Concert caritabil cu Andra şi Răzvan Gogan, doi copii de Cartea Recordurilor

Andra (14 ani) şi Răzvan Gogan (11 ani), care au intrat în Cartea Recordurilor, la secţiunile „Cel mai mare număr de albume lansate de către un copil“ şi „Cel mai lung concert susţinut de un copil“, au fost impresionaţi de drama unei fetiţe şi s-au hotărât să o ajute.

Deşi sunt doar nişte copii, Andra şi Răzvan cred în puterea exemplului şi au organizat un concert caritabil ce va avea loc duminică, 17 martie, la ora 10.30, la Cinema Pro.

Spectacolul intitulat „Totul pentru dans“ va fi susţinut de cei doi fraţi, dar şi de invitaţii lor, printre care motanul Garfield, trupa de dans Amicii şi grupul vocal Fargolino.

Copii obişnuiţi, dar şi persoane publice împreună cu copiii lor, sunt aşteptaţi la eveniment pentru a face o donaţie cât de mică, dar şi pentru a se bucura de frumuseţea muzicii şi a dansului.
 
Fetiţa pentru care Andra si Răzvan vor cânta duminică se numeşte Ioana-Diana Niţă.

Până la vârsta de 1 an şi 4 luni, micuţa a fost un copil normal. Însă, la un an şi patru luni, în urma unei răceli, i s-a declanşat o boală cu urmări foarte grave: Distrofie neuroaxonală infantilă, o boală genetică foarte rară, care afectează axonii, acea parte a celulelor nervoase care transmit impulsurile de la creier spre corp.

Această boală cauzează pierderea progresivă a vederii, a controlului muşchilor, precum şi a capacităţilor mentale, pierderea controlului asupra capului şi a capacitătii de a sta şi de a merge, precum şi deteriorarea vorbirii.



În prezent, Ioana are 3 ani şi nu mai vorbeşte deloc, nu îşi mai foloseşte mânuţele şi picioruşele, capul nu şi-l mai ţine şi nu mai ştie să mestece şi să bea.

La aceasta boală, termenul de viaţă este limitat, iar Ioanei i s-au mai dat doi ani de trăit.

Cu toate acestea, Anda Niţă, mama fetiţei, nu a renunţat să lupte pentru copilul ei. Singura ei şansă de a-şi îmbunătăţi situaţia şi de a-i fi prelungită viaţa este un program intensiv de terapie care se face în Antalya.
 
Ioana ar trebui să facă anual câte 10 şedinte de delfinoterapie, care costă în total 4.000 de euro.

CONTUL IN CARE SE POATE DONA: RO 39 BRDE 445 SV 5222 708 4450S
TITULAR: Niţă Anda Mihaela

15 Martie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod