Crimele din showbiz. Poveștile celebrităților ale căror vieți au fost curmate în mod tragic

statuie ceara

 

Selena Quintanilla-Pérez


Pe 31 martie 1995, muzica latino-americană a suferit o pierdere imensă. Selena Quintanilla-Pérez, cunoscută drept Selena, a fost asasinată de managera ei, Yolanda Saldívar, într-un motel din Corpus Christi, Texas. Tragicul incident a șocat milioane de fani și a lăsat o rană adâncă în industria muzicală.

Selena, care era cunoscută și ca "Regina Tejano", a avut un succes fulminant în industria muzicală, reușind să străpungă barierele culturale și lingvistice și să cucerească, atât piața muzicală hispanică, cât și pe cea anglofonă.

Cu o voce inconfundabilă și un stil plin de viață, ea a inspirat milioane de oameni și a fost un model de urmat pentru mulți tineri latino-americani.

În ciuda succesului ei, moartea brutală a lui Selena a demonstrat că nici măcar cele mai mari celebritați nu sunt imune la violența lumii reale. Ea a fost împușcată de Yolanda Saldívar, o fostă infirmieră, care devenise managera ei și președintele clubului său de fani. Într-o confruntare plină de tensiuni la un motel, Saldívar a scos un revolver și a tras în Selena, rănind-o mortal.

Împușcată în zona inimii, Selena a fugit în încercarea de a cere ajutor, dar rănile ei erau prea grave.
A fost dusă de urgență la spital, dar medicii nu au putut să o salveze. Rana la inimă s-a dovedit a fi fatală și, în ciuda tuturor eforturilor, Selena a murit la vârsta de 23 de ani.

Știrea despre moartea ei a provocat o undă de șoc și doliu în întreaga lume. Mii de fani s-au adunat în afara casei sale din Corpus Christi, Texas, pentru a-i aduce un ultim omagiu. În ceea ce o privește pe Yolanda Saldívar, ea a fost condamnată la închisoare pe viață pentru crima ei. A rămas în închisoare până în prezent, deși a încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată.
(vezi pagina următoare)
28 Iulie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod