6 filme clasice de vazut acasa, de sarbatori

Distractia de sarbatori inseamna mai mult decat mese bogate, intalniri cu familia si prietenii. Vacanta poate insemna si filme bune, pe care le poti viziona in intimitatea casei, alaturi de toti cei dragi. Iti recomandam cateva dintre filmele devenite clasice pentru Craciun si revelion, fie ca sunt comedii, drame sau pelicule pentru intreaga familie. Cu siguranta, filmele vor face deliciul tuturor!

"Miracle on 34th Street" (1947)

Un film, pur si simplu, irezistibil. Intr-un magazin de jucarii, un Mos Craciun pretinde ca este adevaratul... Mos. Pentru a demonstra acest lucru, ajunge in sala de judecata si reuseste sa "converteasca" o pustoaica sceptica de sase ani (Natalie Wood), care ajunge sa creada in Mos Craciun.


Aceasta fantezie a obtinut trei premii Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun actor in rol secundar, Edmund Gwenn in rolul Kris Kringle, pentru Poveste originala si pentru Scenariu. La scurt timp dupa aceea, a devenit un film imposibil de ratat de sarbatori...

"The Bishop's Wife" (1947)

Aceasta comedie magica reprezinta unul dintre cele mai bune filme care pot fi recomandate de Craciun. Un strain (Cary Grant) soseste in oras, incercand sa ajute la construirea noii biserici. Insa, intre timp, reuseste sa se indragosteasca de o femeie maritata... Si, daca povestea nu te-a prins inca, mai exista o smecherie - barbatul este, de fapt, un inger. Alaturi de David Niven si Loretta Young, Grant este memorabil in interpretarea sa delicata si asumata.

"It's a Wonderful Life" (1946)

O poveste "dantelata" cu mult umor si replici inteligente.
Acest film excelent al lui Frank Capra, inspirat din mesajul unei felicitari de Craciun, este, de cele mai multe ori, amuzant, cald si simpatic. Ar putea exista ceva mai simplu decat povestea de dragoste dintre George (James Stewart) si Mary (Donna Reed)? Totul este cat se poate de simplu si de delicat, iar filmul reflecta adevaratul sens al vietii si al iubirii.

"White Christmas" (1954)

Aceasta productie cinematografica se afla in topul filmelor pentru Craciun. Filmul ne ofera o interpretare de exceptie a actorului Harry Carey, fiind o pelicula indragita de familii din intreaga lume. Sarbatoarea Craciunului este incompleta fara vizionarea acestui film!...

"Remember The Night" (1940)

Pelicula in care joaca actrita Barbara Stanwyck reprezinta, fara dubiu, unul dintre cele mai bune filme clasice de Craciun.
Este o productie hollywoodiana minunata pentru sarbatori, care ne da o lectie despre sinceritate si adevarata valoare a unei familii.

"Affair To Remember" (1957)

Pelicula infatiseaza povestea de dragoste dintre un barbat si o femeie care decid sa se intalneasca peste sase luni la Empire State Building - insa ce se va intampla mai departe?... Ultima scena, petrecuta in Ajunul Craciunului, este, pur si simplu, minunata. In plus, povestea romantica este de-a dreptul cuceritoare!

Bineinteles, daca preferi alte genuri de filme, peliculele mult mai recente iti rezerva si ele suficiente surprize. Acestea si-au facut deja un adevarat nume in lista filmelor dedicate sarbatorilor de iarna. Dintre acestea, mentionam: recenta comedie "Fred Claus" (2007), filmul de animatie pentru copii "The Polar Express" (2004), seria "Home Alone" si seria "The Santa Claus", excelente pentru intreaga familie, "How The Grinch Stole Christmas" (2000) - de un comic teribil sau "The Holiday" (2006), un film romantic, dedicat unei seri de Craciun in doi.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dabu pe 29 Dec 2009, 15:21
    interesant

    ar fii bine sa mai postati astefel de film ...pacat ca sunt prea clasica :) sa imi fie iertata expresia .....chiar am vazut filmele si mi-au placut unele de 2 ori :)) sarbatori fericite.pt schimb de filme idei intrati pe ym dabu_excelenta..i pooyu allllll

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod