Andreea Raicu folosește miere raw în loc de zahăr

Adeptă a regimului raw vegan, vedeta a postat din nou pe blogul ei câteva sfaturi despre alimentația sănătoasă. De data aceasta, ea a prezentat un înlocuitor excelent pentru zahăr: mierea raw.
"Mierea raw este acea miere 100% naturală, provenită direct din faguri, asupra căreia nu s-a intervenit nicicum, adică nu a fost încălzită, pasteurizată sau procesată. Ce motiv mai bun de atât îți trebuie ca să o integrezi în dieta raw pe post de îndulcitor natural? Mierea raw este foarte căutată și de către raw-foodisti, dar și de către cei care vor să aibă un stil de viață sănătos și să mănânce cât mai natural. Ce are atât de miraculos acest tip de miere? Datorită faptului că este 100% naturală, mierea raw este o adevărată comoară nutrițională: conține enzime, vitamine și minerale și antioxidanți benefici pentru sănătate", a scris Andreea.

Vedeta a explicat că mierea încălzită pentru a fi purificată își pierde din nutrienții esențiali și nu mai este la fel de sănătoasă. 

"Mierea obișnuită, cea care se găsește în comerț, este <sărăcită>> de mulți dintre acești nutrienți pentru că este supusă procesării: este încălzită la temperaturi mari (peste 70 de grade Celsius) ca să fie pasteurizată pentru a preveni fermentarea și alterarea ei.
De asemenea, ca să ajungă să aibă acea consistență lichidă și acea culoare frumoasă, aurie, mierea trebuie încălzită și strecurată de impurități. Spre deosebire de mierea obișnuită, mierea raw nu este atât de clară și are în compoziție tot felul de impurități, care nu fac însă rău: polen de albine, propolis și chiar fragmente de aripi de albine. Deși este lichidă, consistența mierii raw este mai groasă, iar în câteva luni ajunge să formeze granule și cristale, adica să se zaharisească"
, a explicat vedeta.


Foto: Mediafax
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
17 Iulie 2013
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • interconect_30 pe 3 Aug 2013, 20:54
    Si eu folosesc mierea .

    Am admirat-o pentru stil , coafura si imbracaminte ,si acum o admir pentru ca poate da sfaturi bune in privinta alimentatiei despre care sunt putine vedete care cunosc asta cu adevarat .

    0
    0

  • Andrei pe 18 Iul 2013, 09:00
    Completare Mierea raw-mierea adevarata

    Dovada ca mierea din comert este falsa au facut-o cei de la ProTV: http://stirileprotv.ro/stiri/social/mierea-falsa-din-magazine-amestec-de-glucoza-zahar-si-tocatura-de-scaieti.html

    1
    1

  • Andrei pe 18 Iul 2013, 08:51
    Mierea raw - mierea adevarata

    Sunt apicultor si ma bucur ca in sfarsit cineva intelege ca asa zisa miere din comert este de fapt un indulcitor artificial cu aroma de miere. Singura miere adevarata(100% naturala),mierea raw, se gaseste la apicultor, insa acesta este prea mic sa-si faca reclama.

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod