Nuditate, sex explicit și scena cu tamponul: Ce n-o să vezi în "Cincizeci de umbre ale lui Grey"


Oricum ar fi judecat, filmul, care îi are în rolurile principale pe actorii Dakota Johnson şi Jamie Dolan, este cu certitudine unul dintre cele mai aşteptate pelicule ale acestui an, iar trailerul a depăşit 45 de milioane de vizualizări pe site-ul YouTube.

În faţa acestui imens curent de aşteptare care s-a creat, regizoarea Samantha Taylor-Johnson, în vârstă de 47 de ani, a ţinut să precizeze de la bun început că adaptarea cinematografică nu este nimic altceva decât o... adaptare. Până acum, nimeni, în afară de ea, de autoarea trilogiei şi de echipa de producție nu a văzut această peliculă înaintea premierei programate cu o zi înainte de Valentine's Day.

E un film de Hollywood, dar va fi destul de extrem pentru acea lume. Este destul de explicit sexual, pentru că, să fim serioşi, ştim toţi despre ce e vorba în carte. E un jurnal sexualregizoarea Samantha Taylor- Johnson
"Cel mai dificil lucru a fost să alegem unde şi când sexul să fie mai atrăgător pentru a nu părea gratuităţi", a spus Taylor-Johnson. "Aşadar, a trebuit să fie o parte foarte puternică din poveste şi a trebuit să realizez o caracterizare diferită a fiecărei scene de sex pentru ca acestea să fie diferite", a adăugat regizoarea. "Nu am vrut să fie grafic explicit şi ştiu că acest lucru va dezamăgi o parte dintre spectatori", a spus aceasta. "E vorba de felul în care filmul este realizat, e vorba de atingeri şi senzualitate. Nu cred că pelicula intră în registrul pornografic", a adăugat Taylor-Johnson într-un interviu pentru cotidianul britanic The Guardian.

Dacă nu se ştie clar ce anume se va vedea, se cunoaşte în schimb ce nu vom vedea. Protagoniştii acestui film, Jamie Dornan şi Dakota Johnson, au vorbit deja despre fragmentele din carte care nu vor fi redate pe marele ecran. Aşadar, cei care adoră seria "Fifty Shades" şi şi-au luat deja bilete la premieră trebuie să accepte că nu vor vedea câteva lucruri, avertizează Daily Mail.

În primul rând, scena cu tamponul. Cine n-a citit cartea ar putea fi surprinși să afle că un produs de îngrijire intimă este parte esenţială a unei scene, notează publicaţia amintită. Într-unul dintre capitole, Christian îi scoate chiar el tamponul Anastasiei, înainte ca ei să facă sex. Poate că cititorii vor fi neîmpăcaţi cu lipsa acestui moment din film, dar Taylor-Johnson a dezvăluit că nici nu s-a pus problema să redea aşa ceva: "Nu poţi să dai asta într-un film. Nici nu s-a pus problema", a mărturisit regizoarea pentru revista Variety.

Producătorul filmului a confirmat că a fost de acord: "Cartea trebuie să te bage în pantofii Anei pentru a simţi experienţa ei, filmul nu trebuie să facă asta. E un mediu complet diferit", a explicat Michael De Luca pentru publicaţia citată.

În al doilea rând, nuditatea. Romanele din seria "Fifty Shades" fac numeroase referiri la nuditatea frontală, iar Christian Grey e descris foarte detaliat atunci când îşi pune un prezervativ. Însă cine se aşteaptă să vadă acelaşi lucru la personajul jucat de Jamie Dornan va pleca dezamăgit din sala de cinema, avertizează Daily Mail. Regizoarea a avut grijă să-l ascundă atât cât trebuie pe Jamie, iar acesta nu va putea fi văzut complet gol: "Când filmezi ca bărbat astfel de scene îţi pui organele sexuale într-o punguţă şi noi avem grijă să tăiem imaginile ca să nu se vadă nimic". De altfel, lui Jamie i s-a garantat încă de când a semnat contractul că bărbăţia lui nu va fi vizibilă. "E scris acolo că publicul nu-mi va vedea părţile intime", a mărturisit actorul pentru ziarul britanic The Guardian.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod