Zina Dumitrescu

Zina Dumitrescu a murit la 82 de ani. „Mama modei din România“ s-a stins din viață în azil

Creatoarea de modă a murit după ce a intrat în stop cardiorespirator şi i s-au făcut manevre de resuscitare.
Zina Dumitrescu a murit joi într-un azil de lux pentru bătrâni de lângă Bucureşti, unde se afla internată de mai mulţi ani. În urmă cu mai mulţi ani, ea a fost diagnosticată cu maladia Alzheimer.

Pe numele real Zenobia Bogoş, Zina Dumitrescu s-a născut pe 16 iunie 1936, în Ismail, pe atunci Regatul României, în prezent Republica Moldova. După cel de-Al Doilea Război Mondial, familia celei care era supranumită de manechine şi colegii de showbiz "mama modei din România", s-a mutat la Piteşti.

Zina Dumitrescu a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti şi pe cele ale Facultăţii de Teatru şi Film, iar din primi anii de studii a lucrat ca manechin.
La vârsta de 30 de ani a devenit director al casei de modă Venus.

Supranumită "mama modei din România", Zina Dumitrescu a creat zeci de colecţii de modă, participând la festivaluri de profil din ţară şi din străinătate. Ea a format şi lansat mai multe modele, printre care Eugenia Ştefan (Janine), Romaniţa Iovan, Bianca Brad şi Dana Săvuică. Tot ea l-a lansat pe Cătălin Botezatu.

Zina Dumitrescu a fost căsătorită de trei ori şi a avut un fiu.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod