Cum a ajuns Simona Gherghe dintr-o jurnalistă respectată, una detestată

Cazul Ioana Tufaru ia amploare pe zi ce trece, iar pe lângă Antena 1, televiziunea la care a fost batjocorită fiica Andei Călugăreanu, şi Simona Gherghe, realizatoarea emisiunii „Acces direct“, este atacată din toate părţile.

Primul care s-a luat de Simona este Mihai Bendeac, coleg de trust cu aceasta. Actorul nu s-a putut abţine şi a scris pe Facebook că Simona Gherghe nu mai este om, fix în timp ce la televizor rulau imaginile cu Adriana Bahmuţeanu care îşi bătea joc de Ioana Tufaru. „Mesaj pentru Simona Gherghe. Lucram. Şi ochii mi-au scăpat pe televizor. Simona, deseară, când ajungi acasă, mai uită-te încă o dată la reportajul de azi cu Ioana Tufaru. Ce simţi? Eu am plâns. Nu am văzut vreodată ceva mai umilitor. Simona, mai eşti OM?... Cu drag, Mihai“, a scris Bendeac pe Facebook.

Nici reacţia publicului nu a întârziat să apară, iar internetul a fost imediat invadat de susţinătorii Ioanei Tufaru. Dacă la început lumea i-a luat apărarea Ioanei Tufaru şi au încercat să caute motive pentru care aceasta apare la televizor, pe parcursul zilelor trecute toţi internauţii au căzut de acord că aceasta nu are nicio vină, deoarece suferă de o boală mintală, ci vina aparţine în totalitate trusturilor de preză şi realizatorilor TV.

Cu toate că Dan Capatos a prezentat în emisiune unele acte care arată că Ioana Tufaru este 100% sănătoasă, nu putem uita faptul că tatăl Ioanei, actorul Dan Tufaru, decedat, avea acte din care reieşea că Ioana suferă de o formă de retard mintal.

„Mă simt ca în faţa unui pluton de execuţie. Ca şi cum cel mai mare rău al României eu l-am făcut. Nu mi-a picat bine deloc acel material, am spus-o încă de atunci. Dar cei care voiau război n-au mai stat să asculte... Mă rog pentru toţi să le fie bine, să nu fie niciodată în situaţia mea, de a fi puşi la zid şi «scuipaţi»... Dumnezeu le ştie mai bine şi o să ne liniştească pe toţi“, a spus Simona Gherghe, în momentul în care a realizat că sunt foarte puţine persoane de partea ei.



Sesizări legate de cazul Ioana Tufaru au ajuns şi la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Potrivit „Pagina de Media“, CNA a primit peste 100 de sesizări pentru ediţia de luni a emisiunii Acces Direct.

„Mi se pare salutară viteza de reacţie a publicului şi modul voluntar în care ne solicită sancţionarea acestui gen de jurnalism. Şi mai cred că au reacţionat în număr atât de mare, fiindcă au încredere că CNA vrea să demonstreze că nu «gustul» lor dictează audienţei, ci, din contră, ei sunt obligaţi să consume «dictatura» audienţei“, a spus Laura Georgescu, preşedinte CNA. Antena 1 şi Pro TV au mai fost amendate, anul trecută, tot pentru cazul Ioana Tufaru, cu 50.000 de lei, respectiv 30.000 de lei.

Cariera Simonei Gherghe


Simona Gherghe s-a intersectat pentru prima oară cu televiziunea în anul 1998, atunci când a participat la o preselecţie pentru postul de prezentator de ştiri la Pro TV Iaşi. La acea vreme, tânăra născută în 1977 a fost repsinsă, pe motiv că nu este telegenică.

Pentru un timp, Simona şi-a luat gândul de la televiziune şi s-a angajat la Radio Nord-Est Iaşi, unde a lucrat timp de trei ani.

Până la urmă a participat la o nouă preselecţie pentru postul de prezentator, de această dată pentru postul ieşean TV Bit, afiliat Antenei 1. Norocul i-a surâs de această dată şi a fost angajată, iar după un an de lucru a fost cooptată în echipa Antena 1.

Simona Gherghe a fost chemată la Bucureşti în anul 2002 şi a obţinut postul de prezentator al jurnalelor de prânz şi de după-amiază. Mai mult, ea a fost şi reporter pentru ştirile de la ora 19.00.

Citiţi şi:

Cruzime la TV: De ce o batjocoresc televiziunile pe Ioana Tufaru?

Ce trebuie să păţească Simona Gherghe şi Bahmu pentru batjocorirea Ioanei Tufaru?

Printre materialele de presă pe care le-a realizat pe vremea când lucra la Observator sau la Radio se regăsesc interviurile cu membrii trupei Scorpions, cu fostul pilot de formula 1 Juan Pablo Montoya sau cu Ovidiu Lipan „Ţăndărică“.

În 2010, Simona Gherghe a părăsit Observatorul şi a devenit realizatoarea emisiunii „Acces direct“.

Vedeta a părăsit în lacrimi studioul de ştiri al Antenei 1, copleşită de surpriza pe care i-au făcut-o colegii din redacţie.

În timp ce Simona se aştepta să ruleze o ştire din agenda cotidiană, pe ecran apăreau diverse imagini cu ea, din diferite momente ale carierei sale, notează Click. Marea surpriză a venit odată cu intrarea lui Botezatu în studio, cu un buchet mare de flori în braţe.

Când toată lumea credea că Simona Gherghe are o carieră strălucită, a venit cazul Ioana Tufaru, iar tot ce vedeta a încearcat timp de 15 ani să construiască, s-a năruit în doar câteva ore.

8 Februarie 2013
 

Comentarii (24)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camelia raduica pe 11 Feb 2014, 18:22
    Simona nu are nici-o vina

    Cu ce este de vina Simona Gherge daca subiectele astea sunt plasate in emisiune .Nu cred ca ea alege subiectele, ci este doar moderatoarea emisiuni.Nu are nici o vina ,iar fiecare are cate un job si asculta ce le spune sefi (ul).Puneti-va si voi in situatia ei ,nu judeca o carte dupa coperta iar daca ati cunoaste-o toti pe Simona asa cum e ea in realitate ,nu cum apare la tv ati realiza ca defapt ati gresit, iar ea este o persoana minunata ce merita respect.Este usor sa faci un rau ,fie el si verbal ,insa foarte greu sa faci un bine.Asa ca data viitoare cand vreti sa va luati de o persoana mai uitati-va si in jurul vostru.

    0
    0

  • anca pe 18 Iul 2013, 17:30
    ...

    Cel mai urat lucru este acela de a judeca o persoana , indiferent ca este persoana publica sau nu. De ce sa aducem injurii acestei persoane ? Dar... Cand esti bun esti luat de prost! Pacat , traim intr-o societate in care devenim din ce in ce mai rai.

    0
    1

  • amelia pe 11 Feb 2013, 17:05
    prefacuta Gherghe

    Moldoveanca de doi bani! Mi-e rau cand ma uit la ea. sa n-o mai vad!

    1
    2

  • Costi pe 9 Feb 2013, 16:47
    Pt parinti

    Gherghe S. si-a vandut onoarea si a plusat la fiecare emisiune. Nu uitati cum educa ea tinerele prin postura de mijlocitor de relatii matrimoniale din interes atunci cand conducea discutia cu fete de moravuri usoare.Expresia fetei si glasul mieros,cand ademenea barbati cu bani sa se cupleze cu invitatele ei, spun tot despre caracterul sau. Si sa fie clar un lucru: nu ne uitam la emisiuni de gen pentru ca ne plac ci pentru ca trebuie sa stim in ce pericole se afla copiii nostri cand nu suntem noi acasa...Sa-ti fie rusine Gherghe Simona!

    6
    2

  • s. pe 9 Feb 2013, 12:11
    intrebare

    Stim oare sigur k s-ar opri astia dak nu ar mai avea audiente? Sigur nu ni le baga pe gat?!

    0
    2

  • ana maria pe 9 Feb 2013, 10:38
    Ce vina are Simona Gherghe ca noi urmarim astfel de emisiuni? Noi le facem audienta,telespectatorii"revoltati"

    de ce dam cu pietre in moderatori? Acest gen de emisiuni au audienta din cauza noastra care le facem audienta. Daca noi nu am casca gura ca niste retardati la emisiunile de scandal acestea ar iesi singure din grila de program. Nu e de vina Simona Gherghe pt monstrii din sufletul nostru.

    3
    3

  • mihaela pe 9 Feb 2013, 10:01
    parere

    Nu mi-as permite sa jignesc.De vina suntem noi-"a avut audienta". Simtim nevoia de rau ,de discutii urate.Un lucru mi-as permite Uneori NU MAI AVEM Stare sufleteasca a ne ingriji-se pare ca este un diagnostic cu care ma Lupt deseori.(din "n"motive).Despre D-na Adriana Bahmuteanu..Jalnic.Este o justitie imanenta ,are copii nu ii edte frica?UNDE se gasesc servicii .Si femeie de servici se cauta filipineze.Sa ma contacteze daca stie unde ne putem incadra ORICE.

    4
    1

  • MARIELLA pe 9 Feb 2013, 09:55
    esti o mizerabila,

    du-te tu inapoi de unde ai venit, acolo la MOLDOVENII TAI/,ce?LASA CA PLATESTI TU INTR-O ZI AZI ESTI TARE SI MARE ,ITI PUI NURII LA BATAIE DA, INTR-O ZI VINE PLATA ,DUMNEZEU NU DOARME!!!!DE CE NU TE DUCI INAPOI LA MOLDOVA TA,CE ACOLO NU SUNT NABABI CU BANI?ATI PANGARIT CULTURA ACESTEI TZARI ,VA OCUPATI NUMA DE MIZERIII, MAI VORBIM NOI ,CAT DE CURAND,SA TE BUCURI DE BANIUI CASTIGATI CA SI IOANA TUFARU ASTA ITI DORESC MIZERABILA CE ESTI!!!!!!

    2
    5

  • o fata pe 8 Feb 2013, 18:57
    of tu

    Mi se pare mie sau nu spune nimeni mai nimic de Adriana Bahmuteanu ( ce nume, frate)... De fapt aia dadea tonul si folosea niste cuvinte absolut dar aaabsolut oribile,si asta, Simona Gherghe, parca mai incerca sa o tempereze... ( nu ca ar fi mai putin vinovata, dar pe linga piranda Bahmu ziceai ca-i cucoana), Ati vazut ce horror era in casa la madam Bahmuteanu? :) - parerea mea, aia mi s'a parut cel mai tragi-comic din toata povestea.

    6
    1

  • anca pe 8 Feb 2013, 16:23
    rusine antenelor

    astept ca CNA sa ia masuri impotriva acestui gen de emisiuni. si sa nu aud aceste persoane care se cred realizatori ca au obrazul sa spuna ca presa este cenzurata! Eu nu ma uit la acest gen de emisiuni , dar avind in vedere ca exista persoane care se uita macar din intimplare iar rolul presei , de orice fel ar trebui sa fie si educativ, consider ca ar trebui interzise , mai ales la aceste ore.Moderatoarea daca nu ii placea ce face avea o solutie : sa refuze.dar banii conteaza.Si noi avem o solutie. Schimbam programul. Eu am facut-o de mult timp.Niste vecini , otv-isti de altfel, si ei au fost oripilati de emisiune, ca altfel nu aflam.Sa va fie rusine iar fatuca asta sa n-o mai faca pe netinovata. e stricata pina in maduva oaselor.Astea sint reperele pe care le are societatea de astazi.bianca, moni, gherghe, bahmutanu.de fapt astea sint reperele lor de inculti si se straduiesc din rasputeri sa le promoveze si sa indobitoceasca cu cloaca si mahalaua asta .

    10
    3

  • Viata traita corect pe 8 Feb 2013, 15:40
    Simona,nu esti om! ;)

    ASTA NU INSEAMNA CA NU MAI EXISTA SI OAMENI NORMALI.

    5
    4

  • Viata traita corect pe 8 Feb 2013, 15:37
    Simona,nu esti om! ;)

    Constat ca pe zi ce trece..Simona a devanit si mai nesimtita......Cand am citit tot ce Mihai Bendeac i-a dedicat,am inceput sa plang de rusinea ei..Si din cauza faptului ca el,Mihai are perfecta Dreptate! Domnule..cum sa ii lasi pe ceilalti sa isi bata joc efectiv in emisiunea ta de oamenii cu probl mentale ca Ioana Tufaru.Daca i-au decedat parintii si tatal ei suferea de Retard mintal..e Logic ca lucrul asta poate fi ereditar! In ce lume traim,Simona? Eu stiu ca vrei bani,dar nu ai sudiat destula logica,psihologie,sociologie si filosofie ca sa fii capabila sa tragi concluzii. Eu imi dadeam demisia in locul tau..Daca Dumnezeu stie mai bine,demonsreaza-ne si noua ca ce faci tu e drept! Bravo,Bendeac! Ai aceesi parere ca a mea si nu cred ca's singura(dupa cum stim) Nici Bahmuteanca nu stie decat sa barfeasca pe altii,dar la ea nu se uita Niciodata (NU CA AR FI SINGURA). dar si ceilalti care au jignit-o pe Iona la tv......Si cred ca si in afara camerelor de filmat au facut-o in halul acesta. Morbida ''tzara'',fratilor ! ATA NU INSEAMNA CA MAI EXISTA SI OAMENI NORMALI !!! TIN SA PRECIZEZ. Semnat, O fata careia ii pasa

    11
    3

  • hu pe 8 Feb 2013, 15:25
    Respectata ?

    Cind a fost prapadita asta "respectata" ? Cred ca nu stiti ce scrieti !!!!

    7
    2

  • jiji pe 8 Feb 2013, 14:20
    gherghel

    Cine este, ce a facut, si pt. ce cistiga atitia bani, aduce tot felul de persoane care ca si ea nu au facut nimic, CRED ca seara cind ajunge acasa ride singura si zice am mai pacalit si azi. Cea ce crede acesta individa ca face , este o mizerie ca si ea , si MARUTA,MADALIN, care i-au ocaruta de bani pt nimic. RUSINE SA LE FIE DACA AU

    13
    3

  • cornelia pe 8 Feb 2013, 11:49
    dar....

    sincer parerea mea este ca Simona Gherghe si-a facut doar meseria nu ea a umilit-o pe TUFARU acum sa zic pe-a dreapta sa invatat sa apara la tv ,a fost ajutata din toate partile si sincer nu numai ea este in situatia asta . Altii muncesc de dimineata pana seara si au si copii si tot asa le este soarta dar cum ei nu sunt cu parinti vedete pe ei cine sa ii mai ajute? asa ca lasati-o pe IOANA TUFARU iar pe SIMONA sa isi faca meseria

    5
    20

  • Aikon007 pe 8 Feb 2013, 11:37
    Draga Redactie Eva.ro !!!!!!!!!!

    Draga Redactie Eva.ro asta cred ca este a 3a zi cand dezbateti acest subiect cu Ioana Tufaru si Simona Gherhe si Bahmuteanca. Oare nu este suficient sau ati devenit si voi ca Antena 1 si Acces Direct si Mai stiu eu ce Emisiuni? Nu mai aveti altceva sa scrieti? Deja devine un pic repetativ o mai tineti mult acuma? Sau ati vazut ca se comenteaza mult si va face placere? Sa nu deveniti si voi "Eva.ro" ca Antena1 sa va faca placere sa faceti asa materiale de citit. Ajunge ce tot repetati acest subiect gasit ceva mai interesant!!! Va cred in continuare un site de treaba dar ajunge cu penibilul Acees direct

    12
    2

  • anele48 pe 8 Feb 2013, 10:46
    Ajuta dar nu umili fao fara sa stie nimeni chiar de ai fi televiziune

    Deci sa nu stie nimeni ca ai ajutat si fao fara interes

    19
    2

  • HD pe 8 Feb 2013, 10:05
    DA!

    O moldoveanca imputita.Oricum tot ce inseamna Tv=falsitate,lacamie,lipsa de bun simt.Morar ce se mai tine de treaba.

    14
    11

  • o fi pe 8 Feb 2013, 09:44
    @eu sb: atentie la gramatica gramatica

    - lasati-ma se sctie cu cratima, nu legat; - ajutat-o, din nou cu cratima. Te uiti prea mult la tv in detrimentul lecturii. E usor sa lovesti in cei pe care nu ii apara nimeni si sa faci pe desteapta cand nu esti. Mai invata!!

    8
    1

  • O fi pe 8 Feb 2013, 09:40
    o fi...

    o fi jegoasa Tufaru, da' nici cu bahmuteanca nu ti-e rusine. De fapt, bahmuteanca si simona s-au spalat (daca s-au spalat) pe afara, dar in interior sunt pline de cel mai gros jeg. Macar Tufaru are niscte scuze: retardul si saracia. Dar mahalagioaica de bahmuteanu si cealalta ticaloasa nu au NICI O SCUZA. Si nu vad rostul de a da buzna cu televiziunea in viata omului. Vrei sa faci un bine, sa ajuti pe cineva, ajuta-l si taci. Nu te buricesti ca ultima catza analfabeta de pe maidan

    26
    3

  • eu sb pe 8 Feb 2013, 09:04
    rusine

    da mai lasatima fratilor cu jegoasa aia de Tufaru nu am nimic cu simona si nici nu ma uit la emisiunea ei decat in treacat cand butonez, dar chiar asa din cauza uneia pe care toata lumea incearca sa o ajute si ea nu face nimic. Mai intai a fost la pro cand si-au dat seama aia ce om de joasa speta e,nu au mai ajutoto si ea a fugit la antena sa se planga cat de batjocorita e de cei de la protv, acum s-au convins si antenele de ea sunt curioasa la ce televiziune mai merge, pana acum a facut numai de rusine persoanele care au incercat sa o ajute, pacat ca isi face de rusine parintii

    20
    5

  • cora pe 8 Feb 2013, 08:45
    deh

    " semeni vant culegi furtuna" cam asa ai patit fatuco/lacrimile tale nu au valoare in fata multora care au urmarit scenele in care te hlizeai cu bahmutanca de scenele facute nefericitei aleia si scarba care ai trezit-o in noi!

    21
    2

  • hmmm pe 8 Feb 2013, 01:21
    mdea

    ce conteaza cariera cand banu curge din umilirea altora? din injosire? acu e la moda sa fii scarbit de emisiuni, ziare etc etc si publicul e inca dornic de rahaturi si de cat mai multa decadere

    18
    1

  • dan tm pe 8 Feb 2013, 00:17
    soarta

    Conform proverbului,pt unii...e usor sa ajunga sus,mentinerea e problema. Eu personal,nu agreez genul de emisiuni " de la ora 17.30"deoarece ,in mare masura,se confunda cu otevizarea,ceea ce e jalnic. Mai rau e ca devine o caracteristica generala a mass media sa arate oameni de nonvaloare( ex.Becali,Bahmuteanu,Dragusanu,etc) care cu certitudine nu pot fi un model in viata. Ce sa invete copii nostri? Astept realizarea de emisiuni serioase,cu oameni care au intr-adevar ceva de spus. Atunci va avea si simona cariera

    26
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod