    David Bisbal

    Multumim ptr articol! Frumos documentat! Iar concertul din decembrie se anunta unul de mare exceptie! Nu trebuie ratat un asemenea show!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod