Singura șansă de vindecare a lui Şerban Ionescu

Actorul a fost din nou internat, în stare gravă. El este ținut sub obervație atentă la Spitalul Elias. Doar un medicament american poate ameliora simptomele bolii de care suferă Șerban Ionescu, scrie Ziarul Ring.

Actorul a fost din nou internat, în stare gravă. El este ținut sub obervație atentă la Spitalul Elias. Doar un medicament american poate ameliora simptomele bolii de care suferă Șerban Ionescu, scrie ziarul Ring, citând surse medicale.

Scleroza laterală amiotrofică de care suferă actorul se manifestă prin deteriorarea progresivă a unor celule nervoase din creier şi din măduva spinării - neuronii motori - ce controlează muşchii voluntari care fac posibilă mişcarea. Din nefericire, boala este ireversibilă.

Cunoscută şi ca boala Charcot sau boala Lou Gehrig (după numele jucătorului de baseball care a murit răpus de această boală la numai 37 de ani), scleroza laterală amiotrofică e cea mai devastatoare dintre bolile neurovegetative. "Lui Şerban Ionescu i se administrează calmante şi e ajutat să respire.

Stă într-o rezervă, iar mama domniei sale îl vizitează zilnic”, au declarat surse medicale citate de Ring. "În această boală e importantă terapia vorbirii, care poate ajuta la păstrarea capacităţii de a comunica. Pentru ameliorarea rigidităţii musculare, a spasmelor şi a convulsiilor, i se administrează tratament antianxios, iar morfina îi va uşura dispneea (respiraţia dificilă)", au mai spus sursele medicale.

La jumătatea lunii august, Şerban Ionescu, care a fost diagnosticat în urmă cu aproape un an cu borelioză, s-a întors în România de la clinica din Germania în care a fost îngrijit şi unde a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică, notează agenția Mediafax.

Avocatul lui Şerban Ionescu declara atunci că Şerban Ionescu se simte bine şi urmează să fie internat la Spitalul Elias, precizând că boala de care suferă acesta este incurabilă.
"Vorbeşte, râde, discută, însă are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici în Germania şi a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică. Boala este incurabilă, nu există un tratament (care să ducă la vindecare, n.r.). Săptămâna viitoare îl vom interna cel mai probabil la spitalul Elias, unde va urma un tratament medicamentos şi fizioterapie, impuse de medicii din Germania", preciza atunci avocatul Cătălin Dancu.

El spunea că Şerban Ionescu locuieşte în Bucureşti, în casa unui prieten.

Cătălin Dancu îl reprezintă pe Şerban Ionescu în divorţul de soţia lui, Magda Catone. Primul termen este 19 octombrie, la Judecătoria Sectorului 2.

Scleroza laterală amiotrofică constă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea.
Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii.

Maladia poate debuta la orice vârsta, însă este mai frecventă la vârsta a doua şi a treia. Cauzele sclerozei laterale amiotrofice sunt necunoscute, dar se ştie că aproximativ 5-10% din pacienţi prezintă o formă moştenită a bolii.

Boala cu care a fost diagnosticat iniţial Şerban Ionescu, borelioză, prezintă o serie de simptome asemănătoare celor ale sclerozei amiotrofice, afectând la rândul ei muşchii şi alte organe şi provocând probleme cu vorbirea, respiraţia şi deglutiţia.

La jumătatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii cu 88.000 lei pentru tratamentul în străinătate al actorului Şerban Ionescu, banii fiind acordaţi din Fondul de rezervă, informează agenția Mediafax.

Pe 30 mai, preşedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Şerban Ionescu, prof.
dr. Ovidiu Băjenaru, a declarat, însă, că actorul nu are neuroborelioză şi că în România se asistă la un fenomen îngrijorător al "epidemiei de diagnostic" legat de această boală.

Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
20 Septembrie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod