Un alt fel de timp liber

Expozitiile si piesele de teatru sunt prezente in viata culturala defiecare saptamana a Bucurestiului. Un cantaret care este si actor, unfotograf al femeilor si o expozitie de arta populara romaneasca. La elene-am oprit de aceasta data.

Comedie romantica, pe placul lui Stefan Banica jr.
Marti, 12 noiembrie, pe scena Teatrului de Comedie, Stefan Banicajr. si Emilia Popescu au reamintit povestea tanarului avocat cueducatie conservatoare si a nastrusnicei sale sotii. Cei doi au fosteroii principali ai celebrei comedii romantice "Desculti in parc",semnata de Neil Simon.

Daca ai vazut deja "Desculti in parc", celebrul film al anilor 60,cu Robert Redford si Jane Fonda, nu iti putem spune decat sa nu rateziin viitor piesa de a carei regie este raspunzator Dinu Manolache. Pelanga cei doi tineri, actori precum Mitica Popescu, Ileana Cernat siPetre Moraru completeaza galeria personajelor.


Expozitie intr-o zi de 13
Miercuri, 13 noiembrie, s-a deschis la Bucuresti prima galerie cuobiecte traditionale romanesti, lucrate de artisti populari din toatatara. "Folk", caci asa se numeste expozitia, are ca obiectiv sustinereasi promovarea traditiei si artei populare romanesti, prin intermediulmai multor expozitii cu vanzare din Bucuresti si din tara.

Obiectele expuse sunt variate, de la ceramica de diferite tipuri pana lapiese de vestimentatie sau accesorii ale portului popular romanesc. Toatesunt lucrate manual, in serie mica sau unicat si provin din zone cutraditie - Bucovina, Maramures, Oltenia. Obiectele expuse se adreseazamai mult turistilor straini iubitori de arta populara romaneasca, darsi romanilor.Se vor mai deschide astfel de expozitii cu vanzare in Brasov, Iasi siConstanta.


"Atitudini" in fotografie
Tot pe 13 noiembrie, o zi deloc cu ghinion pentru cei ce iubesc frumosul,compania Londa a organizat la Clubul Prometheus din Bucuresti vernisajulprimei expozitii de fotografie Marius Baragan, intitulata Atitudini. Incadrul evenimentului a fost lansat calendarul Londa 2003, care marcheazacolaborarea firmei cu fotograful Marius Baragan din acest an.

Expozitia celebreaza eternul feminin, perfectiunea formelor,frumusetea. Intr-o abordare personala, Marius Baragan repune femeiasub semnul schimbarii permanente, al transfigurarii si al jocului dubluintre sensibilitate si forta. Expozitia va ramane deschisa pana pe 25noiembrie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod