Dubița antistres: Cum s-a schimbat viața unei tinere după ce și-a dat demisia și s-a mutat într-o mașină

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
După ce a muncit șapte ani într-o companie de marketing, s-a ales cu o anxietate severă, declanșată pe fondul stresului. Atunci și-a dat seama că a ajuns la limită și trebuie să facă o schimbare.
Întotdeauna i-a plăcut să călătorească. Însă munca într-o corporație nu doar că o împiedica să-și urmeze această pasiune, dar i-a și distrus sănătatea. Așa că atunci când stresul cronic i-a declanșat atacuri de panică, Hilary Bird, din New Hampshire, Statele Unite, și-a dat seama că trebuie să facă ceva.

După șapte ani petrecuți într-o companie de marketing, tânăra a luat o decizie radicală, care i-a schimbat viața în bine: și-a dat demisia și s-a mutat într-o dubiță pe care a transformat-o într-o căsuță mobilă cu care umblă singură hai-hui, prin America.

Cheltuiala a meritat: a ieșit exact ce își dorea


Câțiva dintre prietenii ei experimentaseră viața nomadă, în dubiță, așa că Hilary a pășit pe o cărare bătătorită, ceea ce a ajutat-o să-și ia inima în dinți și să-și urmeze impulsul. A început să cerceteze subiectul, s-a documentat, apoi a trecut la acțiune: în noiembrie 2019 și-a dat demisia fără să aibă nicio altă sursă de venit și a cumpărat o dubiță Ford E250 din 1999 cu 6.200 de dolari, cu gândul de a o adapta pentru a o transforma într-o locuință mobilă.

Următoarele cinci luni au fost decisive.

I-a luat aproape jumătate de an să facă un cămin confortabil din fostul microbuz folosit de Holiday Inn pentru transportul clienților de la aeroport la hotel.

Ajutată de tatăl ei, Jim, în vârstă de 61 de ani, Hilary a cheltuit 3.600 de dolari pe reparații esențiale, schimbând inclusiv sistemul de frânare. 1.700 de dolari s-au dus numai pe materialele de interior. Dar a meritat cheltuiala: a ieșit așa cum își dorea.

În mai 2020, tânăra a pornit la drum pe cont propriu și de atunci a parcurs 15.000 de mile, călătorind prin Idaho, nord-vestul Statelor Unite și Arizona.

Cel mai bun remediu pentru anxietate


De când a ales acest stil de viață, Hilary, care anterior a locuit în California, a scăpat complet de anxietate. Traiul în dubiță a eliberat-o de stres, de istoveala care o apăsa și a umplut-o de energie. Simte că trăiește când face ce vrea, merge unde vrea, vede locuri și oameni noi.

"Mi-am dorit întotdeauna să călătoresc unde vreau, când vreau, să fiu propriul meu șef și să lucrez de la distanță. Știam câțiva prieteni care stătuseră perioade scurte în dubiță, și am început să mă interesez. Mi-am dat seama că viața în dubă mi-ar împlini toate obiectivele - așa că mi-am dat demisia fără să mă angajez în altă parte, am zburat în Canada ca să-mi iau duba pe care am cumpărat-o fără s-o văd înainte, apoi am început să o modific cu tata în următoarele cinci luni"
, a povestit tânăra.

"Știam că dacă-mi dau demisia o să fiu nevoită să-mi găsesc un job de la distanță.

După ce am plecat de acolo, am început să-mi caut cunoștințele vechi pe LinkedIn, întrebând dacă au nevoie de freelance pe marketing. Știam că se găsesc slujbe part-time", a mai spus Hilary, care acum lucrează de la distanță, în timp ce călătorește.

Ea a povestit și cum a reușit să ducă la bun sfârșit procesul de modificare a mașinii: "Eu și tata am petrecut cinci luni dezasamblând și apoi construind dubița. Am folosit multe piese și materiale din garajul părinților pentru a economisi bani.""Elementele-cheie pe care le doream erau o chiuvetă, un cuptor care să stea fixat și o canapea extensibilă care să se transforme în pat. Doream o amenajare care să-mi dea flexibilitate, să nu fiu nevoită să-mi părăsesc mașina pentru nevoile zilnice. Să pot să folosesc canapeaua ca spațiu de lucru în timpul zilei și să gătesc și să fac curat ușor înăuntru"
, a explicat tânăra.

Când imprevizibilul este bun


Pentru cei curioși, temerara Hilary a dezvăluit cum este acest stil de viață: "În cele mai multe zile îmi place acel sentiment de a nu ști ce urmează - rămân în același camping sau caut altul? Fac o excursie sau lucrez în dubiță toată ziua? Trebuie să fac cumpărături sau mă întâlnesc cu niște prieteni din zonă? Dai de multe probleme pe care nu poți să le prevezi.

Poate fi o defecțiune mecanică sau ajungi într-un camping minunat și vezi că e plin. Sau pregătești cina și rămâi fără gaz în butelie."

"Trec peste probleme de genul ăsta reamintindu-mi că eu am ales acest stil de viață fiindcă am vrut să încerc ceva nou și necunoscut, iar problemele se vor ivi, inevitabil, cu ceva nou și necunoscut, deci fac parte din aventură. Nu mă simt presată sau stresată când dau de probleme, fiindcă nu sunt legată de un program sau de programul altcuiva, iar asta mă ajută să abordez problemele cu calm"
, a explicat ea.

Citește și: Rihanna și-a luat casă în Beverly Hills. 5 dormitoare, 7 băi și piscină, totul la un preț special


Conștientă că multă lume e curioasă să vadă cum este acest stil de viață și cum se descurcă ea, Hilary își împărtășește povestea pe Instagram. Tânăra spune că locul său preferat din tot ce a vizitat până acum este Idaho și că își dorește mult să ajungă în Nevada și New Mexico.

"Îmi place Idaho pentru că are o mulțime de păduri și locuri în care poți să campezi, multe rezervații naturale și lacuri, munți și locuri unice, precum Craters of the Moon National Monument", a spus ea."Timpul petrecut singură și libertatea de a fi unde vreau, când vreau, îmi dă putere. Nu trebuie să fii un mare iubitor al dubițelor ca să începi acest stil de viață. Poți cumpăra una mai uzată, să contruiești un pat bun și s-o iei la drum. Nu lăsa procesul complicat de modificare a dubei sau reclamele la produse scumpe să te abată de la idee fără să o încerci"
, este recomandarea tinerei care prezintă sfaturi despre traiul nomad în dubiță pe site-ul ei, Green Van Go.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod