La Praga cu Adrian de la Akcent

Vineri, ora 15:25 Pentru prima dată în călătoriile Akcent destinaţia finală este Praga. Am trecut de multe ori prin aeroportul oraşului în drumul nostru către alte destinaţii şi am auzit

Vineri, ora 15:25 Pentru prima dată în călătoriile Akcent destinaţia finală este Praga. Am trecut de multe ori prin aeroportul oraşului în drumul nostru către alte destinaţii şi am auzit nenumărate poveşti despre acest oraş supranumit "De Aur" de la mulţi dintre prietenii noştri. Am aterizat pe aeroportul Ruzyne cu o aeronava Turkish Airlines plecată cu doua ore mai devreme de la Istanbul.

ora 15:55 Microbuzul ce ne-a luat de la aeroport, şi-a facut drum pe bulevardele de la marginea oraşului, prin spatele impunătorului Castel al Pragăi, peste unul dintre nenumăratele poduri ale râului Vltava(Moldova), pănă aproape de piaţa centrală a oraşului unde am ajuns la hotelul care urma să ne fie casă. Un hotel modern deschis cu câţiva ani în urmă într-o veche clădire renovată cu şase etaje. Un interior simplu şi luminos, cu spaţii vitrate mari. Eu unul am avut norocul unei camere la ultimul etaj, aşa că odata ajuns în cameră priveliştea de deasupra oraşului m-a transportat instant într-o lume de basm. Zeci de clădiri printre care răsar turnurile unor vechi catedrale sau ale vechilor porţi de intrare în oraş.

ora 16:20 Odată ajunşi la hotel, chiar dacă oboseala celor două zboruri din ziua respectivă şi noaptea anterioară nedormită şi-au spus cuvântul (veneam tocmai de la Dubai), înainte de a ne retrage pentru câteva ore de somn bine
meritat, niciunul dintre noi nu a rezistat unei plimbari pe jos printre clădirile cu vechimi de câteva sute de ani, pe straduţele pietruite ale vechiului cartier evreiesc Josefov.

Am dat o tura pe strada Pariszka unde toată lumea admira vitrinele magazinelor de lux, dar şi maşinile de epocă ce işi asteaptau liniştite turiştii pentru un tur al oraşului de 40 de minute.

ora 16:55 Reveniţi în piaţa centrală şi de data asta ajungând acolo dintr-o altă direcţie, am descoperit o nouă faţă a pieţei dar şi turnul vechii primării, atracţia tuturor celor ce trec prin zonă la fiecare oră exactă. Şi cum ni s-a spus că e un lucru ce nu trebuie ratat, am găsit un loc bun pentru câteva minute lângă terasele din zona pentru a vedea exact ce se întamplă. Ei bine, turnul vechii primarii este greu de descris în cuvinte, însă înainte ca ceasul să bată ora exactă toată lumea aplauda apariţia păpuşilor-sfinţi la cele 2 ferestre din partea de jos a turnului.

ora 17:05 Pentru că tot eram în zonă, am decis să urcăm în turn pentru a vedea oraşul de deasupra şi nu am regretat, chiar dacă destulă lume se înghesuie pentru a ajunge în vârf pentru fotografii.

ora 17:30 Parăsind piaţa centrală şi îndreptându-ne către hotel, am trecut pe langă extraordinara catedrala Sf. Tyn ce te face să crezi că în orice clipă poate apărea o prinţesă ce trebuie salvată la fereastra unuia dintre turnuri, şi am ajuns pe strada cu nenumaratele magazine de suveniruri.

Aici sunt foarte atrăgătoare arcadele ce dau către curţile interioare ale clădirilor unde vei găsi la tot pasul mici restaurante sau berării. O bere locala nu e niciodată de ratat în Praga!

ora 18:00 Încă puţin până la orele de somn, facem o scurta vizita la clubul în care urmează să cântăm pentru probele de sunet. Un club nou, modern, deschis undeva în afara centrului oraşului, într-o hală din zona fostelor pieţe şi antrepozite pragheze. Clubul este devenit în scurt timp foarte popular printre localnici şi aici cantă aproape în fiecare săptămâna artişti ce fac furori in topurile radio şi de club. Lânga club, patronii au deschis un restaurant cu specific asiatic. Atmosfera este unică, modernă cu influenţe asiatice, şi multă culoare din lumini artificiale. Mâncarea absolut perfectă probabil bucătarii de origine asiatica contribuie foarte mult la asta.

ora 19:00 Avem câteva ore de relaxare la hotel. Însă toţi trei aşteptăm show-ul, zeci de fani ne-au scris pe facebook în timp ce sute şi-au anunţat prezenţa.

ora 24:00 Ne întâlnim în recepţia hotelului şi pornim spre club. Ajunşi acolo mergem în spatele scenei de unde putem vedea ce se intamplă.

Sute de oameni aşteaptă show-ul. Unii dintre ei ne-au observat şi vin să-şi facă fotografii cu noi şi să ne ceară să cântăm cea mai nouă piesă "My Passion", deveniă hit în Cehia în foarte scurt timp.

ora 24:30 Show-ul începe cu "My Passion" şi mulţimea se dezlănţuie. Filmăm totul. Suntem la Praga, pentru prima dată, şi publicul ştie TOATE piesele noastre! WOW! Trebuie să mai cântăm aici!

ora 1:30 Plecăm de la club, dar nu mergem direct la hotel. Trebuie să facem o plimbare pe vreme frumoasă la lumina lunii şi a felinarelor vechiului oraş pe celebrul Pod al lui Carol pe care căteva zeci de statui îl strajuiesc de sute de ani. Începem plimbarea din Mala Strana, de la poalele dealului pe care stă Castelul oraşului, de pe strada pe care se află Ambasada României, una dintre clădirile aflate în Patrimoniul Unesco. Continuăm drumul pe strada pitruită către Catedrala Sf Nicolae pentru ca apoi sa ne întreptăm pe o străduţă pietonală spre celebrul pod. Priveliştea de pe pod iţi ia minţile! Deşi am văzut-o în nenumărate filme şi videoclipuri, nimic nu se compară cu realitatea. Cu greu ne lasăm duşi spre malul celălalt unde labirintul de străzi cu felinare ne va duce către hotel...

sambata ora 8:00 Dobry rano! Adică "Buna dimineata!" Traversăm strada pentru o cafea, un sandwich şi o prăjitura specifică la o cofetarie locală.

Deşi prajiturile româneşti sunt mult mai gustoase, cele cehesti au gustul lor. Iar despre sandwich-uri, numai de bine! O felie de pâine atent taiată, cu salata preparată local, felii de salam, ou şi totul ornat cu murături: delicios!  Iar chelneriţa, deşi nu vorbea foarte bine engleza, s-a străduit să ne explice tot meniul. Îi mulţumim!

ora 11:40 Avionul Czech Airlines decolează pentru a ne duce la Bucureşti.

Praga, un oraş ca o poveste. L-aş vizita azi, mâine, oricând!

roton
roton
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod