Pledoarie în culori: 27 de imagini care arată că Olanda este cea mai frumoasă țară din lume

Cea mai frumoasă țară din lume e Olanda. O spune un olandez, desigur, dar are și dovezi: aceste imagini demonstrează că țara lui este superbă în orice anotimp.

Și totuși, ce-l îndreptățește pe Albert, un utilizator al platformei Bored Panda, pasionat de călătorii și de fotografie, să spună că Olanda e cea mai frumoasă țară din lume? În fond, nu toți cetățenii din orice stat susțin sus și tare că trăiesc în cea mai frumoasă țară de pe glob.

Ei bine, Albert scoate toate atuurile pe care le are: fotografiile pe care el le-a făcut în toate anotimpurile. Și în care peisajele din Olanda sunt absolut superbe. La urma urmei, el are dreptate. Orice om care își iubește țara poate susține că patria lui este cea mai frumoasă și nimeni nu-l poate contrazice. E un subiectivism acceptabil, logic și nu neapărat naționalist dacă se bazează pe astfel de imagini.

Până la un punct, Albert era la fel ca mulți alții - nu credea că țara lui e cea mai frumoasă.

"Obișnuiam să văd fotografii drăguțe din alte țări frumoase din lume și mă uitam la ce lipsea din țara mea, munți frumoși și zgârie-nori înalți. În Olanda nu era nimic spectaculos. Și sunt sigur că mulți oameni de aici cred același lucru, așa cum consideram și eu. Dar odată ce am intrat în lumea fotografiei, acum câțiva ani, am început să-mi schimb părerea", povestește el.

"Chiar și înainte de a intra în domeniul fotografiei la un nivel profesionist, am început să-mi cunosc țara ca turist. Am început să-mi deschid ochii și să-i văd frumusețea. Și am descoperit că, de fapt, patria mea are multe de arătat - natura olandeză este mult mai frumoasă decât credeam"
, explică Albert.


"Nu e doar Amsterdam, avem multe orășele medievale care arată uimitor în imagini. Dar avem și arhitectură foarte modernă și orașe futuriste, precum Rotterdam. Avem plaje cât poți vedea cu ochii pe insulele din nord. Avem cele mai frumoase păduri pe care ți le poți imagina. Avem, desigur, cele mai uimitoare flori (mai ales lalele) din lume. Și avem vremea și condițiile perfecte, diminețile noastre cețoase te fac să te simți ca-n povești!", susține Albert.

Ca fotograf specializat în peisaje, tânărul a călătorit mult în străinătate. Și pe măsură ce a văzut mai multe locuri din lume, a început să-și aprecieze mai mult țara.
"Acum sunt mereu fericit să mă întorc și să fac poze aici. Cel mai mult îmi place să surprind cadrele pe care localnicii le văd rar: uneori, să mă trezesc la 5:00, la 4:00 sau chiar la 3:00 dimineața ca să surprind ceața din zori face parte din munca mea. Nu e chiar muncă, este pasiunea mea. Iar fotografiile sunt recompensa mea", explică Albert.

Autorul acestor imagini superbe publicate de Bored Panda, pe care le puteți admira și pe site-ul lui, pe Instagram și pe Facebook, admite că în Olanda plouă mult și uneori zilele sunt cenușii, iar vremea poate fi deprimantă. Dar are un mesaj important pentru toată lumea: "Toate aceste imagini au fost făcute în condiții optime care nu se întâmplă prea des.
Ce încerc eu să spun prin această serie foto este că orice țară este frumoasă, inclusiv țara TA. Trebuie doar să cauți ce are diferit și, cel mai important, să găsești vremea perfectă, lumina și condițiile ideale pentru a arăta asta."

Citește și: Norvegia, visul frumos dintre fiorduri. 15 locuri ca-n basme dintr-o țară superbă

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod