Drama Angelinei Jolie: Opt membri ai familiei sale au murit de cancer

Angelina Jolie a vorbit public despre lupta sa împotriva cancerului


Săptămâna trecută, vedeta hollywoodiană a publicat un editorial, intitulat "Angelina Jolie Pitt: Diary Of A Surgery", în The New York Times, în care şi-a explicat decizia de a-şi extirpa ovarele şi trompele uterine.

Medicii au găsit o tumoare într-unul dintre ovare, dar aceasta s-a dovedit a fi benignă, iar ţesuturile adiacente nu prezentau semne de cancer, relatează Mediafax.

În urma acestei operaţii, actriţa spune că a intrat într-o menopauză forţată şi nu va mai putea să aibă copii.

Este o persoană foarte retrasă. Însă a ales să expună în public întregul istoric medical al familiei sale şi face acest lucru pentru o cauză dreaptă. Poate să salveze sute de mii de vieţiRon Martin, unchiul Angelinei Jolie
Ea a decis să îşi păstreze însă uterul, întrucât nu există cauzuri de cancer uterin în istoricul medical al familiei sale.

"Mă simt în continuare feminină şi mândră de alegerile pe care le-am făcut pentru mine şi familia mea.
Ştiu că fiii şi fiicele mele nu vor fi niciodată nevoiţi să spună: «Mama a murit de cancer ovarian»"
, a adăugat vedeta americană.

Angelina Jolie spune că decizia de a suporta o nouă operaţie este una personală, care nu trebuie să fie luată de toate femeile aflate în situaţia ei. "Cel mai important lucru este să aflaţi care sunt opţiunile pe care le aveţi şi să alegeţi cea mai bună soluţie pentru persoana voastră", a adăugat actriţa.

Angelina Jolie a aflat în 2013 că este purtătoarea genei BRCA1 care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

Mai puţin de 1% dintre femei poartă gena BRCA1 - pe care o are şi Angelina Jolie - sau gena BRCA2, care se aseamănă foarte mult cu prima.
Cumulat, aceste gene cresc riscul de a dezvolta cancer mamar cu un procent cuprins între 40% şi 90% şi sunt, totodată, asociate cu cancerul ovarian.


Foto: Hepta

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod