Céline Dion, la 53 de ani: Genul de om și de artist pe care toată lumea îl respectă

Una dintre cele mai apreciate artiste din industria muzicală, Céline Dion a împlinit 53 de ani. Ca o recunoștere în plus, ea a primit recent titlul de doctor în muzică.
Cu aproximativ 250 milioane de albume vândute în cei peste 35 de ani de carieră, Céline Dion este una dintre cele mai cunoscute și respectate cântărețe din istoria muzicii pop. Artista canadiană a împlinit 53 de ani marți, 30 martie, la doar câteva zile după ce a primit o înaltă recunoaștere a contribuției sale la patrimoniul muzical universal.

Colegiul de Muzică Berklee, o prestigioasă instituție din Boston, înființată în 1945, cea mai mare universitate privată de muzică din lume, a anunțat la începutul săptămânii trecute că Céline Dion va primi titlul onorific de doctor în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 8 mai.

În compania lui Pharrell Williams și John Legend


"Sunt onorată și încântată să primsc doctoratul onorific de la prestigiosul @BerkleeCollege School of Music", a scris cântăreața canadiană pe Instagram.
"Mă simt privilegiată să fiu primită alături de artiști incredibil de talentați care au primit această distincție de-a lungul anilor", a adăugat ea lângă o pfotografie personală alb-negru.

Artista se va afla într-o companie selectă - Pharrell Williams, producătorul muzical Chad Hugo, saxofonistul Donald Harrison, actrița, cântăreața și dansatoarea Chita Rivera precum și pianistul Andre Watts vor primi și ei acest titlu, relatează Daily Mail.

Berklee College of Music a mai acordat această distincție unor artiști din diferite genuri muzicale, precum John Legend și Sheila E. în 2020, și Missy Elliott, Justin Timberlake și Imogen Heap în 2019.

Apreciată pentru cariera sa muzicală, Céline Dion are, totodată, o bogată activitate pe plan umanitar. Artista susţine numeroase organizaţii de caritate din lumea întreagă.
Ea a făcut donaţii în bani pentru victimele calamităţilor naturale care au avut loc în mai multe zone de pe glob.

Omul care a pariat totul pe Céline


Născută în oraşul Charlemagne din Quebec, la 30 martie 1968, într-o familie numeroasă în care ea a fost al 14-lea copil, Céline Marie Claudette Dion și-a început cariera muzicală în adolescență, la începutul anilor '80, și a devenit o vedetă a provinciei candiene Quebec, unde s-a impus cu albumele sale în limba franceză.Cu ajutorul managerului și viitorului ei soț, René Angélil, Dion a intrat pe piața muzicală americană după ce a început să cânte în limba engleză.

La începutul anilor '90, cântăreața a lansat mai multe albume în engleză care s-au bucurat de succes pe plan internațional, culminând cu "Falling Into You" (1996), cel mai bine vândut album muzical din acel an la nivel internaţional, ajungând numărul unu în topuri din 11 ţări, și "Let's Talk About Love" (1997).

Relația dintre Céline Dion și René Angélil a început pe plan profesional când artista avea 12 ani, iar el i-a devenit manager, demonstrând o încredere oarbă în viitorul ei până într-acolo încât și-a ipotecat casa pentru a-i finanța albumul de debut.

Omagiu pentru marea sa iubire


Povestea lor de dragoste s-a înfiripat când artista avea 19 ani, iar nunta lor extravagantă, organizată în 1994, a fost transmisă în direct de televiziunea canadiană.

În ciuda dificultăților pe care le-au întâmpinat în încercarea de a avea copii, ei au devenit părinții a trei băieți: René-Charles, născut în 2001, și gemenii Eddy și Nelson, născuți în 2010.

Angélil a mai avut trei copii dintr-o relaţie anterioară, respectiv pe Anne-Marie, Patrick şi Jean-Pierre.René Angélil a renunțat în 2014 să o managerieze pe Celine Dion pentru a se concentra pe sănătatea sa, dar a continuat să se implice în deciziile de business care îi priveau cariera artistei. El a murit pe 14 ianuarie 2016, la 73 de ani, în reşedinţa sa din Las Vegas, din cauza unui infarct, după ce a luptat timp de trei ani cu un cancer la gât.

Citește și: Mariah Carey, cântăreața cu cea mai frumoasă voce din lume a împlinit 52 de ani


În ianuarie, Céline Dion i-a adus un omagiu fostului ei soț, la a cincea comemorare a dispariției sale. "René, au trecut deja cinci ani... Nu există o zi fără să mă gândesc la tine", a scris ea pe Instagram.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod