Bebeluşul regal britanic: Top 10 informaţii insolite despre primul copil al cuplului William-Kate

Venirea pe lume a bebeluşului regal britanic, primul copil al cuplului William-Kate, este întâmpinată cu o veritabilă avalanşă de informaţii, un eveniment special care i-a determinat pe jurnaliştii de la AFP să alcătuiască un Top 10 al celor mai uluitoare ştiri despre această naştere, citat de Mediafax.
1 - Experţii în genealogie afirmă că bebeluşul va avea o legătură de rudenie, îndepărtată, cu Dracula, prinţul valah din secolul al XV-lea care a reprezentat sursa de inspiraţie a scriitorului Bram Stoker atunci când a creat celebrul personaj din romanul său cu vampiri. Aceiaşi experţi au înrudit bebeluşul regal, prin arborele genealogic al acestuia, cu un sultan musulman care ar fi fost un urmaş al profetului Mahomed.

2 - Finlanda a oferit cuplului William-Kate o "cutie de urgenţă pentru nou-născuţi", pe care toate femeile însărcinate o primesc în această ţară nordică.
Respectiva cutie conţine hăinuţe pentru bebeluşi, sutien pentru alăptare şi chiar prezervative.

3 - Tradiţia cerea în trecut ca naşterile regale să fie autentificate prin prezenţa ministrului de Interne. Din fericire pentru Kate, această măsură a fost abandonată în 1936.

4 - Bebeluşul regal nu are neapărat un nume de familie, dar dacă William şi Kate vor decide să îi atribuie unul, ei vor putea să aleagă între Mountbatten-Windsor, Wales şi Cambridge.

5 - Situri de renume mondial, precum cascada Niagara aflată la graniţa dintre Canada şi Statele Unite, turnul naţional Canada din Toronto şi fântânile din Trafalgar Square din Londra, vor fi iluminate în roz sau în albastru, în funcţie de sexul bebeluşului, după naşterea acestuia.

6 - Jurnaliştii care au petrecut aproape trei săptămâni în corturile din faţa spitalului londonez unde va naşte Kate au spus că timpul a trecut foarte încet.
Situaţia a fost cu totul alta în 1982, la naşterea prinţului William. Mama lui, prinţesa Diana, a născut cu 10 zile înainte de data de 1 iulie care fusese comunicată presei, luând prin surprindere întreaga lume.

7 - Britanicii pot să parieze pe aproape orice are legătură cu bebeluşul regal, începând cu data naşterii, culoarea părului, sexul sau prenumele său. Prenumele considerate cu cele mai mari şanse la casele de pariuri sunt Alexandra şi George. Însă unii ar putea să câştige o sumă fabuloasă dacă William şi Kate vor decide, contra tuturor aşteptărilor, să aleagă un prenume mai puţin obişnuit, precum Wayne, care are o cotă de 500 la 1.

8 - Bebeluşul, chiar înainte de a se naşte, are deja propria pagină pe site-ul Wikipedia, cu numele "Copilul ducelui şi ducesei de Cambridge".

9 - Fostul premier australian, Julia Gillard, a tricotat o jucărie - un cangur - pentru bebeluşul regal.

10 - Celebrul fotbalist britanic David Beckham le-a sugerat viitorilor părinţi să îşi numească bebeluşul, dacă va fi băiat, David, după numele său.
 
 
Foto:  AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod