L'Wren Scott a încercat să se automutileze

Creatoarea de modă, partenera de viaţă a rockerului Mick Jagger, care a fost găsită decedată luni în apartamentul ei newyorkez, suferea de depresie şi a încercat să se automutileze în urmă cu câteva săptămâni, potrivit unor prieteni ai vedetei.

Sub titlul "Sufletul torturat al unei gazele fermecătoare", tabloidul britanic Daily Mail a publicat marţi un articol în care autorii săi încearcă să găsească o posibilă explicaţie pentru decesul neaşteptat al creatoarei de modă L'Wren Scott. Poliţia americană a avansat ipoteza unei sinucideri, întrucât victima a fost găsită spânzurată în apartamentul ei din New York.

Elegantă, energică şi la fel de perfecţionistă ca şi iubitul ei celebru, L'Wren Scott avea, potrivit prietenilor ei, "picioarele unei gazele şi pielea dură ca a unui rinocer".

După vestea decesului ei, jurnaliştii britanici încep să nu mai creadă în partea finală a acestei caracterizări, relatează agenția Mediafax.

L'Wren Scott a lăsat, într-adevăr, să transpară o doză de vulnerabilitate într-unul dintre ultimele ei mesaje postate pe reţeaua Instagram, în care a spus: "Moda este armura de care ai nevoie pentru a supravieţui în faţa realităţii vieţii".

"Însă de ce avea nevoie de o armură? Se simţea într-adevăr atacată?"
, se întreabă jurnaliştii de la Daily Mail.

Persoanele care o cunoşteau spun că L'Wren Scott suferea de depresie şi a trecut printr-un "incident" neplăcut în urmă cu câteva săptămâni, când a încercat să se automutileze.

Din exterior, se părea că renumita creatoare de modă traversa, la 49 de ani, o perioadă benefică, atât pe plan profesional, cât şi personal. Tocmai îşi lansase un parfum care îi purta numele, comercializat prin lanţul de magazine Barneys din New York.
Gama ei de produse cosmetice, create în colaborare cu Bobbi Brown, a fost lansată tot de curând, cu produse în culorile trandafirilor care cresc pe proprietatea cuplului din Franţa.
L'Wren Scott lansase şi o colecţie de primăvară. Ea a creat rochia purtată de actriţa Christina Hendricks la gala premiilor Oscar şi era lăudată pentru noua ei colecţie.

Cu toate acestea, câteva mii de kilometri o despărţeau de Mick Jagger, care a concertat în Macau şi Singapore cu trupa The Rolling Stones şi a ajuns apoi în Australia pentru următoarea etapă din turneul mondial al grupului.

În ultimele ore, în presa internaţională au apărut mai multe teorii care încearcă să explice motivele pentru care Scott s-a sinucis: era deprimată în urma încercărilor eşuate de a rămâne însărcinată sau era bolnavă.

O sursă din anturajul trupei The Rolling Stones spune că L'Wren a încercat să se automutileze în urmă cu câteva săptămâni, relatează Mediafax.

Potrivit unor documente contabile publicate în octombrie în Marea Britanie, casa de modă a acesteia, LS Fashion LTD, avea datorii de 3,5 milioane de lire sterline (5,8 milioane de dolari), iar, la rândul ei, creatoarea de modă avea datorii personale de 4,5 milioane de lire sterline (7,4 milioane de dolari).

Prietenii spun că fostul model - renumită pentru faptul că era o persoană hotărâtă - a refuzat întotdeauna să fie sprijinită financiar de partenerul ei de viaţă multimilionar, cu care avea o relaţie de peste 13 ani.



Vorbind despre casa de modă LS Fashion LTD, pe care L'wren Scott a înfiinţat-o în 2006, o sursă a declarat pentru MailOnline.co.uk: "L'wren Scott avea multe probleme financiare.

Nu putea să îşi plătească angajaţii şi furnizorii şi această situaţie dura de foarte multă vreme".

"Dorea atât de mult ca afacerea ei să aibă succes. Chiar dacă articolele ei erau purtate de o serie de celebrităţi, creaţiile sale nu aveau succes comercial şi nu dispăreau de pe rafturi. Era o povară grea pentru ea, iar ea nu dorea să dea greş. Toată lumea se întreba de ce nu îi cere lui Mick să o ajute. Însă nu a făcut-o. Lucrurile au continuat astfel multă vreme, iar ea şi-a petrecut ultimele luni încercând să îşi plătească datoriile uriaşe. A fost o situaţie tragică, pe care ea a ascuns-o de toată lumea", a adăugat aceeaşi sursă.

"Angajaţii se aşteptau ca firma ei să fie scoasă la vânzare, iar furnizorii şi croitorii erau pe punctul de a înceta colaborarea cu ei. Facturile pur şi simplu nu erau plătite", a spus aceeaşi sursă.

L'Wren Scott şi-a anulat prezentarea pe care ar fi trebuit să o susţină la Săptămâna modei de la Londra, în ianuarie, spunând că materialele i-au sosit prea târziu pentru a finaliza colecţia în timp util.
Presa internaţională afirmă că adevăratul motiv al acelei retrageri au reprezentat-o dificultăţile financiare.

De cealaltă parte, Mick Jagger a negat zvonurile potrivit cărora s-ar fi despărţit recent de L'Wren Scott.

Purtătorul de cuvânt al rockerului Mick Jagger, în vârstă de 70 de ani, a dat publicităţii un comunicat de presă, luni seară, în care a negat zvonurile despre faptul că muzicianul ar fi pus capăt, recent, relaţiei sale cu Scott, care dura din 2001.

"Articolul din New York Post despre despărţirea dintre Mick Jagger şi L'Wren Scott este 100% fals", a spus purtătoarea lui de cuvânt, Victoria Scarfone. "Nu există nicio bază reală în acel articol. Este doar o bârfă oribilă şi inexactă şi apare într-o perioadă foarte tragică pentru Mick", a adăugat ea.

Purtătorul de cuvânt al rockerului Mick Jagger - aflat în această perioadă în turneu cu trupa sa, The Rolling Stones - a declarat că muzicianul britanic este "complet şocat şi devastat" de vestea morţii partenerei sale de viaţă.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod