Afla cati ani are inima ta

18 Iunie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Afla cati ani are inima ta

Intre 21 iunie si 15 noiembrie, medici cardiologi vor fi prezenti, in fiecare duminica, intre orele 10.00 -14.00, in toate magazinele Real din tara pentru a-i ajuta pe oameni sa faca testul "varsta inimii" si a-i incuraja sa isi schimbe alimentatia si stilul de viata, pentru a-si imbunatati sanatatea inimii.

Unilever si Federatia Mondiala a Inimii (World Heart Federation - WHF) au lansat un proiect comun pentru a mediatiza Heart Age ("Varsta Inimii") - instrument prin care fiecare persoana isi poate determina riscul de a dezvolta boli cardiovasculare si riscul de aparitie a atacului vascular cerebral in urmatorii 10 ani de viata.

Pe baza scorului de risc Framingham, Heart Age utilizeaza pentru calcularea varstei inimii factorii de risc standard pentru bolile cardiovasculare sau atacul vascular cerebral: varsta, greutatea, circumferinta taliei, sexul, nivelul de colesterol, tensiunea arteriala si fumatul.
In cazul in care varsta inimii este mult mai mare decat varsta cronologica a persoanei, se considera ca riscul de aparitie a unei afectiuni cardio-vasculare in urmatorii 10 ani este mare. Totodata, acest instrument sugereaza si solutii simple pentru "intinerirea" inimii.  

Testul "Varsta Inimii" se poate face si accesand site-ul www.heartagecalculator.com

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Raluka pe 23 Iun 2009, 23:36
    Klumea

    Ce bine! De mult cautam un test de genul asta, pentru ca la doctor ajung mai greu. Iar in weeked ma duc sa cumpar mancarica, asa ca o sa profit sa imi fac si testul. Si l-a facut cineva pana acum? Ceva impresii?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod