Adrian Mutu, învingător la puncte în "meciul din online" cu Lucian Bute

Cel mai mediatizat sportiv român al anului 2011, în mediul online, a fost Adrian Mutu, atacantul celor de la Cesena având 22.535 de menţiuni din totalul de 169.709 luate în considerare de o analiză Mediafax Monitorizare.

Cel mai mediatizat sportiv român al anului 2011, în mediul online, a fost Adrian Mutu, atacantul celor de la Cesena având 22.535 de menţiuni din totalul de 169.709 luate în considerare de o analiză Mediafax Monitorizare.

Foarte aproape de Mutu s-a aflat pugilistul Lucian Bute, care a avut 21.481 de referiri (12,7% din totalul surselor luate în calcul).
Monitorizarea a fost realizată pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter şi pagini publice de Facebook - în total, circa 57.000 de surse online în limba română urmărite de Mediafax Monitorizare.

Pe locul al treilea în clasament, cu 7,1%, se află fotbalistul Cristian Chivu, urmat de Mihai Costea, cu 5,4%. Următoarele două locuri sunt rezervate tenisului, Horia Tecău şi Victor Hănescu având fiecare un procent de mediatizare de 5%.

Ultimele patru locuri din Top 10 revin fotbalului, Florin Costea cu 4,6%, Adrian Cristea cu 4,5%, Ciprian Marica cu 4,4% şi Bogdan Stancu cu 4,4% având peste 7.000 de menţiuni în sursele monitorizate.

Sportul cu cei mai mulţi reprezentanţi în clasament este fotbalul, cu şapte reprezentanţi în Top 10.

Urmează tenisul, unde se observă o creştere în popularitate datorită rezultatelor din ultima perioadă. Şi boxul a fost foarte mediatizat, aproape exclusiv datorită performanţelor campionului mondial IBF, Lucian Bute, sursele de informare online acordând o atenţie ridicată acestui sport în 2011.

Analiza a luat în calcul mediatizarea a 25 de sportivi români, dintre care 16 fotbalişti şi 9 din alte sporturi: Adrian Mutu, Adrian Cristea, Bănel Nicoliţă, Bogdan Stancu, Ciprian Marica, Costel Pantilimon, Cristian Chivu, Daniel Coman, Daniel Pancu, Florin Costea, Gabriel Torje, Ianis Zicu, Marius Niculae, Mihai Costea, Mihai Neşu, Nicolae Dică, Alina Dumitru (judo), Ana Maria Brânză (scrima), Cristina Neagu (handbal), Horia Tecău (tenis), Lucian Bute (box), Monica Niculescu (tenis), Sorana Cîrstea (tenis), Sandra Izbaşa (gimnastică) şi Victor Hănescu (tenis).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod