34 de exemple de vandalism auto pentru care nu s-a inventat Casco

Îndemnul „spală-mă!“ scris pe mașinile murdare e depășit. Un artist le atrage atenția într-un mod creativ că trebuie să facă un drum până la spălătoria auto. Dar parcă nu-i vine nimănui să strice asemenea capodopere...
Cu cât ai mașina mai murdară, cu atât atrage vandalii stradali - orice șofer știe asta după ce a găsit clasicul mesaj "spală-mă" scris pe tabla plină de praf sau noroi ori diverse desene și cuvinte obscene. Pentru Nikita Golubev, mașinile murdare sunt ca niște pânze albe care așteaptă să fie transformate în niște lucrări suprarealiste, menite să dispară în ploaie sau sub un alt strat de praf și noroi.

Cel mai greu e începutul


Artistul din Moscova, cunoscut sub pseudonimul Pro Boy Nick, consideră tehnica sa artistică un mod de a scoate artă din murdărie, iar operele sale vorbesc de la sine. El are 107.000 de urmăritori pe Instagram, iar numărul admiratorilor crește constant.

"Mi-am dorit doar să încep ceva nou, să lucrez repede pe suprafețe mari.
Iar camioanele murdare m-au ajutat. A devenit un fel de album uriaș pe care îl împărtășesc oamenilor"
, a spus el pentru Bored Panda.

Cea mai dificilă parte a procesului este începutul, dar așa se întâmplă în orice artă, arată Nikita. "Un alt lucru dificil e că nu poți șterge și reface când desenezi, dar am descoperit că este un avantaj fiindcă mă ajută să-mi termin treaba și să învăț când e momentul să termin", a explicat autorul desenelor spectaculoase.

Șoferii sunt încântați


Artistul a spus că încearcă întotdeauna să facă desene simple și clare pe camioanele murdare, dar îi place să ofere și o profunzime în creațiile sale.

"Murdăria e mereu diferită. Poate fi uscată, udă sau înghețată, groasă sau subțire, și mă determină să lucrez cu o abordare diferită", a explicat el.



Pentru cei curioși să știe cât timp îi ia să realizeze un astfel de desen, Nikita spune că, în medie, are nevoie de o oră.

Marea lui mulțumire este satisfacția pe care le-o oferă oamenilor: "Primesc multe mesaje din toată lumea, iar multe vin direct de la șoferii de camioane. Se pare că oamenii sunt impresionați și îmi înțeleg mesajele, ceea ce mă inspiră."

Nu s-a supărat nimeni pe el


Desenând de atâta timp și având un portofoliu impresionant, se pune întrebarea dacă Nikita a avut vreodată probleme cu vreun șofer care nu agreează forma lui de exprimare.

Artistul ne asigură că așa ceva nu s-a întâmplat niciodată, deși nu a cerut niciodată permisiunea de a desena pe mașina cuiva: "Nu am făcut niciodată ceva insultător. Nici nu am discutat cu altcineva idei pentru desenele mele, dar mă gândesc că cineva va descoperi desenul meu pe camionul său și va merge cu el pe stradă."

Citește și: Odiseea unui cuplu care a străbătut 7 țări de pe 3 continente cu bicicleta. Fotografiile uimitoare pe care le-au făcut


Desenele lui Nikita sunt atât de reușite, încât mulți șoferi nu spală mașinile ca să păstreze desenele până când acestea sunt acoperite de un alt strad de praf sau de mâzgă. Și i s-a întâmplat să regăsească unele lucrări și le-a refăcut într-o versiune diferită.

"De câteva ori mi-am început desenele noi când cele anterioare încă erau vizibile, de exemplu o fetiță înotătoare și un copil", a spus el.

Bored Panda a publicat câteva dintre lucrările de "vandalism prietenos" semnate de Nikita Golubev și prezentate pe Instagram, Facebook și YouTube. Pentru așa ceva nu-i nevoie de asigurare Casco!

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod