Orgolii, pasiune și muncă asiduă: Cei mai frumoși câini de la concursul Westminster Kennel Club

Peste 2.800 de exemplare din 203 rase au fost înscrise la unul dintre cele mai importante concursuri care desemnează cei mai frumoși câini. Evenimentul e atât de mare, încât necesită două zile pentru ca toți concurenții să poată fi evaluați.

Affenpinscher, Yorkshire terrieri, ciobănești de Pirinei, Corgi galez Pembroke și mopși, aproape 3.000 de câini din rase variate arată tot ce au mai bun la concursul Westminster Kennel Club Annual Dog Show, în încercarea stăpânilor lor de a demonstra că au cele mai frumoase exemplare. Oamenii dau tot ce știu și tot ce pot, punând în joc așteptări înalte, multe orgolii, pasiune și bani investiți, în speranța că îl vor impresiona pe judecătorul Peter J. Green.

Există trei concursuri importante dedicate celor mai frumoși câini din Statele Unite: Campionatul Național American Kennel Club/Eukanuba, Westminster Kennel Club Annual Dog Show și The National Dog Show.

Toate sunt organizate pe criterii de conformare, adică membrii juriului apreciază cât de mult se încadrează câinii în standardele raselor din care provin.

Cu o istorie de 143 de ani, Westminster Kennel Club este cel mai vechi concurs din Statele Unite rezervat raselor pure de câini și totodată al doilea cel mai vechi eveniment sportiv din Statele Unite, după concursul hipic Kentucky. Organizată la New York încă din 1877, competiția a crescut enorm, iar astăzi peste 2.800 de câini din 203 rase concurează pentru premiul cel mare.


Concursul a început luni și s-a încheiat marți seară la Madison Square Garden din New York. Unul dintre favoriți a fost Whiskey, un whippet care are în palmares victorii la show-urile televizate de Ziua Recunoștinței și de Anul Nou. "Dă tot ce are mai bun la concusurile de înaltă ținută. Știe cum trebuie să se întoarcă, cum să se întindă și să aștepte pâncă când îi vine rândul. Și apoi începe treaba", spune mândru stăpânul său, Justin Smithey.

Un câine din rasa Fox Terrier cu păr sârmos, pe nume King, a câştigat marţi cel mai important premiu.
"Seara aceasta... nici nu am cuvinte să o descriu", a declarat Gabriel Rangel, dresorul câinelui câştigător, în arena de la Madison Square Garden.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod