Angelina Jolie, despre ameninţarea cancerului: "Ce nu te omoară te întăreşte!"

Actriţa americană îşi doreşte ca exemplul ei în lupta contra cancerului să le fie de ajutor şi altor femei care se află în aceeaşi situaţie


Într-un interviu acordat revistei Elle, actriţa a vorbit din nou despre viaţa sa privată şi despre lupta cu temuta maladie. Ea a spus că este adepta celebrului dicton "Ce nu te omoară te întăreşte": "Experienţele noastre, bune sau rele, ne fac ceea ce suntem. Trecând peste greutăţi. devenim mai puternici şi mai maturi", a declarat ea.

Angelina a mărturisit că a fost inspirată în lupta sa cu ameninţarea cancerului de povestea uimitoare pe care a redat-o în filmul pe care ea l-a regizat, "Unbroken".

Pelicula redă cazul unui atlet olimpic, Louis Zamperini, care în Al Doilea Război Mondial a petrecut 47 de zile într-o barcă de salvare pierdută în largul oceanului, împreună cu doi camarazi de arme, după ce avionul lor s-a prăbuşit. După această experienţă traumatizantă, el a fost capturat de japonezi şi trimis într-un lagăr, unde a suportat un tratament inuman. Deşi moartea îl încolţea în fiecare zi, Zamparini a supravieţuit, iar după încheierea războiului a revenit în America.

Povestea acestui erou este un model pentru Angelina Jolie. "Ca multe dintre marile poveşti ale omenirii, aceasta este despre capacitatea bărbaţilor şi femeilor obişnuiţi de a se ridica împotriva adversităţilor.
Ne aminteşte că niciodată nu trebuie să ne dăm bătuţi şi tot ceea ce contează este să lupţi. Este foarte puternică, pentru că vorbeşte despre potenţialul din noi"
, a declarat actriţa pentru revista citată.

Angelina Jolie a fost desemnată un simbol al feminismului, pentru implicarea sa în campania pentru prevenirea violenţelor sexuale din zonele de război, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat recent în Marea Britanie.

Anul trecut, actriţa în vârstă de 39 de ani a prezidat, alături de fostul ministru de Externe britanic William Hague, un summit "fără precedent" pe tema violenţelor sexuale comise în timpul conflictelor şi recurgerii la viol ca "armă de război", iniţiativă salutată şi de papa Francisc.
La summit au luat parte delegaţii din peste 100 de ţări, reprezentanţi guvernamentali, ONG-uri, reprezentanţi ai Bisericii, experţi militari şi juridici, asociaţii umanitare şi membri ai societăţii civile.

Angelina Jolie, care a deţinut titlul de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 până în aprilie 2012, a vizitat în această perioadă zeci de tabere de refugiaţi pe plan mondial.

În aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de emisar special, întrucât actriţa americană a dovedit în circa un deceniu, de când a devenit ambasadoare a bunăvoinţei pentru UNHCR, un angajament excepţional faţă de cauza persoanelor refugiate.
Angelina Jolie a donat în ultimii ani peste cinci milioane de dolari programelor iniţiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea întreagă.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
2 Aprilie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod