Cum petrec absolvenții de la Oxford după ce au scăpat de examene: Nu le mai pasă de nimic!

Fericiți că au scăpat de școală, absolvenții de la Oxford s-au distrat murdărindu-se unii pe alții cu spumă de ras, confetti și stropindu-se cu șampanie.
Studenții de la Oxford au încălcat dispozițiile profesorilor și au ieșit în stradă pentru a sărbători încheierea examenelor, o tradiție care devine în fiecare an tot mai extravagantă. Acoperiți de spumă de ras, confetti, paiete și stropindu-se unii pe alții cu șampanie și Prosecco, tinerii s-au bucurat ca niște fotbaliști care au câștigat trofeul Ligii Campionilor înainte de a da piept cu viața reală, scrie Daily Mail.

Devenit un moment tradițional în istoria Universității Oxford, această sărbătoare neoficială irită, însă, corpul profesoral care consideră că acest comportament este periculos și afectează imaginea instituției.
Conducerea universității a încercat să descurajeze "destrăbălarea" și a lansat anul trecut o campanie prin care amenința că petrecăreții vor primi o sancțiune disciplinară și o amendă de 300 de lire sterline.

În plus, susține conducerea, tradiția implică un cost de 25.000 de lire sterline pe an pe care universitatea trebuie să-l suporte pentru a face curățenie după ce studenții își fac de cap, bani care ar merita cheltuiți în alte scopuri. În 2017, Oxford University a cheltuit 20.000 de lire pentru membrii unei echipe de securitate care să aibă grijă ca absolvenții furați de aburii alcoolului să nu ajungă în situații periculoase pentru ei și pentru cei din jur, iar 1.881 de lire au costat gardurile de protecție.
Universitatea a plătit alte 3.500 de lire către consiliul local pentru serviciile de curățenie necesare după petrecere.

Tradiția "petrecerilor murdare" a început în anii '70, când prietenii absolvenților își făceau de cap, în timpul examenelor finale, în fața clădirilor universității, în așteptarea absolvenților, aruncând unii spre alții cu spumă de ras și paiete și stropindu-se cu alcool, de obicei șampanie, notează Daily Mail.

În urmă cu șase ani, petrecerea de absolvire a fost catalogată de prorectori "o rușine", după ce studenții au lăsat în urma lor resturi de mâncare, urme de vomă și o mulțime de cioburi.


Nici rivalii de la Cambridge nu oferă mai multe speranțe - ei au petrecut la fel, stropindu-se cu șampanie și glitter și aruncând unii în alții cu făină și ouă, deși tradiția lor a fost de asemenea interzisă. Urmăriți cu dezgust de profesorii aflați în spatele geamurilor universității, studenții care au luat parte la petrecerea murdară riscă amenzi de 175 de lire sterline, scrie ziarul citat.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod