Casa construită cu o imprimantă 3D: Poate fi locuită în doar 24 de ore și rezistă 175 de ani

Casa construită de o firmă americană reprezintă o soluție rapidă și eficientă pentru cei care vor o locuință simplă, ieftină și durabilă.

Poate că nu este cea mai arătoasă casă, dar în mod sigur atuurile ei sunt de luat în seamă. Iar principalul său avantaj este că o poți avea aproape bătând din palme. Cele mai multe case dureaza câteva luni până sunt gata la cheie, însă o firmă din San Francisco poate construi o locuință în doar 24 de ore, cu ajutorul unei imprimante 3D.

Amplasată în Rusia, casa cu o suprafață de 37,6 metri este proiectul companiei Apis Cor, specializată în printing 3D, relatează Bored Panda.

Și chiar dacă a fost gata într-un interval incredibil de scurt, asta nu înseamnă că nu este durabilă - locuința este proiectată să reziste 175 de ani. Iar acestea nu sunt singurele sale plusuri. Prețul e imbatabil: mai puțin de 11.000 de dolari!

Design-ul nu-i foarte atrăgător, să recunoaștem, dar modulele sunt astfel create pentru a fi ușor de produs și de asamblat, iar potrivit Bored Panda, acest proiect este foarte potrivit pentru construirea de locuințe sociale pentru persoanele fără adăpost, pentru refugiați sau pentru locuințe de serviciu în zone izolate.
Este, însă, un început care poate ajuta și la dezvoltarea altor proiecte mai evoluate, adaptate clienților interesați de această tehnologie și de case relativ mici și ieftine.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod