Drama Angelinei Jolie: Opt membri ai familiei sale au murit de cancer

Actriţa a luat măsuri drastice după ce a aflat că este purtătoare a unei gene (BRCA) care creşte considerabil riscul de cancer şi a suportat de curând o nouă intervenţie chirurgicală. Tabloidul britanic The Sun, citat de Mediafax, a publicat un articol în care a dezvăluit faptul că opt membri din familia actriţei au murit în ultimii ani din cauza cancerului.

Vedeta în vârstă de 39 de ani a suportat recent o operaţie de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine, la doi ani după ce a suportat o dublă mastectomie.

Actriţa americană, mamă a şase copii, a vorbit într-un editorial apărut în The New York Times despre motivele care au determinat-o să facă operaţiile respective şi a spus că a luat acea decizie pentru a creşte în rândul publicului gradul de conştientizare în ceea ce priveşte riscul de cancer şi, în cele din urmă, pentru a salva vieţile altor persoane.

Mă simt în continuare feminină şi mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine şi familia meaAngelina Jolie
O fotografie a familiei Angelinei Jolie, realizată în 1977, reprezintă un avertisment brutal în privinţa pericolelor pe care le generează această boală pentru persoanele care se îmbolnăvesc de cancer înainte de a ajunge la vârsta a treia.

Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani.
Mătuşa actriţei, Debbie Martin, a murit de cancer mamar în 2013, la vârsta de 61 de ani. O altă mătuşă, Stella Laws, şi o verişoară, Francine, au murit din cauza cancerului. Bunicul Rolland Bertrand a murit din cauza unui cancer la glandele salivare în 1985, la vârsta de 61 de ani, la fel ca unchiul ei Raleigh. Bunica Angelinei Jolie, Lois, a murit de cancer ovarian la vârsta de 45 de ani, iar străbunica ei, Virginia Gouwens, a murit din cauza aceleiaşi maladii la vârsta de 53 de ani.

Ron Martin, unchiul vedetei americane, care a fost căsătorit cu mătuşa acesteia, Debbie Martin, spune că este mândru de faptul că Angelina Jolie a ales să facă publice aceste dezvăluiri despre starea ei de sănătate.

"Este o persoană foarte retrasă.
Însă a ales să expună în public întregul istoric medical al familiei sale şi face acest lucru pentru o cauză dreaptă. Poate să salveze sute de mii de vieţi"
.

Debbie Martin a murit în mai 2013, la mai puţin de două săptămâni după ce Angelina Jolie a dezvăluit - tot prin intermediul unui editorial publicat în The New York Times - că a suportat o dublă mastectomie, în speranţa de a putea să evite cancerul.

"Debbie a fost mândră de Angelina. Şi fericită că ea avea o şansă reală pentru a învinge această boală", a adăugat Ron Martin.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod