10 ani de "Bere Gratis", la Teatrul National

"10 ani cu bune si cu rele", asa cum le place membrilor Bere Gratis sa spuna. Piese frumose, muzica de calitate, concerte grandioase pe scena Teatrului National, solidaritate (vezi momentele grele prin care a trecut Mihai "Mita" Georgescu cand trupa i-a fost alaturi), la toate acestea ma gandesc cand vine vorba de Bere Gratis.

"10 ani cu bune si cu rele", asa cum le place membrilor Bere Gratis sa spuna. Piese frumose, muzica de calitate, concerte grandioase pe scena Teatrului National, solidaritate (vezi momentele grele prin care a trecut Mihai "Mita" Georgescu cand trupa i-a fost alaturi), la toate acestea ma gandesc cand vine vorba de Bere Gratis.

Prefera sa vorbeasca prin muzica pe care o fac si nu concureaza cu nimeni... poate doar cu ei: cei de astazi cu cei de acum 10 ani.

La zi de sarbatoare, pentru a sarbatorii cei 10 ani trecuti si cu gandul la urmatorii, trupa Bere Gratis va sutine un concert pe scena Teatrului National, pe 23 februarie (luni), incepand cu ora 20.00.



Spectacol grandios, cu invitati surpriza

10 ani de "Bere Gratis". Cum ii sarbatoriti? Spuneti-ne mai multe despre spectacolul pe care-l pregatiti.


Este un spectacol mare pe care il tainuim de mult si il pregatim de cateva luni, iar acum este pus pe roate. Va fi un spectacol dublu ca si grandoare, fata de ce am facut pana acum la Teatrul National.

O sa fie un concert in care vom avea invitati care se muleaza pe muzica noastra, pentru ca acesta este motivul pentru care i-am invitat pe unii si nu i-am invitat pe altii.

Le multumim pentru ca sunt alaturi de noi si ca serbeaza alaturi de noi. Vor fi niste momente artistice foarte frumoase in spectacol, pe care nu pot sa le spun, pentru ca stric surpriza.

Un concert foarte frumos, un concert in care ne exprimam toate starile prin care am trecut in acesti 10 ani si, de fapt, este o concentratie de "Bere Gratis - 10 ani" in doua ore.

De ce TNB?


Are o scena care ne place foarte mult. Lumea s-a obisnuit deja cu Bere Gratis la TNB. Deja a devenit o traditie ca Bere Gratis sa faca acolo un concert de lansare a unui disc sau sa sustina un concert aniversar. Din punct de vedere tehnic scena este extraordinara si sa nu mai vorbim de latura simbolica.

"Noi nu concuram cu nimeni"

Este si o dorinta a voastra de pozitionare fata de ce se intampla pe piata muzicala la acest moment?


Nu. N-are nico legatura. Noi nu concuram cu nimeni.

Daca este un concurs, noi suntem in afara concursului. Stii cum sunt copiii aia care alearga pe langa cei mari, prin spate... e, asa suntem noi. Sa spunem ca suntem norocosi ca avem ocazia sa concertam pe scena de la TNB pentru ca pe acolo au calcat pasii unor personalitati imense si pe noi ne onoreaza lucrul asta. E un fel de sanctuar si ne simtim cu totul special cand suntem in situatia de a canta pe aceasta scena.

Cum au trecut 10 ani de Bere Gratis?


Au trecut cu bune si rele. Privim inapoi si ne dam seama ca, totusi, au trecut 10 ani. Nu e mult, dar nu este nici putin si acum realizam ca am fi putut face mai bine anumite lucruri. Speram, insa, sa fi tras invataminte si data viitoare cand vom trece printr-o intersectie asemanatoare sa o luam in directia cealalta.



Si, daca nu am invatat lectia in acesti 10 ani, mai avem inca 10 la dispozitie ca sa nu mai repetam greselile. La "Bere Gratis - 20 de ani" sa spunem ca am reusit sa corectam lucrurile pe care le-am facut gresit in primii 10 ani. Intotdeauna este timp. Numai ca trebuie sa ai incredere si sa speri ca totul va fi bine.
Ca o concluzie, ce se intampla acum este o sarbatoare si cum spune zicala: "Cele rele sa se spele, cele bune sa se adune".
19 Februarie 2009
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana.voicu pe 20 Feb 2009, 07:40
    explicatie

    Buna ziua, Ceea ce am vrut sa spun este faptul ca trupa Bere Gratis a fost intotdeauna unita. Toata lumea stie ca activitatea trupei a fost lasata pe planul doi, din cauza problemelor medicale pe care le-a avut fetita lui Mihai Georgescu si a Lianei Stanciu. Chiar si asa, ceilalti membrii nu s-au repezit sa-i gaseasca inlocuitor, asa cum s-ar fi intamplat poate in alte cazuri, si l-au asteptat pana cand lucrurile s-au linistit. Asta inseamna solidaritate. Sper ca acum m-am facut inteleasa. Multumesc

    0
    0

  • picpoc pe 19 Feb 2009, 23:51
    de neinteles....

    "....vezi momentele grele prin care a trecut Mihai "Mita" Georgescu cand trupa i-a fost alaturi...". nu inteleg. Adica din cauza ca trupa i-a fost alaturi, a avut momente grele? nu inteleg. sau doamna (sau domnisoara) Ghinea nu stie sa se faca inteleasa....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod