Un artist desăvârșit: 7 ani a lucrat la această sculptură, iar rezultatul e copleșitor

Capodopera unui artist talentat a devenit o atracție turistică. I-a luat 7 ani ca să termine această sculptură cu detalii incredibil de realiste.
Sansevero, o capetă superbă din centrul istoric al orașului italian Napoli, rivalizează cu atracțiile turistice mult mai cunoscute din Roma. Oriunde privești, dai cu ochii numai de sculpturi de o frumusețe uimitoare, o colecție prețioasă de lucrări în marmură realizate de artiști italieni în secolul al XVIII-lea. Talentul și migala cu care aceștia au dat forme atât de reale unor blocuri de marmură sunt uimitoare.

Il Disinganno (Deziluzia sau Eliberarea din deziluzie), capodopera artistului genovez Francesco Queirolo, se remarcă prin detaliile sale foarte elaborate.
Este reprezentarea unui bărbat care se eliberează dintr-o plasă care l-a acoperit, ajutat de un înger. Potrivit reprezentanților muzeului, sculptura este o expresie perfectă a simbolismului, iar artistul a muncit șapte ani pentru a-i da formele perfecte, notează site-ul Thinking Humanity.

Alte lucrări notabile din această colecție de 28 de sculputuri sunt "Adevărul acoperit" (Pudicizia, numită și Modestia sau Castitatea), terminată de Antonio Corradini în 1750 ca monument funerar.
În 1753, Giuseppe Sanmartino a terminat Hristos acoperit de văl (numită și Hristos Acoperit), o lucrare influențată vizibil de "Pudicizia/ Modesty".
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod