„Regina întunericului“: Modelul sudanez care înfruntă rasismul cu pielea neagră ca tăciunele

O tânără din Sudan demonstrează că poate să aibă o carieră în modă, chiar dacă i s-a sugerat că are pielea „prea neagră“.
Nu degeaba i se spune "Regina întunericului": cu pielea ei foarte neagră şi cu o dârzenie ieşită din comun, Nyakim Gatwech seamănă nu o panteră pe care nu-i bine s-o provoci. Tânăra sudaneză în vârstă de 24 de ani s-a ambiţionat să înfrunte standardele de frumuseţe şi să spargă barierele care i se ridică în cale pentru a-i încuraja şi pe alţii să facă la fel ca ea.

Nyakim a reuşit să ajungă un model de succes. Locuieşte în Minneapolis, Minnesota (SUA) şi are grijă să-şi afirme identitatea cu îndrăzneală, fără să dea un pas înapoi.
"Culoarea mea de ciocolată este elegantă. Sunt ceea ce reprezint... un popor de luptători", se prezintă ea pe Instagram, unde are peste 10.000 de admiratori.

Ea a povestit pe reţeaua de socializare şi un episod care dovedeşte că oamenii tind să judece greşit, întâmplare care a îndârjit-o foarte mult: un şofer Uber i-a spus într-o zi că i-ar prinde mai bine dacă ar avea pielea mai deschisă la culoare. Răspunsul ei a fost prompt: a izbucnit în râs. "N-o să vă vină să credeţi ce fel de întrebări şi ce priviri primesc când oamenii văd culoarea pielii mele", a scris modelul.

Gatwech nu este doar o avocată a diversităţii în lumea modei, dar şi o voce puternică a drepturilor persoanelor de culoare din toată lumea.
A fost numită "Regina întunericului", o poreclă pe care o acceptă. "Negrul este îndrăzneţ, negrul este frumos, negrul este aur... Nu lăsaţi standardele americane să vă strice sufletul african", este îndemnul ei pentru afro-americanii care trăiesc în Statele Unite şi care se confruntă cu rasismul.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod