Şi şobolanii sunt simpatici: Şedinţă foto amuzantă cu fraţii lui Ratatouille

Hotărâtă să îndrepte imaginea negativă a şobolanilor, o artistă a fotografiat ani la rând aceste rozătoare, pentru a arăta că nu doar Ratatouille e simpatic, ci şi „fraţii“ lui adevăraţi.
Franţuzoaica Diane Özdamar este designer grafic, ilustrator şi fotograf. Trăieşte în Canada şi de ani buni pozează şobolani, încercând să spargă stereotipurile care s-au clădit pe seama lor de-a lungul secolelor. Personajele din faţa camerei foto sunt de fapt specii domestice, animale de companie pe care le surprinde în ipostaze adorabile, în speranţa că oamenii vor înţelege cât de departe sunt aceste rozătoare de monştrii din mentalul nostru colectiv.

Dacă inteligenţa şobolanilor nu mai este pusă la îndoială, persistă în continuare convingerea că aceştia sunt foarte periculoşi şi trebuie stârpiţi cu orice preţ.
Ei bine, nu toţi sunt aşa - şobolanii de casă sunt la fel de deştepţi ca rudele lor sălbatice, dar după mai multe generaţii care au crescut în casele oamenilor au devenit foarte sociabili. Aceştia interacţionează mult între ei şi cu oamenii pentru că sunt prietenoşi şi jucăuşi, adoră să fie luaţi în braţe, sunt foarte curaţi şi nu prezintă riscuri pentru sănătate: mulţi dintre cei care îi cresc spun că sunt ca nişte căţeluşi.  

Diane i-a pozat în tot felul de ipostaze artistice, folosind culori pastelate care îi transpun într-un cadru de poveste, care evocă puţin atmosfera din animaţia "Ratatouille".
Ea a realizat toate accesoriile, cu excepţia pălărioarei negre, şi le-a adaptat astfel încât acestea să nu reprezinte o povară pentru animale. Gărgăriţa care apare într-una dintre imagini este reală şi şi-a luat singură zborul după ce a fost făcută fotografia, iar şobolanii au pozat relaxaţi, menţionează artista.

În final, Diana îi sfătuieşte pe cei care vor să crească astfel de animale de companie să ceară mai întâi sfaturile unui specialist şi să ţină neapărat două exemplare de acelaşi sex (pentru a nu se înmulţi), întrucât şobolanii sunt o specie sociabilă şi nu pot trăi izolaţi.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
18 August 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod