Owen Wilson, un comediant "curtat" la Hollywood

L-ai vazut in "Wedding Crashers", iar acum "troneaza" pe marile ecrane in filmul "You, Me And Dupree", in care face echipa cu Kate Hudson si Matt Dillon, o comedie spumoasa care ii vine, in ceea ce priveste stilul, ca o manusa. Este unul dintre actorii de comedie cotati foarte bine la Hollywood, in ultimii ani, si unul dintre cei mai ravniti burlaci din Cetatea Filmului. Un spirit liber si optimist, Owen Wilson are si el in spate o seama de intamplari amuzante, pe care te invit sa le cunosti...

El insusi afirma despre sine ca are foarte multe "toane", in functie de care ia atitudine si reactioneaza. Actorul declara despre el: "Cred ca exista un fel de sindrom al copilului de varsta mijlocie. Nu stiu foarte sigur ce inseamna asta, dar cred ca sufar de acest lucru."

Poate tocmai de aceea prietenii spun despre el ca este o fire impulsiva si un jucator care nu stie sa reactioneze foarte bine cand pierde sau cand castiga, in ambele situatii manifestandu-se radical. Wes Anderson spunea in acest sens despre starul de comedie: "Este faimos pentru ca nu isi plateste pariurile si pentru ca face orice ii sta in putere, merge pe cartea 'totul sau nimic', pana cand spiritele se calmeaza sau conflictul dispare de la sine."

Un tip care se implica foarte mult in tot ceea ce face, Wilson s-a indragostit de Hawaii in timp ce filma "The Big Bounce", in 2003.
Starul i-a marturisit intr-o zi unei jurnaliste: "Cred ca as putea trai aici. Chiar am inceput sa ma uit la proprietatile scoase la vanzare. Dar apoi am vorbit cu unchiul meu, zilele trecute, care mi-a reamintit ca acelasi lucru faceam si in Bratislava (capitala bombardata a Slovaciei), in timpul filmarilor de la 'Behind Enemy Lines'."

Comediantul si-a amintit si de experientele sale mai putin placute si... flatante pentru el, din cinematografie: "Am facut un film, 'Anaconda' si am ratat 43 din cele 47 de ore de fitness pe care le aveam de facut, ca antrenament pentru film... Intr-o zi, am mers pe Amazon, iar regizorul m-a vazut fara camasa pe mine si mi-a zis ceva de genul: 'Ei bine, probabil ca esti unul dintre tipii aia care inoata cu camasa pe ei.'" Intr-adevar, Wilson poate fi vazut in "Anaconda" inotand imbracat...

In timpul unei aparitii in emisiunea "The Tonight Show", Wilson i-a spus prezentatorului Jay Leno ca a participat recent la o petrecere Mardi Gras la Vila Playboy. Actorul a legat aceasta experienta de vizita pe care o facuse la Casa Alba. "A fost incitant", a declarat el. "Asta este singurul lucru cu care pot face comparatie." Leno a fost extrem de amuzat de comparatia respectiva: "Probabil ca ai fost acolo cand era Clinton presedinte!". Adevarul este ca vizita lui Wilson la Casa Alba exact in aceasta perioada a avut loc...


Owen s-a apropiat foarte mult de regizoarea Betty Thomas pe platoul de filmare a peliculei "I Spy". "I-am povestit de o fata cu care incepusem sa ma intalnesc si careia ii cumparasem un irigator de Craciun. A fost un cadou dezastru si incepusem sa vorbim despre cadouri prost alese. Asa ca ea mi-a facut cadou de ziua mea un aparat de curatat CD-uri."

Faimos pentru faptul ca este un impiedicat si predispus la accidente, actorul si-a spart nasul in foarte multe randuri. Intr-o zi, in timpul filmarilor de la "The Haunting", starul a mai trecut printr-o belea - si-a taiat barbia si a fost nevoit sa mearga la spital, unde doctorii i-au cusut rana. Cum a reusit insa comediantul sa ajunga intr-o astfel de situatie? S-a accidentat in timp ce "ataca", inarmat cu un sfesnic, un portret al lui Hugh Crane...

Tot in legatura cu "talentul" lui Wilson de a cadea prada accidentelor, Jackie Chan a raspuns, intrebat fiind cine este "cel mai mare pampalau" alaturi de care a lucrat vreodata: "Owen Wilson. Intotdeauna spune: 'Jackie, nu sunt genul asta de actor. Personajul meu nu este luptatorul in filmul asta.' Asa ca nu il pun sa faca decat lucruri mici si rapide, cum ar fi lovitura 'kung pow chicken' in 'Shanghai Knights' - da un pumn si apoi prinde palaria."

Autoproclamat poznas si incurca-lume, actorul inca de mic a dat dovada faptului ca va face numai trasnai si probleme...
In timp ce urma cursurile scolii private St. Mark's Academy din Dallas, Texas, tanarul Wilson a fost exmatriculat in clasa a zecea. Care era "infractiunea" de care se facea vinovat? Faptul ca i-a furat profesoarei sale de geometrie cartea cu raspunsurile de la problemele de matematica...

Ca sa iti faci o idee si mai clara despre "potentialul" starului, scena din pelicula "The Royal Tenenbaums", in care Gene Hackman il impusca pe Ben Stiller, se bazeaza pe o poveste adevarata: Owen si-a impuscat fratele mai mare, Andrew, in copilarie...

Si, pentru ca tot vorbim despre Ben Stiller, prietenul si colegul lui Wilson, sa vedem si care este viziunea sa despre lucrul alaturi de acesta: "Cand ajungi sa il cunosti, nu te astepti la prea multe, asa ca niciodata nu esti dezamagit. Avem o relatie in care bucuria noastra consta in a face glume unul pe seama celuilalt."

Stiller a continuat: "Cand faceam promovare filmului 'Starsky & Hutch', spuneam aceleasi povesti mereu si mereu. La un moment dat, s-a luat de mine ca spun aceleasi glume si istorisiri si a inceput sa faca misto de mine. Dar apoi incepea sa mi le fure! La propriu! Acorda un interviu si spunea una dintre povestile mele de parca ar fi fost ale lui. Asta este clasic pentru Owen, ca sa stiti si voi..."

Stiller a explicat apoi de ce nu mai urmareste filmele lui Owen: "Este ca si cum te-ai uita la iubita ta cum face sex cu un alt tip."

Owen Wilson este un actor extrem de natural.
Faptul ca nu a luat niciodata lectii de actorie si totusi se achita cu brio de rolurile sale spune multe despre talentul sau. Mai mult decat atat, el insusi a afirmat ca niciodata nu s-a gandit foarte mult la si nici nu a planificat rolurile pe care le-a primit in filme.

Este un tip amuzant, care incearca sa glumeasca pe seama oricarui lucru, pentru a trece mai usor peste situatiile incomode. Printre acestea se numara si scenele de sex pe care este nevoit sa le joace in pelicule. Actorul afirma despre ele: "E o modalitate dura de a-ti petrece ziua, credeti-ma"...

Si, pentru ca tot este prezent pe marile ecrane intr-o comedie, iti recomand sa vezi filmul "You, Me And Dupree" ("Doar tu si eu. Al treilea e in plus!") - vei avea parte de o intriga ce te va prinde si de o poveste ale carei glume se leaga cat se poate de bine. Daca nu esti o fana a genului de comedie superficiala si comerciala aparuta la Hollywood, atunci acesta este filmul pentru tine - te va "agata" cu povestea lui care, desi banala si usor exagerata, pare macar sincera si "curata". Vei avea parte de o mostra de talent a la Owen Wilson!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod