Iurie Darie a fost intubat din nou

Actorul Iurie Darie a fost din nou intubat, întrucât nu mai putea respira, prognosticul rămâne în continuare rezervat, a declarat, marţi, pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", Florian Bica.
Actorul Iurie Darie a fost din nou intubat, întrucât nu mai putea respira. Prognosticul rămâne în continuare rezervat, a declarat, marţi, pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă "Bagdasar-Arseni", Florian Bica.

Medicii de la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde actorul Iurie Darie este internat de sâmbătă, l-au detubat luni, după ora 16.00, pentru a vedea dacă poate să respire singur. Intervenţia pentru detubare a fost amânată pentru după-amiază întrucât actorul era în comă indusă şi nu răspundea la stimuli.

După câteva ore în care Iurie Darie a reuşit să respire fără aparate, luni, în jurul orei 22.00 a fost necesară reintubarea actorului.

"L-am detubat după ora 16.00, a trecut ceva timp şi a respirat binişor.
Totuşi, în jurul orei 22.00, Iurie Darie a fost conectat din nou la aparate. Este un pacient cu probleme grave de sănătate"
, a spus medicul Florian Bica.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" declarase, luni dimineaţă, că starea de sănătate a lui Iurie Darie este în uşoară ameliorare, este conştient, dar prognosticul rămâne rezervat, din cauza vârstei şi a patologiei asociate.

El a precizat că obturarea tubului de drenaj este o complicaţie care poate să apară în astfel de cazuri, de aceea a fost montat un tub de drenaj exterior.

Medicul Florian Bica a mai spus că deocamdată nu poate fi luată în discuţie o intervenţie chirurgicală.

Actorul Iurie Darie a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie.
Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicaţie postoperatorie, acumulând în continuare lichid la creier.

El a fost transferat, sâmbătă seară, de la SUUB la Spitalul "Bagdasar-Arseni", unde în 21 mai a fost operat pentru eliminarea lichidului care se acumulase la creier. Medicii de la Spitalul Universitar au luat decizia de a-l transfera pe actor în condiţiile în care problemele medicale pe care le are Iurie Darie sunt consecinţa afecţiunii mai vechi, pentru care a fost operat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" declara că starea actorului este gravă, după ce a suferit un accident vascular cerebral, actorului fiind-i aplicat un dren exterior pentru eliminarea lichidului de la creier.

În vârstă de 83 de ani, Iurie Darie a fost internat din 10 mai până în 31 mai la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală.
În 21 mai, el a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Iunie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod