Rasism în lumea animalelor: Singurul Panda brun din lume, abandonat de mama lui - FOTO

Faptul că e diferit nu l-a ajutat deloc pe singurul Panda brun din lume. Mama lui l-a abandonat şi părea sortit să moară, dar a avut noroc.

Nu doar oamenii sunt victimele rasismului şi ale standardelor sociale care îi exclud pe cei diferiţi, ci şi animalele. Deşi acestea nu fac discriminări în mod conştient, ci pe baza instinctelor, rezultatul poate fi acelaşi - izolarea şi abandonarea indivizilor care nu se încadrează în normele speciei, rasei sau grupului.

Qizai a trecut prin aşa ceva. Este singurul Panda brun din lume, un exemplar cu totul special. Mama lui l-a abandonat când avea doar două luni şi a fost ostracizat şi agresat de ceilalţi urşi care nu îl tolerau pentru că blana lui avea altă culoare.

A trăit mai mult izolat, iar când a fost descoperit în munţii Qingling, din centrul Chinei, era foarte slăbit şi subnutrit.

Biologii sunt siguri că mama lui are blana cu pete negre şi albe, ca orice Panda, iar culoarea neobişnuită a lui Qizai se datorează, spun ei, unei mutaţii genetice rare.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, astfel de "abateri genetice" survin în multe specii de animale, dar sunt percepute negativ de ceilalţi indivizi ai populaţiei respective. Instinctul le spune că aceste diferenţe vor fi ca un "steag roşu" pentru prădători, astfel că grupul respinge imediat un exemplar diferit.
Aşa că este explicabil de ce urşii Panda nu-l plac pe Qizai, care a fost nevoit să trăiască singur.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod