Jamie Oliver, scandal pentru o părere

Compania Beef Products Inc. a dat în judecată postul ABC News, pe care l-a acuzat că a difuzat o emisiune prezentată de maestrul bucătar, în care acesta a criticat carnea de vită procesată produsă de firma americană, numită "mâzga roz".
Compania Beef Products Inc. a dat în judecată postul ABC News, pe care l-a acuzat că a difuzat o emisiune prezentată de maestrul bucătar, în care acesta a criticat carnea de vită procesată produsă de firma americană, numită "mâzga roz".

Compania americană susţine că postul ABC i-a indus astfel în eroare pe consumatori, făcându-i să creadă că acel produs este nociv pentru sănătate, relatează FoxNews, citat de Mediafax.

Firma Beef Products Inc. (BFI), care are sediul în statul Dakota de Sud, a solicitat daune de 1,2 miliarde de dolari, susţinând că postul ABC a promovat în emisiunile sale 200 de declaraţii "false, amăgitoare şi defăimătoare" despre un produs a cărui denumire oficială este "carne slabă de vită, fin procesată", a precizat Dan Webb, avocatul companiei.

În documentele depuse la tribunal săptămâna trecută sunt menţionate şi numele unor persoane în calitate de acuzaţi, printre care se remarcă celebra prezentatoare de televiziune a postului ABC Diane Sawyer şi un specialist în microbiologie de la Departamentul pentru Agricultură care a inventat termenul "mâzgă roz".

"Emisiunile difuzate de postul ABC "i-au determinat pe telespectatorii americani să creadă că produsul nostru - carne de vită - nu conţine deloc carne, că este o "mâzgă roz" nesănătoasă, periculoasă pentru consumul public", a declarat Webb.

Reprezentanţii ABC News, un post deţinut de grupul The Walt Disney Co., au negat acuzaţiile formulate de BPI.

"Acest proces este lipsit de integritate.
Vom contesta cu vigoare acuzaţiile formulate
", a declarat Jeffrey W. Schneider, vicepreşedintele postului ABC.

Deşi mai multe organizaţii şi companii au preluat şi folosit ulterior termenul "mâzgă roz", Webb a spus că postul ABC a fost dat în judecată întrucât acesta a atacat compania BPI "seară de seară".

"Acuzaţii s-au angajat timp de o lună într-o campanie de dezinformare vicioasă şi concertată împotriva BPI", referindu-se la emisiunile difuzate de acest post în perioada 7 martie - 3 aprilie.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 Septembrie 2012
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • PR pe 18 Sep 2012, 08:26
    Jamie Oliver

    Oare de ce toata lumea este impotriva acestui faimos bucatar? Oare pentru ca spune adevarul despre ceea ce mancam? De ce nu au vrut sa-l primeasca in anumite cantine ale scolilor din SUA? Pentru ca mancarea este foarte sanatoasa si corect preparata? Hmmm...asta iti pune niste semne de intrebare, nu? Oricum, tot respectul pentru Jamie Oliver! Macar el se chinuie sa faca o diferenta si sa arate adevarul!!

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod