Natalie Wood

8 femei celebre care au murit în condiții misterioase



Amelia Earhart


Una dintre cele mai mari enigme ale timpurilor noastre, dispariția acestei femei curajoase continuă să suscite fascinație, iar căutările unor indicii sau rămășițe nu au încetat niciodată. Earhart a fost prima femeie care a zburat singură cu avionul peste Atlantic, iar scrierile sale erau atât de influente, încât a fost desemnată membru asociat al universității americane Purdue, iar colaborarea sa cu Partidul Național al Femeilor era o sursă de inspirație pentru emanciparea tinerelor.
Earhart a fost și unul dintre primii suporteri ai Amendamentului Drepturilor Egale.
În 1937, în timpul expediției prin care urma să facă înconjurul lumii, avionul Lockheed Model 10-E Electra a dispărut de pe ruta din Pacific. Nu a fost găsită nicio epavă și nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat cu ea.
Potrivit uneia dintre teorii, aparatul bimotor s-a prăbuşit în iulie 1937 în Pacific, pe un atol cunoscut în trecut sub numele de Gardner Island, acum denumit Nikumaroro, aparţinând Republicii Kiribati.
În 1940, o expediţie britanică a descoperit pe această insulă un craniu uman, oase, un pantof de femeie, un etui pentru sextant şi o sticlă de Benedictine. Rămăşiţele au fost expediate în Fiji şi examinate în anul următor de David W. Hoodless, un profesor de anatomie. Acesta a concluzionat că osemintele aparţineau unui bărbat scund. Misterul a fost accentuat după ce rămăşiţele au fost ulterior rătăcite.
Aproape 80 de ani mai târziu, Richard Jantz a utilizat un program de calculator numit Fordisc pentru a reanaliza cercetările întreprinse de Hoodless.
El a studiat și hainele Ameliei pentru a determina dacă rămăşiţele găsite corespund în procent de peste 99% aviatoarei. "Analiza susţine cu tărie concluzia că osemintele din Nikumaroro sunt ale Ameliei Earhart", a concluzionat Jantz. Interpretarea greşită din cadrul cercetărilor anterioare se explică prin faptul că "antropologia medico-legală nu era îndeajuns de dezvoltată la începutul secolului XX", a spus el.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod