Paula Seling şi Ovi: "Am visat la un miracol, poate nu a fost timpul lui"

Reprezentanţii României la Eurovision 2014 au declarat, după finala care avut loc sâmbătă seară, la Copenhaga, că au "visat la un miracol", dar poate "nu fost timpul lui", iar de acum încolo este timpul să "treacă la hituri".

Piesa "Rise Like A Phoenix", interpretată de Conchita Wurst din Austria, a câştigat concursul cântecului european Eurovision 2014, desfăşurat la Copenhaga. Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detaşat clar de următoarele două clasate: Olanda, care a obţinut 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.

România, reprezentată de Paula Seling şi Ovi, s-a clasat în prima jumătate a topului final, ocupând locul al 12-lea, cu 72 de puncte. În finala de la Copenhaga, România a obţinut 6 puncte de la Azerbaidjan, 8 puncte de la Malta, 4 puncte de la Macedonia, 1 punct de la Belarus, 8 puncte de la Israel, 1 punct de la Portugalia, 4 puncte de la Norvegia, 12 puncte de la Moldova, 2 puncte de la Irlanda, 8 puncte de la Austria, 8 puncte de la Spania, 5 puncte de la Belgia şi 5 puncte de la Italia.

Deşi a obţinut acelaşi punctaj cu Finlanda, România s-a clasat pe locul al 12-lea, iar Finlanda pe locul al 11-lea, întrucât ţara nordică a primit note din partea publicului din mai multe ţări decât România, după cum prevede regulamentul (Finlanda a primit puncte din 16 ţări, iar România, din 13).

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), au concurat în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa "Miracle", compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.



După finala concursului Eurovision, Paula Seling a declarat: "Sunt fericită că am avut ocazia să cânt pentru România, pentru oameni cu vise frumoase, cu gânduri şi dorinţe înalte.

Am visat la un miracol... poate nu a fost timpul lui. Am cântat cu tot sufletul, ne-am pregătit ca şi pentru un real campionat de muzică europeană. Suntem fericiţi dacă voi aţi fost mândri de noi".

La rândul său, Ovi şi-a exprimat punctul de vedere: "Oficial, este ultimul Eurovision la care particip. E timpul să trecem la hituri de-acum".

De asemenea, acesta a precizat că "votul geopolitic şi-a făcut de cap încă o dată", însă platforma de expunere a fost mare şi va folosi acest moment în avantajul său.

"Sunt foarte mândru de prestaţia noastră şi de felul în care ne-am prezentat.
Am fost o echipă de profesionişti care am dat totul şi am visat să fim primii în această competiţie. Însă votul geopolitic şi-a făcut de cap încă o dată şi a făcut 'legea' în final. Totuşi platforma de expunere a fost foarte mare, ne-a revăzut o Europă întreagă, am fost apreciaţi şi, personal, voi folosi acest moment în avantajul nostru. Avem piese foarte bune în stand-by, pe care le vom lansa în perioada imediat următoare, iar duetul Paula Seling & Ovi are încă multe de spus pe plan muzical"
, a declarat Ovi, după finala Eurovision 2014.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod