Cezar Ouatu: Locul obţinut de Paula Seling şi Ovi e onorabil

Reprezentantul României la Eurovision 2013 a declarat pentru Mediafax că locul obţinut de Paula Seling şi Ovi în finala din acest an a concursului cântecului european este onorabil şi nu neapărat "relevant", atât timp cât prestaţia lor a fost "mai mult decât bună".
"Piesa României a fost o piesă bună şi s-a prezentat onorabil, după părerea mea, dar e adevărat că Austria şi Conchita Wurst au avut o prestaţie extraordinară. Eu am zis din start că ea va câştiga. Nu sunt Nostradamus, dar cultura muzicală îmi permite să dau un pronostic şi, de-a lungul anilor, aşa, la Eurovision, cine am spus că câştigă a câştigat. Iată că, totuşi, un personaj destul de discutat, cum am fost şi eu anul trecut, un predecesor al acestui fenomen cu o oarecare ambiguitate, atât din punct de vedere sexual, muzical (...) iată că, totuşi, muzica şi-a spus cuvântul şi a câştigat un personaj, din punct de vedere estetic la prima apariţie, controversat", a declarat Cezar Ouatu, precizând că, atunci când Conchita Wurst a început să cânte, "nu a mai contat absolut nimic".

"Mă consider oarecum un deschizător de drumuri şi eu în acest sens, cu apariţia mea anul trecut, controversată"
, a mai spus Cezar, menţionând că apariţia sa a "lăsat un semn în istoria Eurovisionului" şi că se gândeşte să participe din nou la acest concurs, în 2015.

De asemenea, acesta a precizat pentru Mediafax că Eurovision rămâne "din păcate" un concurs care, de multe ori, "devineo pradă a jocurilor geopolitice".

Despre locul al 12-lea obţinut de Paula Seling şi Ovi, Cezar Ouatu spune că este "un loc onorabil"

"Eu cred că e un loc onorabil.
Eu aş fi preconizat că erau în primii zece clar. (...) Eu îi felicit. Locul nu e neapărat relevant, dar prestaţia lor a fost mai mult decât bună şi evoluţia s-a văzut de la semifinală la finală. Au cântat excelent. Anul acesta a fost anul baladelor, a câştigat o baladă cu un mesaj profund, n-a mai câştigat beat-ul, ritmul - obişnuit oarecum la Eurovision - şi acest lucru mă bucură. Şi mă bucură că s-a spart puţin gheaţa în ceea ce priveşte egalitatea în sex, echidistanţa asta faţă de înclinaţia fiecăruia. Eşti homosexual, lesbi, transexual, nu mai contează, muzica este suverană, un limbaj comun, universal şi acest lucru iată că a primat şi mă bucur că este un pas, zic eu, bun în societatea asta modernă"
, a declarat Cezar Ouatu.

Piesa "Rise Like A Phoenix", interpretată de Conchita Wurst din Austria, a câştigat concursul cântecului european Eurovision 2014, desfăşurat la Copenhaga.
Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detaşat clar de următoarele două clasate: Olanda, care a obţinut 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte.

România, reprezentată de Paula Seling şi Ovi, s-a clasat în prima jumătate a topului final, ocupând locul al 12-lea, cu 72 de puncte.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod