Cleopatra, cea mai cunoscuta femeie din istorie

Ultima regina a Egiptului, Cleopatra a VII-a, s-a nascut in anul 69i.Hr, la Alexandria, cel mai mare oras din lume la acea vreme. Esteultima regina a dinastiei intemeiate la moartea lui Alexandru cel Mare(323 i.Hr) de catre unul din generalii sai, macedoneanul Ptolemeu.

Avand in vedere obiceiul casatoriilor consanguine dintre frate si sora,practicat de familia regala din Egipt, Cleopatra ar putea fi suta la sutamacedoneana. Educatia fetelor era de obicei neglijata in lumea greaca,chiar regala, insa Cleopatra beneficiaza de profesori buni. In plus are sidaruri naturale: inteligenta, ambitioasa, energica, spirituala, inzestratapentru teatru, farmec irezistibil. Vorbeste la perfectie peste 7 limbi.

Este placuta, dar nu o mare frumusete. O dezvantajeaza nasul, prea lungsi coroiat. Intreaga ei infatisare este destul de comuna: par roscat sicarliontat, nu poarta bijuterii. Inainte de a muri, in anul 51 i.Hr.,suveranul Egiptului incredinteaza senatului roman un testament prin carecere sa-i succeada la tron Cleopatra si fratele ei, Ptolemeu al XIII-lea,un copil in varsta de 10 ani.
La inceput, Cleopatra nu are intentia sadomine cuplul regal. Insa nu concepe sa aiba un tutore, la varsta ei,si intra repede in conflict cu eunucul. La 18 ani, este convinsa ca poateconduce singura treburile statului. Isi propune sa depuna toata energiapentru ca tara faraonilor sa capete stralucirea de altadata. Eunucul iirascoala pe alexandrieni impotriva rivalei. Intre timp, soseste CneiusPompei, care devine primul amant roman al Cleopatrei. Dupa ce cuteazasa lanseze o emisiune monetara numai cu chipul si numele ei, tensiuneadevine insuportabil de incordata la palat. Cleopatra fuge din Alexandria,pentru a recruta o armata mercenara.

Pentru restabilirea ordinii si recuperarea unei datorii, debarca inAlexandria insusi Cezar. Ptolemeu si anturajul cauta sa-l convinga peCezar sa renunte la intrevederea cu Cleopatra, speriati de puterea eide seductie. Pentru a scapa de vigilenta garzilor, regina foloseste ostratagema relatata de multi istorici. Apeleaza la negustorul Apollodordin Sicilia, care o duce la palat infasurata intr-un covor oriental,acoperit cu o piele de lectica, infatisat ca dar ofiterului roman.
Invarsta de 50 de ani, Cezar este incantat de "cadou" si o noapte dedragoste il convinge de drepturile Cleopatrei (22 de ani) asupraEgiptului.

Casatorit la Roma, Cezar pastreaza legatura cu Cleopatra, care nu maieste pentru nimeni un mister. Continua sa fie amantul acestei femeiavide de dragoste. Ofiterul roman isi prelungeste sederea in Alexandria,desi este chemat de urgenta de problemele statului. Se imbarca alaturi deregina intr-o croaziera pe Nil. Dar "vacanta" nu dureaza la infinit. Ladespartire, ii lasa patru legiuni romane ca s-o apere de dusmani sisa asigure transportul granelor spre Roma. La numai cateva saptamanide la plecarea lui, Cleopatra ii naste un fiu, caruia ii pune numelePtolemeu al XV-lea Cezarion. Prilej de mare bucurie pentru ofiterulroman, care-si pierduse unicul copil, pe Iulia. Anul urmator isi aduceamanta si copilul la Roma, unde raman pana in anul 44 iHr., cand Cezareste asasinat de catre republicani.

Cleopatra se intoarce la Alexandria. Inainte sa plece, Marc Antoniuincearca sa-l declare mostenitor pe Cezarion, insa nu reuseste, fiindcatestamentul este favorabil nepotului si fiului adoptiv, viitorul imparatOctavian.
Revenita acasa, Cleopatra il ucide - probabil prin otravire -pe sotul si fratele ei, un rival potential. In locul sau este desemnatCezarion.

Cleopatra are de-a face cu Marc Antoniu, care o chemase initial pentrua-i judeca unele fapte "razboinice". La 40 de ani ai sai, acestaeste pur si simplu vrajit de regina Egiptului, care-si face o aparitiefastuoasa. Indragostit pana peste cap, Marc Antoniu uita sa mai plece dinEgipt. Impreuna cu Cezar, regina purta discutii elevate, despre arta,literatura, politica. Marc Antoniu este mai putin rafinat. Pentru a-ldistra, Cleopatra canta. Beau, vaneaza impreuna, se injura, glumesc,se travestesc si hoinaresc pe strazi. Marc Antoniu trebuie sa plece silipseste mai multi ani, timp in care Cleopatra isi traieste viata cumpoate si se cuibareste in bratele multor amanti. Unul dintre iubitiisai este bine cunoscutul rege iudeu, Irod.

Marc Antoniu se intoarce si povestea lor continua tumultos sinecugetat. Ex-triumvirul isi da pana in final sufletul in bratele femeiiiubite, nu inainte de a o indemna sa se salveze. O captureaza insaOctavian, care pune sa fie pazita cu strasnicie.
Afla ca peste treizile va fi dusa, in lanturi, la Roma. Se pregateste de o moarte demnade o mare regina. Cere sa i se pregateasca un ospat fastuos, isi punecoroanele, bijuteriile, cele mai frumoase haine si trimite testamentulsau lui Octavian, prin care ii cere sa fie ingropata langa Marc Antoniu.

Cleopatra se sinucide (nu se stie exact cum si cine a ajutat-o) simoare la 39 de ani, dupa 22 de ani de domnie. Octavian porunceste sa fieinmormantata cu toata pompa, alaturi de iubitul ei, Marc Antoniu. Astazi,locurile de veci sunt acoperite de Mediterana.Inca o dovada a maretiei ultimei regine a Egiptului este faptul ca luna aopta primeste numele de la Augustus, cu toate ca s-a nascut in septembrie,pentru ca omenirea sa nu uite niciodata ca a invins in august, regatulCleopatrei.
 

Comentariile 1-50 din 62

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ROXANA pe 21 Apr 2015, 11:26
    CLEOPATRA

    CLEOPATRA NU ERA URATA SI TARE FRUMOASA NU AVEA NASUL MARE SI ERA TARE TARE FRUMOASA DE FRUMUSETEA EI SI ERA O REGINA O MAMAITA URATA NU ITI BATE JOC DE EA DA !!!

    0
    0

  • petro pe 5 Aug 2012, 22:43
    despre cleopatra

    cleopatra....frumoasa sau placuta? e mai putin important acest aspect. ceea ce o defineste este puterea de a guverna egiptul cu atata ambitie si orgoliu.

    0
    0

  • Diana pe 20 Oct 2011, 21:37
    Farmecul celei mai cunoscute femei

    Poate Cleopatra nu era cea mai frumoasa, nu se stie sigur asa se spune deoarece avea un farmec ce te vrajea si acest lucru este cel mai importanta . Atata timp cat sti sa te folosesti de cunostintele pe care le acumuleazi si sti ce trebuie sa faci pentru a reusi gandul propus este un lucru foarte important . Iar Clepatra era o femeie puternica si detinea toate calitatile insirate mai sus ,merita tot respectul (chiar daca nu era superba).

    4
    0

  • george pe 22 Feb 2011, 18:58
    imagine Cleopatra

    pe acest site puteti gasi moneda cu imaginea Cleopatrei : http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://cleoppatra.com/wp-content/uploads/2010/08/Cleopatra-Coin.jpg&imgrefurl=http://cleoppatra.com/2010/08/01/cleopatra-la-ultima-reina-de-egipto/&usg=___TDz0YogXno3qhKt1M_wDa3VJuQ=&h=285&w=300&sz=35&hl=ro&start=0&zoom=1&tbnid=9YLdPATSbqZDyM:&tbnh=168&tbnw=187&ei=X-pjTeDpH4OAswa-lYm5CA&prev=/images%3Fq%3Dmoneda%2Bcleopatra%26hl%3Dro%26sa%3DX%26rlz%3D1R2ADSA_enRO365%26biw%3D1259%26bih%3D477%26tbs%3Disch:1%26prmd%3Divns&itbs=1&iact=hc&vpx=522&vpy=85&dur=4275&hovh=219&hovw=230&tx=115&ty=145&oei=X-pjTeDpH4OAswa-lYm5CA&page=1&ndsp=11&ved=1t:429,r:2,s:0 sau incercati cu un "search" pe google : "moneda cleopatra" bafta :D

    6
    1

  • george pe 22 Feb 2011, 18:52
    pentru cei care cauta poze cu "frumoasa" Cleopatra

    Dragii mei, folositi google-ul cu atentie...incercati mai multe combinatii de cuvinte si o sa gasiti imagini cu monede pe care este reprezentata Cleopatra....desi sunt vechi si mai greu de descifrat o sa vedeti ca ea intradevar era urata (termen folosit putin exagerat),pentru ca avea intradevar nasul mare...

    10
    1

  • Bibi pe 18 Feb 2011, 18:34
    ??

    unde pot sa fac si eu testu ala despre care e vb ?

    2
    1

  • denisa pe 2 Oct 2010, 12:35
    cleopatra ultimul faraon

    chiar daca stiu istoria cleopatrei tot incerc sa gasesc anumite date despre ea .dar acest lucru este cam imposibil cand am citit pentru prina data istoria cleopatrei ceva ma vrajit enorm de atunci am stat incontiinu si cautam in stanga sin dreapta sa gasesc tot mai mult . nu numai regina cleopatra imi place ci si egiptul cu toate secretele lui. acum iau lecti de ebraica si am invatat sa scriu cu hieroglife . cel mai mare vis al meu sa implinit deja am fost aleasa sa asist le o expeditie arheologica in egipt spre a gasi mormantul primului faraon al egiptului

    4
    1

  • ele pe 16 Iul 2010, 22:31
    despre Cleopatra

    Dragele mele va recomand din tot sufletul sa cititi cartea,, Cele doua iubiri ala Cleopatrei ,, si veti gasi toate raspunsurile

    5
    4

  • Andreea pe 13 Mai 2010, 18:20
    Cleopatra

    Cleopatra era cam fufistina si sincer nu prea imi place de ea . Dar era frumoasa si avea farmecul de a vrajii barbatii ceea ce pt ea era un atu fiindca daca cititi cu atentie textul spune ca avea nasul urat . Si,Ana, a murit Cezar asasinat in Roma . Citeste cu atentie textul!

    4
    2

  • Andreea pe 13 Mai 2010, 18:19
    Cleopatra

    Cleopatra era cam fufistina si sincer nu prea imi place de ea . Dar era frumoasa si avea farmecul de a vrajii barbatii ceea ce pt ea era un atu fiindca daca cititi cu atentie textul spune ca avea nasul urat . Si,Ana, a murit Cezar asasinat in Roma . Citeste cu atentie textul!

    3
    0

  • ana pe 22 Feb 2010, 19:00
    cleopatra

    CALEOPATRA A FOST cea mai frumosa din lume zic eu si pote nu ma insel dar mar interesa mult de povestea iei am citito dar nu si situ cum a murit real :(( dar imi pare rau de ia :(( si cezar ce a mujrit si el ? !?

    3
    1

  • naomi pe 14 Iun 2009, 20:59
    cleopatra

    cleopatra a fost frumoasa . mie mia placut mult filmul cleopatra din 1999 cu leonor varela .

    3
    3

  • Diana pe 5 Iun 2009, 16:20
    Nu-s nebuna

    stiu ca nu am fost Cleopatra asa mia esit testu ca orcum nare cum fi adevarat si nu cred in reincarnare...........era un test de amuzament

    6
    1

  • Diana pe 5 Iun 2009, 16:15
    Testul pe care l-am facut

    da nu ctred ca testu e adevarat deoarece lau facut si prieteni mei si doua dintre fete au esit amandoua un bucatatar din portugalia care a murit de aceasi boala

    4
    2

  • Diana pe 5 Iun 2009, 16:11
    Cleopatra

    am facut un test iar eu in viata anterioara am fost Cleopatra .........

    6
    1

  • andreea pe 23 Mai 2009, 09:29
    cleopatra

    mi-a placut foarte mooolt ce am citit mai sus ji cred k,Cleopatra s-a sinucis cu un sarpe otravitor ajutand-o slujitoarele dupa kre s-au sinucis ji ele.

    5
    0

  • Laura pe 25 Apr 2009, 18:23
    Cleopatra

    imi place foarte mult cleopatra si tot ce are legatura cu ea si in special egiptul

    5
    0

  • alexandra pe 17 Apr 2009, 11:30
    cleopatra...

    am citit ot despre ea si era foarte buna si am sa mai citesc in continuare despre ea

    4
    1

  • alexandra pe 17 Apr 2009, 11:25
    nu am ni ciun comentariu totul este bine multumesc

    de ce au melita basa mare?

    4
    1

  • selene pe 24 Mar 2009, 12:37
    cleo

    In prinul rand Cleopatra era grecoaica nu egipteanca...la vremea aceea femeile obisnuite nu isi permiteau sa cumpere machiaj erau doar produse pt ingrijire majoritatea facute in casa.Ceea ce tine de cosmetica aveau doar oamenii bogati iar Cleopatra detinea cu siguranta ce isi dorea.Daca servitoarele ii greseau manichiura de ex erau aspru pedepsite...Cat despre viata ei amoroasa...nici Cezar sau Marc Antonio nu erau frumosi din punct de vedere fizic...deci...totul este relativ,,,nu conteaza cum arati conteaza cum te vezi in ochii celuilalt...:)

    4
    1

  • mihaela pe 4 Mar 2009, 22:24
    cleopatra

    ai cam multe greseli de gramatica.. da in fine... cleopatra din cate am auzit era ffff frumoasa nu placuta, orum eu cred ca a fost cea mai importanata din istoria egiptului

    4
    1

  • claudia pe 1 Feb 2009, 13:11
    super

    Cleopatra ...o persoana superba

    4
    0

  • andrei pe 31 Ian 2009, 11:07
    prostiile unora

    cel mai mult ma amuz la comentariile celor care cred ca s-au reincarnat!mai fratilor voi sunteti nebuni.draga diana,daca tu ai fost cleopatra eu am fost tutankamon!

    5
    0

  • kat pe 9 Ian 2009, 18:04
    cleo

    bn draga diana adik "cleo" si qm ai descoperit k u ai fost cleopatra?:)) si ce legatura are pisica aia q felul in kre a murit cleopatra?:| fara suparare dar u nu sti ce gandesti esti doar o bighitza kre s uita l prea moolte desene:)) s se viseaza faimoasa cleopatra:|

    4
    0

  • alina pe 7 Ian 2009, 19:21
    cleopatra

    este foarte tare Cleopatra... chiar a obtinut in viata tot ce a vrut... o admir... este j frum pe deasupra... in totdeauna mi-a placut machiajul ei... ea a dovedit adevarata istorie... era f puternica, curajoasa

    4
    1

  • flavia pe 6 Ian 2009, 01:42
    :))

    =)) Diana cred k ai innebunit.. Cleopatra a avut 4 copii sau 3 din cate stiu:))) si unul spune k e casatorit cu Cleopatra alta spune k e Cleopatra:x eu sunt sigura k am fost Regina Nefertiti:x.. oricum o admir pe Cleopatra... a stiut sa obtina de la viata tot ce a vrut:)

    4
    1

  • ness pe 1 Ian 2009, 22:28
    unii spun mari prostii!!!

    mie imi place mult cleopatra!! va recomand filmul!!! Cat despre tine Diana......da ai drptate !! cred ca esti nebuna!!!!! Fara supapare

    5
    0

  • Diana pe 31 Dec 2008, 17:21
    Infatisarea ei

    Ea avea parul negru , pana la umeri, obisnuia sa se creioneze la ochi cu o dunga neagra , dar nu cu produse de macke-up , imi cer scuze daca nu am folosit corect cuvantul, avea un nas lung si coroiat, iar celelate aspecte nu pot fii dezvaluite. Ei...haideti....doar era o femeie misterioasa de o gramada de secole, sa o lasam in farmecul ei.

    4
    1

  • Diana pe 31 Dec 2008, 17:16
    Iubitii ei

    Mai e ceva , draga ,,clyo'' ai dreptate, Cleopatra a iubit un singura barbat, pe Antonyo , dar ea nu a avut nici o data copii , ii placeau copii, dar doar la aparente.

    5
    0

  • Diana pe 31 Dec 2008, 17:12
    Cleopatra, eu

    Poate vi se pare inposibil, si poate credeti ca am inebunit, dar nu este asa. Nu am nici mai mult nici mai putin de 11 ani. Stiu ca nu ma credeti, dar am fost Cleopatra,dupa aceea prin reincarnare am fost un tigru , o indianca si acum sunt o fata obisnuita. In timpul lui Cleopatra, exista o pisica pe nume Yorka. Aceasta era cea mai inteligenta pisica din lume, era de o culoare gri deschis, si inalta aproximativ 30 cm. . Din pacate a fost ucisa din greseala de catre un arcas incepator care a fost condamnat la moarte. Cleopatra nu a murit acceptand sa fie muscata de catre o vipera cu ajutorul unor 2 slugi, ci atacata de una pe un munte de piatra din Egipt . Visez ca intr-o zi sa ajung arheolog, si sa ii demonstrez lumii ca nu am fost intr-un moment de abureala atunci cand am scris acest articol. Ma puteti contacta la adresa de e-mail : www.saraaras8@yahoo.com , multumesc ca ati avut rabdare sa cititi asta, pana cand voi putea ajunge arheolog, va doresc pace :)

    5
    0

  • dani leopardo pe 29 Dec 2008, 09:14
    egipt

    eu nush ce sa mai zic k sunt fascinat de istoria egiptului.cleopatra era frumoasa si inteligentadar era fiica lui isis.oricum ea e cea mai dominanta femeie din lume

    3
    2

  • andrei pe 19 Dec 2008, 14:13
    cleopatra

    cleopatra a fost o femeie frumoasa....a intrat in istorie nu pentru moartea ei tragica,sau pentru faptul ca a fost ultima regina in tara faraonilor,ci pentru felul in care a dus ea viata,una scurta ce e drept.a cucerit inimile celor mai puternici barbati de la acea vreme,a fost frumoasa,dar totusi o femeie inteleapta.a luat decizi importante pentru egipt.a visat sa conduca peste un mare imperiu oriental,si a adus la revigurare vechile traditii egiptene.desi a fost ultima regina a egiptului,acum sta pe locul intai in topul celor mai de succes femei din istorie.sta pe locul intai si in topul celor mai cunoscute femei din istorie.o admir pe cleopatra,si cred ca toti ar trebui sa facem asta.

    3
    2

  • andrei pe 8 Dec 2008, 11:00
    frumusetea cleopatrei

    nu sunt de acord cu pasajul in care se descrie chipul ei. parul sau era brunet,drept(nu carliontat),iar nasul ei,ce e drept mai lung,a fost totusi un mijloc de seductie.dupa cum spunea BLASIE PASCAL:Fata lumii ar fi alta daca cleopatra nu ar fi avut nasul lung.

    3
    2

  • teo pe 22 Nov 2008, 19:49
    cleopatra

    cleopatra nu ar fi trebuit sa se omoare.ea a fost foarte frumoasa si a vrajit 2 generali romani si a avut un copil cu julius cesar

    4
    1

  • dora pe 15 Nov 2008, 12:43
    cleopatra

    wuai , toate documentarele despre celopatra zic ca a fost o femeie supoer ..etc ... dar de ce nu exitsa o imagine a ei desenata pe peretii piramidelor .. adica si pe google am cautat o poza cu ea ... dar nu am gasit doar cu femei asemanatoare cu ea ...sau stiu si eu o moneda cu adevaratul ei chip ....nici nu mai stiuc e sa cred .. unii zic ca avea nasul nush cum si asa mai de poarte ... daca ati gasit cedva pzoa cu advaratul ei chip , plzz scrieti adresa ...........multumesc

    4
    1

  • dana pe 26 Oct 2008, 18:56
    cleopatra

    eo jtiam k kleppatra sa lasat mujkta de o aspida....un sarpe veninos....oriqm cleopatra a fost o printesa a lumii antice]}}

    4
    1

  • crmen pe 18 Oct 2008, 12:10
    cleopatra

    ca sa vezi ce poate face o femeie desteapta !!!! unde nu rezolva problemele cu capul , rezolva cu patul???femeile sunt capabile de oice!stiu sa dea , dar sa si ia . pacat ca Cleopatra a trait putin(nu ca ar fi avut nasul mare)eu sunt convinsa ca i-ar fi cucerit pe toti .

    4
    1

  • iulia pe 14 Oct 2008, 20:14
    Cleopatra

    as vrea sa publicati un film despre cleopatra ca ma intereseaza chiar foarte mult viata cleopatrei

    4
    1

  • historyisamintery pe 4 Oct 2008, 23:41
    nu sunt de acord

    mah la textul asta nu sunt de acord cu partea.."Este placuta, dar nu o mare frumusete. O dezvantajeaza nasul, prea lungsi coroiat. Intreaga ei infatisare este destul de comuna: par roscat sicarliontat, nu poarta bijuterii.".....deci chestia cu parul roscat nu e adevarata....deoarece dunt multe dovezi care spun k avea parul negru...;)...cat despre frumusetea ei...imi sustin parerea si anume k era deosebit de frumoasa....:D

    4
    1

  • historyisamintery pe 4 Oct 2008, 23:25
    cleopatra

    dupa parerea mea cleopatra chiar era o femeie frumoasa....cat despre "apetitul ei sexual dezvoltat"....nu cred mare lucru....multi zic k era un fel de "amanta antichitatii"...si poate intradevar asa si este...dar totusi nu trebuie sa exageram spunand k o facea cu 3-4 barbati pe zi...serios vorbind...,iar pentru tine ioana as vrea sa-ti zic k nu cred k ai avut tu unde sa-i vezi machiajul si parul..asta decat in filme (ceea ce nu stim daca asta e adevarul)..orikum eu te sfatuiesc sa incepi sa o admiri pentru alte lucruri mult mai importante(nu k frumusetea nu ar fi unul important...pt k sunt de parerea k dak nu ar fi fost extrem de frumoasa nu avea ea puterea sa ia mintile barbatilor puternici ...cum ar fi cezar sau marc antonio).Si mie imi place sa visez asa ca visati in continuare cat ink mai aveti timp..;)

    4
    1

  • Lidia pe 3 Oct 2008, 16:32
    daţi-mi măi deştepţilor nişte fotografii mai amănunţite....offf;))

    O civilizaţie de neuitat...Am intrat pe acest site pentru a-mi căuta un model pentru helloween ( pentru şcoală).Totuşi regret pentru că nu am găsit nimic care mi-ar plăcea. Tot ziceţi voi k a fost frumoasă. E adevărat , a fost frumoasă, dar nu asta este de apreciat la o femeie, deştepţilor. " o femeie frumoasă şi proastă este ca veriga de aur legată la gâtul unui porc" şi asta nu eu am spus-o ci înţeleptul Solomon. Mă rog, nu spun că Regina a fost proastă, însă ar fi trebuit să puneţi mai multe amănunte. Nu sunt mulţumită deloc de acest sine. Retuşaţi-l!. Dacă vreţi să vorbiţi cu mine aveţi e-mail-ul :dragusanu_lidia"yahoo.com ....şi vreau o mască pt.helloween..;))...:i totu;i, Egiptul a fost o maaaaaare civiliya'ie.

    4
    1

  • came_sexy pe 18 Sep 2008, 15:33
    cleopatra

    parerea mea este k aceasta femeie...a fost....o femeie frumoasa...shi chiar nu cred k a fost o curva la viatza ei ...asa k "laic in istorie"esti km dus cu pluta sa crezi asa ceva....ii admir inteligentza shi frumusetea ...:*

    4
    1

  • ....... pe 30 Aug 2008, 14:15
    cleopatra

    ador istoria .... celor mai vechit timpuri . Pe langa frumusete si intelepciune deosebitade care a dat dovada cleopatra ea era si foarte viteaza .DAR o intrebare nedeslusita ................ cum aurit .........dupa parerea mea a murit dupa acea muscatura de sarpe .......da totusi poate altii au alte pareri

    4
    1

  • Alexandra Marian pe 29 Aug 2008, 11:33
    Cleopatra

    Intr-adevar Cleopatra a fost si este cea mai cunoscuta femeie din istorie! era foarte frumoasa dar era si inteligenta in acelasi timp. Vorbea sapte limbi, educatie aleasa. Eu o admir pentru ca nu avea prejudecati. era o femeie deosebita!

    5
    0

  • clyo pe 14 Aug 2008, 03:51
    numele cleopatrei

    stiti k numele ei inseamna GLORIA TATALUI ?

    5
    0

  • clyo pe 14 Aug 2008, 03:49
    cleopatra

    foarte amuzant meinher. oricum nush cum e cu chestia cu amanti ...se zice k cleopatra a iubit un singur barbat si acela a fost ANTONIU . A si avut cu el 2 copii .

    5
    0

  • lulush pe 11 Aug 2008, 16:05
    -

    M-a distrat foarte tare tipul care spunea ca s-a reincarcat cu iubita sa Cleopatra . Sincer cred ca te-ai uitat prea mult la filme fantastice . Apropo , tot timpul crezi in ce visezi sau asta e o ocazie speciala ?

    5
    0

  • nyklish pe 9 Aug 2008, 13:05
    ptr meinher marz

    esti nebun dc tu kiar crezi k ai fost reinkrnat....sau k ai trait in acea perioada.....si acum te ai nascut din nou....poate i ai recitat poezii Cleopatrei....insa...poate in visele tale!!!! si , indifernt ce s ar zc , Cleopatra kiar era o femeie frumoasa....a Egiptului...si asa va ramane in intreaga istorie.......iar ptr "laic in instorie" nu cred k e adv faza cu felatia....asa k laso mai moale....laicule!!!! pur si simplu incerkti sa apreciati istoria asa cum e aia...nu cu nascocirile astea monstruoase....

    5
    0

  • alex pe 4 Aug 2008, 19:43
    cleopatra

    m-ar interesa mai multe chestii despre viata cleopatrei

    5
    0

  • catalina pe 17 Iul 2008, 08:17
    cleopatra....

    este incredibil cum o femeie poate vrajii atatia barbati prin frumusete , viclesug sarm si multa seductie...avem ce invata fetelor....

    5
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod