Regatul Frozen. Vortexul polar a înghețat cascada Niagara: 16 imagini spectaculoase

Cascada Niagara a îngheţat și s-a transformat într-un castel de gheață după ce temperaturile au scăzut foarte de mult la graniţa Canadei.

Un vânt arctic îngheţat, cunoscut ca "vortex polar", a adus temperaturi minime record în cea mai mare parte a centrului Statelor Unite, iar în est temperaturile scăzute au provocat îngheţarea parţială, pe verticală, a cascadei Niagara, un ansamblu format din trei căderi de apă situate la granița dintre statul nord american New York din SUA și provincia Ontario din Canada.

Apa continuă că curgă pe sub stratul gros de gheață și zăpadă, iar splendid îi încântă pe turiști.

Valuri uriașe de abur se ridică în aer, dând impresia că apa fierbe - acest lucru este posibil pentru că temperatura apei e mai ridicată decât cea din atmosferă.

Turiştii au fotografiat fenomenul. Unul dintre cei prezenţi, Emma Grafham, a spus pentru CNN că s-a simţit "ca în castelul lui Elsa", personajul faimos din animaţia Disney, "Frozen/Regatul de Gheaţă", relatează Mediafax. "Am văzut chiar şi aceste scări care erau atât de îngheţate încât arătau de parcă Elsa tocmai le transformase ea însăşi", a spus aceasta.

Potrivit Niagara Falls USA,  gheața se formează în fiecare iarnă pe râul Niagara, dar căderile de apă îngheață doar atunci când gerul foarte pronunțat persistă o lungă perioadă de timp, așa cum s-a mai întâmplat în 2014 și 2015, relatează Daily Mail.

Vremea geroasă va continua să predomine şi în această săptămână, iar locuitorii regiunii ar putea să se trezească la temperaturi de -20 de grade.
"Valurile de aer rece vor continua pentru încă două săptămâni", a anunțat meteorologul postului de televiziune CNN, Michael Guy.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod