Imaginația se joacă cu mintea ta: 30 de iluzii optice care te fac să crezi altceva decât ceea ce vezi

Dacă ai observat că un nor are forma unui animal sau că umbra unui obiect seamănă cu un personaj fantastic, înseamnă că ai o imaginație debordantă. Dar ăsta nu-i un lucru rău, spun specialiștii.
Oricui i se poate întâmpla să vadă lucrurile altfel decât sunt în realitate. Este un fenomen normal, pe care psihologii îl numesc pareidolia, prin care mintea răspunde la un stimul vizual sau auditiv prin care percepe şi interpretează eronat lucruri care de fapt nu există. Creierul tinde să caute rapid elemente cunoscute pentru a identifica și interpreta imaginile receptate, astfel că de multe ori ni se întâmplă să vedem altceva în lucrurile din jurul nostru, explică cercetătorii.

Pareidolia nu este o afecțiune, ci o reacție normală a procesului cognitiv, iar iluziile optice apar chiar dacă privitorul este avizat sau nu.

Bored Panda a publicat o nouă serie de imagini pareidolice cu chipuri și forme inexistente, pe care oamenii le văd și se amuză.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod