Iurie Darie este în comă, ventilat mecanic

Starea de sănătate a actorului este foarte gravă. El nu a răspuns la stimul si se află în comă indusă, fiind ventilat mecanic, au declarat, luni, surse medicale citate de Mediafax.
Starea de sănătate a actorului este foarte gravă. El nu a răspuns la stimul și se află în comă indusă, fiind ventilat mecanic, au declarat, luni, surse medicale citate de Mediafax.

Medicii de la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde actorul Iurie Darie este internat de sâmbătă, urmau să îl detubeze, luni, pentru a vedea dacă poate să respire singur, în condiţiile în care starea acestuia se ameliorase uşor. Intervenţia pentru detubare nu a avut loc încă, au precizat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" din Capitală, Florian Bica, declarase, luni dimineaţă, că starea de sănătate a lui Iurie Darie este în uşoară ameliorare, este conştient, dar prognosticul rămâne rezervat.

"Starea pacientului este uşor ameliorată faţă de ziua de ieri, a început să deschidă ochii, este conştient, intubat, se încearcă luni detubarea.
Prognosticul rămâne rezervat, din cauza vârstei şi a patologiei asociate"
, a spus medicul Florian Bica.

El a precizat că obturarea tubului de drenaj este o complicaţie care poate să apară în astfel de cazuri, de aceea a fost montat un tub de drenaj exterior.

Medicul Florian Bica a mai spus că deocamdată nu poate fi luată în discuţie o intervenţie chirurgicală.

Actorul Iurie Darie a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie.
Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicaţie postoperatorie, acumulând în continuare lichid la creier.

El a fost transferat, sâmbătă seară, de la SUUB la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde în 21 mai a fost operat pentru eliminarea lichidului care se acumulase la creier. Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor în condiţiile în care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinţa afecţiunii mai vechi, pentru care a fost operat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" declara că starea actorului este gravă, după ce a suferit un accident vascular cerebral, actorului fiind-i pus un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost internat din 10 mai până în 31 mai la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală.
În 21 mai a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 Iunie 2012
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • konnye61 pe 18 Iun 2012, 18:54
    iurie darie

    maestre va doresc multa sanatate

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod