Vortexul Polar și merele de gheață: Efectul bizar al fenomenului care se produce o dată la o generație

Un fermier a descoperit în livada sa efectul ciudat pe care Vortexul Polar l-a avut asupra pomilor fructiferi: aceștia erau încărcați cu „mere-fantomă“.
Natura se dovedește încă o dată un artist desăvârșit. Gerul extrem care se produce o dată la o generație continuă să uimească întrega lume după ce a înghețat centrul Americii la finele lunii ianuarie. Un fermier din Michigan a surprins un efect neobișnuit al Vortexului Polar - așa-numitele "mere-fantomă".

Fenomenul meteorologic numit "ploaie îngheţată" a acoperit merele putrezite, o varietate cunoscută sub numele de "Jonagod". Când proprietarul livezii, Andrew Sietsema, a început să scuture copacii, conţinutul merelor a căzut, lăsând în urmă doar gheaţa formată în jurul lor.


"Cred ca a fost atât de frig, încât gheaţa care acoperea merele să nu se topească, însă a fost destul de cald pentru ca merele din interior să rămână moi. Când am tăiat copacii, aceştia s-au zdruncinat, iar conţinutul merelor a alunecat. Cele mai multe au căzut cu tot cu gheață, dar unele au lăsat în urmă niște mere-fantomă", a explicat proprietarul livezii pentru Bored Panda.

William Shoemaker, pensionar, fost specialist în horticultură la Universitatea din Illinois, a declarat pentru Forbes că fenomenul "merelor fantomă" este atât de rar pentru că necesită condiții meteo specifice: trebuie să fie suficient de frig pentru a împidica gheața să se topească, dar suficient de cald pentru ca vântul să rotunjească formațiunile din gheață și să le sculpteze în acest mod incredibil.
Iar asta e posibil doar pentru că merele au un punct de îngheț mai jos decât apa, datorită conținutului ridicat de zahăr și acid, notează Daily Mail.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod