A murit Marie Fredriksson, solista trupei Roxette. Cântăreața suferea de cancer cerebral

Marie Fredriksson, membră a trupei suedeze Roxette, celebră pentru hituri precum "It Must Have Been Love", a murit luni, la vârsta de 61 de ani, după o lungă suferinţă.

Informaţia a fost difuzată de cotidianul suedez Express, citând un comunicat al familiei artistei: "Cu mare tristeţe anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste a plecat dintre noi. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie, ca urmare a unei boli cu care a fost diagnosticate de mult."

"Cu profundă tristeţe vă anunţăm că una dintre cele mai mari şi mai iubite artiste s-a dus. Marie Fredriksson a murit în dimineaţa zilei de 9 decembrie din cauza problemelor mai vechi de sănătate pe care le avea", a transmis managerul cântăreţei, Marie Dimberg.

"Marie Fredriksson va fi plânsă de soţul ei Michael Bolyos şi cei doi copii ai lor", a anunțat ziarul suedez Express.



Marie era căsătorită cu Mikael Bolyos şi avea cu acesta doi copii, pe Inez Josefin, în vârstă de 26 de ani, şi pe Oscar, de 23 de ani.

Potrivit Daily Mail, după luni de radioterapie și chimioterapie, Marie își pierduse vederea la un ochi și nu mai auzea bine. Timp de mai multe luni, ea nu a putut vorbi.

În 2016, după 30 de ani de carieră, Marie Fredriksson, solista duoului Roxette, fondat împreună cu Per Gessle, anunţa că se retrage din industria muzicală. Aceasta a declarat la momentul respectiv că "zilele sale de turneu cu Roxette s-au terminat", din cauza stării sale de sănătate precare.

Fredriksson a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier în 2002, iar, de-a lungul timpului, a fost supusă unor intervenţii chirurgicale şi mai multor sesiuni de chimioterapie.

În 2005, artista declara că este sănătoasă şi nu se mai află sub tratament. Ea a continuat să facă muzică în timpul perioadei de convalescenţă, care s-a concretizat în albumul ”The Change”, lansat în 2004. Artista s-a reunit cu Per Gessle şi au lansat împreună, în 2011, albumul ”Charm School”.

În 2009, duoul s-a reunit şi a reînceput să susţină concerte live, însă, în februarie 2016 a concertat pentru ultima dată, deoarece Marie Frederiksson a fost sfătuită de medici să nu mai cânte pe scenă.

În iunie 2016, grupul muzical şi-a lansat cel de-al zecelea album, "Good Karma".

Formată la începutul anilor '80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum "The Look", "Dressed for Success", "Listen to Your Heart", "Dangerous", "It Must Have Been Love", "Joyride" şi "Milk and Toast and Honey" au făcut înconjurul lumii, fiind considerate în prezent adevărate "evergreen-uri".

Marie Fredriksson şi Per Gessle s-au întâlnit pentru prima dată în Halmstadt (Suedia), la sfârşitul anilor '70, primul album Roxette - "Pearls of Passion" - fiind lansat câţiva ani mai târziu, în octombrie 1986.

Au urmat alte albume de studio, compilaţii, un album de remixuri şi opt albume video, cărora li se adaugă peste 40 de single-uri şi tot atâtea videoclipuri.

Cu o colecţie impresionantă de hituri, duoul suedez a reuşit să domine clasamentele muzicale în anii '90, dar şi mult după, înregistrând, de-a lungul timpului, vânzări de peste 75 de milioane de discuri.

Trupa Roxette a susţinut trei concerte în România, ultimul fiind în 2015.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod