Analia Selis, artista care viseaza in permanenta

Exista diferente intre piata muzicala de aici si cea din Argentina?


Sigur ca da, in Argentina nu patrund foarte multe melodii din strainatate, publicul este foarte nationalist si adora artistii locali. Pe de alta parte, latino-americanii iubesc muzica latino-americana si ea predomina lista difuzarilor de la toate radiourile.

Ce te consideri? Mai mult romanca sau mai mult argentinianca?


O latino-americanca din Argentina 100%, care adora Romania, pentru ca a gasit a doua casa aici.
 

Ce inseamna familia pentru Analia Selis?


Eu nu pot fi fericita fara familie. Pentru mine, familia este pace, liniste, iubire.

Banuiesc ca iti este greu sa nu ii ai pe ai tai aproape. Ce faci pentru a trece mai usor peste momentele grele?


Plang, vorbesc foarte mult la telefon cu ei, ne scriem si incercam sa fim apropiati, atat cat se poate. Acum, mama mea, sora mea mai mica si nepotica mea planifica sa se mute in Madrid (unde locuieste sora mea mai mare), asa ca familia mea va fi mai aproape de mine si nu va mai fi atat de greu. Mi se indeplineste inca un mare vis.

Ce inseamna America pentru tine?


Un loc in care merita sa incerci sa ai cat mai multe experiente. O perioada foarte importanta din viata mea in care am invatat sa muncesc din greu pentru a obtine ceea ce vreau si locul unde mi-am intalnit marea iubire: sotul meu, Razvan.

Ce ai facut de Paste?


Fiind si ziua mea de nastere pe 27 aprilie, adica de Paste, am hotarat cu Razvan sa sarbatorim Pastele la cel mai bun prieten al meu de aici, din Romania, si, bineinteles, am sarbatorit si ziua mea cu el si familia sa.

Cu prietenii si apropiatii vom sarbatori zilele noastre de nastere (ca e si ziua lui Razvan pe 7 mai) cu o saptamana dupa Paste.

Stiu ca in Argentina toate sarbatorile sunt petrecute intr-un fel special, voi sunteti oameni care stiu sa se distreze cu adevarat. Ce aveti special de Paste?


De obicei, duminica de Paste se sarbatoreste in familie (ca si aici!) si se mananca oua de ciocolata toata ziua! In familia mea aveam un obicei: sambata, dupa miezul noptii, ne intalneam cu prietenii si familia si faceam o masa mare plina de bunatati traditionale si asa incepeam sa sarbatorim duminica de Paste.

Cum petreceai Pastele in copilarie? Ce amintiri ai de atunci?


Avem un obicei in Argentina, in religia catolica, din momentul in care Iisus a fost condamnat la moarte si pana a inviat, aceasta perioada este impartita in 14 momente (nu mai tin mine exact care sunt, dar cred ca sunt 14).

Traditia la noi spune ca in Joia Mare si Vinerea Mare trebuie sa vizitezi 14 biserici diferite si sa petreci cateva clipe in fiecare biserica, sunt si rugaciuni speciale pentru fiecare moment. Am amintiri frumoase din acea perioada, pentru ca ne adunam toti prietenii din cartier cu parintii lor si mergeam cu totii impreuna.

In Sambata Mare, intotdeauna vedeam un film (impreuna cu mama mea) legat de Paste si puteam sa stau treaza pana foarte tarziu, pentru ca Invierea o sarbatoream dupa 12 seara.

In duminica de Paste, inainte de a merge la bunica sa mancam, treceam pe la cimitir, la mormantul tatalui meu, si ii aduceam desene sau scrisori de Paste (pentru ca mama ne spunea ca el le citeste de unde este, de acolo, din cer).

Imi poti oferi cateva exemple de diferente, dar si similitudini intre Pastele argentinian si cel romanesc?


Diferentele sunt marcate de religie, obiceiurile pe care le are fiecare biserica, iar similitudinea cea mai importanta este ca traim aceleasi momente aproape de divinitate, in sufletul nostru, prin atmosfera de Paste, indiferent de religie.

Eu sarbatoresc Pastele langa voi, ortodocsii, si ma bucur enorm pentru acest lucru.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Elena Mustea pe 5 Mai 2008, 17:19
    Nota 10+

    Un exemplu pentru asa zisele vedete de la noi ,cu fite si aere ,,inculturale ". Bravo Analia ! Nota 10+ !

    0
    0

  • Dena Mihaela pe 1 Mai 2008, 14:45
    corespondenta

    Doresc sa primesc de la aceasta faimoasa si indragita cantareata e-mailul sau si sa pot lua legatura cu dansa prin acest mod practic.Cu multumiri,educ.Dena Mihaela,Campulung/Arges

    0
    0

  • Despina pe 30 Apr 2008, 14:05
    Imi place

    Mi se pare o persoana fara impresii de diva(nu prea intalnim asa ceva in lumea superficiala a asa-zisilor artisti si interpreti),care are un comportament civilizat si mereu vorbeste din inima.Imi place cum canta si apreciez stilul ei diferit de cel al cantaretelor de pe la noi care se copiaza una pe cealalta...Ii tin pumnii in continuare sa reuseasca sa se impuna prin felul ei de a fi si mai ales prin muzica pe care o face!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod