E oficial: Beyonce a făcut playback!

Beyonce nu a cântat live imnul american la ceremonia de învestire a lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al SUA, care a avut loc luni, la Washington, în faţa a sute de mii de persoane, a declarat un oficial al evenimentului.

Cântăreața a fost cea care a decis duminică să facă playback, pentru că a ajuns prea târziu ca să mai repete cu orchestra Marinei, a adăugat acest oficial care a dorit să rămână anonim.

Vedeta nu s-a exprimat încă oficial privind acest subiect, care a stârnit vâlvă pe internet, relatează agenția Mediafax.

Surse citate de presa americană spun însă că aceasta ar fi extrem de dezamăgită de reacţiile stârnite de interpretarea sa. Beyonce nu crede că a făcut ceva greşit şi este de părere că aceste controverse au distrus frumuseţea a ceea ce trebuia să fie un moment unic.

Aceeaşi sursă a mai confirmat pentru publicația US Magazine că Beyonce a folosit o înregistrare, dar a explicat că acest lucru este normal pentru un eveniment care a avut loc în aer liber şi a subliniat că artista a cântat live fragmente din imn.

"Nu a crezut că a făcut ceva rău.

Pavarotti a făcut-o! Era ger afară şi, dacă greşea vreo notă, ar fi intrat în istorie", a spus sursa. "Toată lumea foloseşte înregistrări, chiar directorul muzical (al evenimentului, n.r.) a sfătuit-o", a mai spus persoana citată, adăugând "A cântat, dar a folosit şi o înregistrare".

Aretha Franklin, Jennifer Lopez şi Alicia Keys au sărit în apărarea colegei lor de breaslă. Franklin, în vârstă de 70 de ani, a declarat pentru postul de televiziune ABC că este normal să fi făcut playback, pentru că era ger afară, adăugând că artista a avut o prestaţie frumoasă.



Corpul Marinei americane a confirmat, marţi, că orchestra sa a făcut playback pe imnul care a putut fi auzit, luni, la ceremonia de învestire a lui Barack Obama, fără a putea preciza dacă şi Beyonce a făcut acelaşi lucru, informează Mediafax.

Orchestra Marinei americane s-a folosit de o înregistrare a piesei "Star Spangled Banner", au explicat reprezentanţii acesteia într-un comunicat.

Pentru că orchestra nu a putut repeta cu Beyoncé, "s-a decis că o interpretare live nu era un risc care putea fi asumat la un eveniment atât de important", se preciza în acelaşi comunicat.

În ceea ce priveşte prestaţia lui Beyonce, care a cântat alături de orchestră, în comunicat se spunea că "nimeni dintre muzicieni nu poate indica dacă ea a interpretat live sau a făcut playback".

Un purtător de cuvânt al orchestrei, citat de New York Times, afirmase anterior că, cu câteva minute înainte ca artista să li se alăture, formaţia a fost informată că a fost realizată o înregistrare cu Beyonce cu o zi înainte şi că se va face playback în locul unei interpretări live.

"Nu ştim de ce", a spus Kristin duBois.

"Dar asta ni s-a spus să facem... Nu este pentru că Beyoncé nu ar şti să cânte. Şi ştim cu toţii că orchestra Marinei ştie să cânte".

Pe Instagram a fost publicată o fotografie alb-negru, realizată duminică, ce o arată pe Beyoncé într-un studio de înregistrări, în compania a trei soldaţi. În plus, aceasta a fost văzută scoţându-şi casca din ureche în timp ce interpreta imnul american - semn că ar fi făcut playback, relatează Mediafax.

Orchestra Marinei a acompaniat în direct aproape toate evenimentele prilejuite de învestirea lui Obama, însă de regulă îşi înregistrează repertoriul înainte, ca măsură de precauţie.
 




Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
24 Ianuarie 2013
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod