Medicul lui Michael face apel

Conrad Murray, medicul condamnat pentru uciderea lui Michael Jackson, aflat în prezent în închisoare, unde îşi ispăşeşte o pedeapsă de patru ani, a făcut apel, cerând reanalizarea unor probe din dosar.
Conrad Murray, medicul condamnat pentru uciderea lui Michael Jackson, aflat în prezent în închisoare, unde îşi ispăşeşte o pedeapsă de patru ani, a făcut apel, cerând reanalizarea unor probe din dosar.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, în 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, notează site-ul contactmusic.com, citat de agenția Mediafax.

Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă în noiembrie 2011, fiind condamnat la patru ani de închisoare.

Potrivit presei americane, Conrad Murray ar putea fi însă eliberat după ispăşirea a doi ani din această pedeapsă, din cauza supraaglomerării sistemului penitenciarelor din statul California.

Luni, avocaţii lui Conrad Murray au făcut apel, cerând Curţii din Los Angeles să reanalizeze o sticlă de propofol pentru a stabili dacă prezintă urme de lidocaină, un medicament diluant pe care medicii de obicei îl amestecă cu anestezicul pentru a reduce durerile.
Avocaţii spun că absenţa urmelor de lidocaină din sticlă sugerează că Michael şi-a injectat singur anestezicul letal.
Ar fi distrusă astfel teoria acuzării potrivit căreia Murray i-a administrat intravenos propofol starului, după care a părăsit camera acestuia, lăsându-l nesupravegheat.

Cererea ca această sticlă de propofol să fie analizată a fost refuzată de două ori pe parcursul procesului, relatează Mediafax.

Murray s-a plâns anterior de condiţiile de detenţie, de faptul că are acces în curtea închisorii doar o dată pe săptămână şi de faptul că suferă constant de dureri de cap.

Între timp, un oficial din Colegiul medicilor din California a cerut retragerea licenţei de practică a fostului dermatolog al lui Michael Jackson, Arnold Klein.
Linda Whitney, care a depus solicitarea, spune că Arnold a refuzat să facă testele de medicina muncii, de evaluare fizică şi mintală, fapt care contravine regulamentului colegiului. Testele fuseseră ordonate în urma unei plângeri depuse pe numele lui Arnold Klein în 2010.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 Iulie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod